Hverdagsliv

ARBEJDSPLANER FOR ET NYT ÅR MED BLOGGEN

17. januar 2021
Billedet er fra januar i sidste år, i mangel af bedre, men ærligt talt længes jeg også efter at se mig selv i andet end gravide klæder med masser af stretch. Nedtællingen til at få min krop tilbage for mig selv er efterhånden sat ind!

Det er nu to uger siden, at jeg lancerede bloggen i dens nye rammer, og jeg håber, at I har fundet jer lige så godt til rette herinde, som jeg har?

Som jeg da skrev, var den største ændring, I i starten ville bemærke, designet, som har fået sig en tiltrængt overhaling. Men også indholdet vil I forhåbentlig over tid bemærke blive skarpere. Mere fokuseret og med en klarere rød tråd inden for nogle bestemte områder. Og jeg har brugt den seneste tid på at finpudse den retning, jeg gerne vil med bloggen, og få lavet en arbejdsplan for det indhold, jeg gerne vil dele. Dele af listen er så konkret, at den er udformet i konkrete indlæg, mens andet er i mere løse vendinger; en slags rettesnor for hvad felt jeg gerne vil bevæge mig indenfor. Det bliver jo lidt et kig bag kulissen, men jeg har lyst til at åbne lidt op for, hvordan jeg går til mit arbejde med bloggen, og jeg håber derfor, I vil finde det interessant at blive taget lidt med på processen, som jeg indvier et nyt arbejdsår her med bloggen. Og hvis det er noget I er nysgerrige på at høre mere omkring, eller hvis I har spørgsmål til netop det arbejde må I endelig spørge. Jeg besvarer dem hellere end gerne.

Otte år senere: Et hobbyprojekt der greb om sig

De fleste af jer ved jo godt, at mit virke som influencer drives som en hobby ved siden af mit primære virke som PR manager i rejsebranchen. En hobby der godt nok er grebet en del om sig over de nu otte år (bloggen kunne faktisk fejre sin 8 års fødselsdag tidligere denne uge), som jeg har haft bloggen her, og som især de seneste år er blevet mere professionaliseret, men som altså ikke desto mindre stadig drives som et sideprojekt, fordi jeg så langt ikke har haft ambitioner om at gå fuldtid med det. Og måske især fordi mit arbejde med blog og Instagram skal balanceres ved siden af et fuldtidsarbejde, er det endnu mere vigtigt, hvordan jeg prioriterer min tid rigtig herinde, sådan så de jeg ressourcer jeg poster i den, giver den bedst mulige værdi for både jer og mig. Det er især noget der fylder for mig; fordi jeg ikke har fultidstimer til rådighed til at bruge på bloggen, vil jeg virkelig gerne være skarp på, hvilket indhold jeg prioriterer herinde.

Gennem tiden har jeg været vidt omkring med bloggen. Fra rendyrket modeblog til bred livsstil med plads til både mode, bolig, beauty, rejser og mad. I dag er jeg endt et sted hvor det mere er hyldesten til hverdagen og de personlige betragtninger om livet som mor, parforhold og livet i byen der fylder, krydret med tanker om forbrug og balance i tilværelsen, mens den rendyrkede inspirationsdel ærligt fylder mindre og mindre. Jeg bliver nok aldrig sådan en blogger, der tydeligt kan placeres i én kasse. Det har jeg ikke lyst til at være, og jeg bilder også mig selv ind, at jeg som influent er nemmere at spejle mig i, netop fordi jeg er rundet af lidt af det hele, ligesom vi mennesker er det flest. Derfor er det også vigtigt for mig at bloggen her ikke bliver for snæver indenfor sit felt. Det skal være en balance, og som jeg de seneste måneder forud for min relancering af bloggen har forsøgt at sætte ord på den balance, er jeg nået frem til især tre felter, jeg rigtig gerne vil dykke mere ned i herinde.

Livet som mor

Det er kommet bag på mig, hvor meget jeg har taget rollen som mor på mig. Hvor meget jeg er vokset med den rolle, og hvor meget den fylder for mig. Jeg ser mig selv først og fremmest som mor, dernæst kæreste og på sporet af en karriere. Livet som mor fylder rigtig meget for mig, og derfor har jeg naturligt også lyst til at det skal fylde herinde. Mere end hvad det gør i dag. Ikke nødvendigvis i form af guidede indlæg til livet med børn (dem skal der også være plads til, men ikke kun), men gerne et skridt dybere. Hvordan og hvorfor vi har indrettet vores liv med børn, som vi har, hvordan vi balancerer parforhold og karrieredrømme, hvordan vi går til børneopdragelse, de udfordringer og bekymringer vi er i, osv. Jeg ved godt, at indholdet om livet som mor ikke er relevant for alle og derfor nok vil sortere nogle af jer fra på dét område, men samtidig kan jeg også se, at det netop er på indlæg om mit forælderskab, at jeg får flest af jer til at læse med og få jer til tasterne, og derfor har jeg lyst til at gøre mere ud af det.

Bæredygtige forbrugstanker

Hvor jeg tidligere i ét væk glædeligt delte ud af indlæg med nye fristelser til garderobe og bolig, er der over de sidste par år blevet mindre og mindre af den slags, fordi det ganske enkelt ikke er foreneligt med der, hvor jeg er i mit liv. Optaget af konsekvensen af (over)forbrug og de klimaværdier jeg giver videre til mine næste. Jeg vil stadig gerne inspirere herinde, men det bliver nødt til at være på en anden måde end med indlæg, der i for høj grad vil komme til at opfordre til merforbrug. Derfor vil jeg gerne gøre endnu mere ud af at dele ud af mine bæredygtige forbrugstanker. Ikke som en løftet pegefinger, for det har hverken I eller jeg brug for, men mere som en anledning til at dele ud af, hvordan jeg balancerer mit forbrug, og stadig giver plads til nykøb til både bolig og garderobe, så længe de er gennemtænkte og med en lang levetid.

Bolig

Jeg elsker indretning og boligprojekter, og har gjort det så længe, jeg kan huske. Derfor fylder det også naturligt meget for mig at lave indhold i den kategori. Heldigvis fornemmer jeg også, at det interesserer rigtig mange af jer, og dermed passer min ambition om dele mere ud inden for det felt jo som fod i hose. Som I ved, er vi lige nu midt i overvejelsesprocessen omkring det at flytte fra lejlighed til hus, fra by til land, og der er derfor lidt stilstand på boligprojekterne herhjemme. Men som vi forhåbenligt i løbet af 2021 lander en beslutning og handler derpå, vil der helt af sig selv komme helt nye anledninger til at dele ud af boligprojekter, og jeg glæder mig dertil.

Arbejdsliv

Som den sidste overordnede ramme for det indhold, jeg gerne vil dele mere ud af herinde, er arbejdsliv, og især forholdene omkring det. Det er sjældent noget, der fylder meget i en blogsammenhæng, nok fordi mange influenter i dag er det på fuldtid, og derfor ikke skal balancere arbejdsliv i den klassiske forstand med en rammesat hverdag på en arbejdsplads samtidig med, at livet med børn ruller afsted. Men fordi jeg netop har det lod, at jeg er en del af det klassiske arbejdsmarked på fuldtid samtidig med at jeg er mor, kæreste – og altså også influent – har jeg mulighed for at tale ind i noget, der fylder rigtig meget for rigtig mange af os. At balancere arbejdsliv og karrieredrømme med livet som mor. Den position vil jeg gerne udnytte til at tale mere om den del af mit liv, og jeg håber, at I vil finde det interessant at læse med.

Når det kommer til samarbejder her til bloggen og Instagram vil det også især være inden for ovenstående rammer, at jeg i samarbejde med mine agenter hos Buzzanova vil forsøge at få nogle spændende kampagner i stand. Der er endnu ikke konkrete samarbejder i kalenderen for 2021, men det kommer, og jeg glæder mig til at dele dem med jer.

Udover de her fire overordnede kategorier, skal der stadig være plads til indlæg som små glimt fra ugen der gik, anbefalinger til alt lige fra bedste steder at spise morgenmad i København og aktiviteter til børn i byen til bedste serier at streame og oplevelser herhjemme og ude i verden.

Indlæg i støbeskeen

Jeg har allerede en række konkrete indlæg i støbeskeen, og jeg tænkte at dele min foreløbige arbejdsplan, så I kan se, hvad I blandt andet har i vente. Ønsker til tilføjelser til listen er i den grad velkomne, og jeg elsker når I tager jer tid til at komme med konkrete ideer til indlæg, I gerne vil læse herinde.

 • Opdateret guide til bedste serier at bingewatche
 • Mine fødselsønsker
 • Opdateret guide til byens bedste fastelavnsboller
 • Karriereplaner: Om at jagte en forfremmelse og være på vej på barsel
 • Opfølgning på tanker om at flytte i hus vs lejlighed
 • Tanker og bekymringer om at være den mor jeg ønsker til to
 • Anbefaling til bedste lydbøger
 • Min (bæredygtige) garderobe i 2021
 • Guide til byens bedste is
 • Børneopdragelse: Hvordan gør vi?
 • Reply
  Katrine
  18. januar 2021 at 9:58

  Det lyder rigtig godt og som gode indlæg du har på papiret! Jeg glæder mig til at læse med! 🙂 Et forslag til et emne, du kunne berøre, er dine tanker omkring bæredygtighed/ ønske om selv at leve/forbruge mere bæredygtigt overfor det at dit job er at lave PR i rejsebranchen. Det er jo et svært emne, som placerer sig lidt mellem de to temaer du gerne vil lave mere indhold indenfor, så jeg tænker det ville være interessant at høre dine refleksioner omkring. Umiddelbart lyder et PR-job i rejsebranchen og en stigende interesse i bæredygtighed svært foreneligt? Jeg genkender ihvertfald selv lidt det dilemma, da jeg tidligere har arbejdet i interiørbranchen, men med tiden fandt forbrugsræset uforeneligt med den viden og stigende interesse jeg løbende fik om forbrug og bæredygtighed. Det skabte en stor indre etisk konflikt i mig, og jeg forestiller mig, at mange har den udfordring i dag.
  Tak for en fin blog.
  Bedste hilsner Katrine

  • Reply
   Line Schjelde
   19. januar 2021 at 10:24

   Det er virkelig et interessant emne Katrine, og jeg vil rigtig gerne komme lidt mere ind på hvordan jeg forener mine private klimaværdier med et arbejdsvirke i rejsebranchen. Tak for at spille ind med ideen, den er straks tilføjet til arbejdslisten!
   Kh.

 • Reply
  Maja
  18. januar 2021 at 19:29

  Sikke en masse spændende overvejelser og tanker. Det lyder som nogle spændende indlæg vi som læser har i vente! Jeg synes især du er spændende at følge fordi du netop har et fuldtidsjob, barn/børn og mand – ligesom mig selv.

  • Reply
   Line Schjelde
   19. januar 2021 at 10:16

   Det er jeg så glad for at høre du synes Maja! Glæder mig til for alvor at komme igang med arbejde.

Kommenter