Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

18. januar 2021

Sneen daler blødt uden for mit vindue, jeg har haft en flyvende formiddag, hvor jeg har gjort et ordentligt indhug i dagens deadlines og det føles som om ugen allerede er foran på point, selvom det endnu blot er mandag. Den følelse ikke? Den kan man flytte bjerge med! Godt nok har jeg ikke de helt store pukler at flytte rundt på i denne uge, men det er nu alligevel rart at komme fra start med overskud og en følelse af, at jeg nok skal klare alt, der kommer min vej.

Selvom det helt sikkert kan blive ualmindeligt trivielt med hverdagen i coronalockdown, gælder det i hvert fald for mig og os herhjemme, at den giver en eller anden form for ro, som faktisk er meget rar, hvis jeg sådan mærker efter. Kalenderen er ikke fuld af planer, og vi når rent faktisk i mål med de gøremål, vi sætter os for herhjemme. Dagene (de fleste af dem i hvert fald) er ladet med overskud, fordi det giver en ro til hverdagslogistikken, at jeg arbejder hjemmefra, og dagene har det med at lande et godt sted, hvis de også er kommet godt fra start. Derfor prøver jeg på, ikke kun at være sur og træt af at verden er gået i stå, men også at nyde den anledning det er til at sætte farten ned og være tilstede her og nu. Ophøje de små stunder til noget særligt, fordi der rent faktisk er tid at værne om dem, lidt ligesom jeg forsøger med føljetonen her. Værne om hverdagen, også når den er mere grå og leverpostejsagtig.

Små rare glimt fra ugen der nu er gået kommer her ♥

II Det virker ekstra rart at sende en kærlig tanke tilbage til de mange solskinstimer fra sidste uge, når den nye uge er startet med et tungt gråt skydække udenfor vinduet. Jeg så mit snit til at rykke frokosten op i vindueskarmen på Nolas værelse, hvor jeg godt polstret op med bløde puder i ryggen havde et perfekt spot til at suge lidt d-vitamin og blå himmel til mig! II
II For evigt en morgenmadsperson. Elsker at starte dagen med at gøre noget ud af måltidet, og i sidste uge så en ny favorit dagens lys. Skyr med blodappelsin, drys af (usaltede) pistacienødder og lidt honning til at søde med. Jeg siger jer det er lækkert, og pænt for øjnene ovenikøbet II
II Vel nok et af mine aller yndlingsglimt herhjemme fra; stuehjørnet der indgyder sådan en rar ro og varme. Jeg er evigt splittet mellem trang til farve og trangen til kig der er rolige for øjnene, men lige hjørnet her synes jeg har ramt balancen II
II Helt ør af solskinseufori på min morgengåtur i tirsdags i selskab med Annesofie og særdeles glimrende varm kakao fra Lagkagehuset på Bryggen II
II Når nu det ikke kan være anderledes end med hjemmearbejde, må man jo sørge for at gøre sig det lidt mageligt, og ærligt talt har min gravide krop det egentlig meget godt med af og til at kunne flytte arbejdsstationen ind i sofaen! II
II Fredagsfornøjelser og en lille bid af Italien ved middagsbordet. Det er det land, jeg glæder mig aller mest til at tage Nola og lillesøster med til en eller anden dag, og jeg føler mig ret sikker på, at de vil elske det lige så meget, som Mads og jeg gør! II
II Selvom jeg glæder mig uendeligt til igen at kunne samle venner og familie indendøre, er der virkelig også noget fint over alle de gåture i godt selskab man finder anledning til i denne tid. Som I lørdags hvor vi kunne lokke et par venner med til frisk luft og legeplads i Frederiksberg Have mens solen var gavmild over os. Bedste start på dagen II
 • Reply
  Amalie
  18. januar 2021 at 15:07

  Sikke disse glimt varmer på sådan en grå og regnfuld mandag. Jeg synes det var svært at komme i gear i morges, men jeg kan forestille mig at det er den bedst tænkelige måde at starte enhver mandag på ved at kigge den sidste uge i sømmene og udvælge de bedste øjeblikke. Måske jeg bør gøre det samme om end de kun bliver delt med mig selv – det er nok arbejdet værd alligevel.

  Jeg håber at du har haft en dejlig weekend – og at du går en fantastisk rar uge i møde, kære Line. Jeg håber at den bliver fyldt med solskin, varm chokolade og måske endda også en stund med lidt læsning om smertefrie fødsler (hvis du ellers har fundet bogen frem endnu) <3

  • Reply
   Line Schjelde
   19. januar 2021 at 10:17

   Tak for sådan en opturs mandagskommentar Amalie! Jeg håber også du går en uge med gode sager i møde, små som store – og afgjort en opfordring herfra til at værne lidt om især de små lykkestunder og samle dem sammen, også selvom de ikke bliver delt med andre end dig selv. Glæden ved mine små glimt tilfalder i lige så høj grad mig, som den tilfalder jer!

Kommenter