Mad Ting jeg kan li'

GUIDE: DE BEDSTE STEDER AT SPISE MORGENMAD I KØBENHAVN

7. marts 2019

Indlægget her har været i støbeskeen helt tilbage siden februar sidste år, hvor jeg havde det på min ønskeliste for måneden, at få udgivet denne guide. Then life happened, og tiden løb fra mig. Ideen bag har jeg dog ikke glemt, og nu skal det være. Min guide til de bedste steder at spise morgenmad i København.

København bugner af morgenmadssteder, og selvom jeg ikke har prøvet dem alle, har jeg prøvet en stor del, og således vil jeg gerne pege jer i retning af de bedste. For jeg er nok ikke alene om, at synes at morgenmaden – altså den lækre slags, vi snakker ikke havregryn med mælk – er et af dagens bedste måltider. Med dens store variation og retter der kan byde på både sødt, salt, surt, bittert og umami. Jo, morgenmaden er min favorit, og intet kan sætte rammen for en god dag som et godt morgenmåltid. Og de her er mine favoritter.

Sanders, Tordenskjoldsgade 15, København K

En af mine nyere favoritter på listen, men et af de steder, der har taget mig med storm. Morgenmadskortet på Sanders byder på populære darlings som chiagrød, skyr med granola, vafler, avocadomad, friskpressede juice og den uundgåelige croissant. Alt er lækkert, men ikke banebrydende. Det der gør Sanders i en liga for sig er den helt fortryllende rooftoop restaurant, hvor morgenmaden kan indtages. Omgivet af menneskehøje planter, kurvemøbler og sommerhusstemning. Så fint!

H15, Halmtorvet 15, København V

Selvfølgelig skal H15 med på listen. Lokalfavoritten blot nogle 100 meter fra hvor vi bor. Hvilket kan mærkes på frekvensen af hvor ofte, vi frekventerer stedet. Bekvemmeligheden af at have det tæt på, er dog langt fra eneste årsag til, at jeg gerne komme her ofte. Morgenmaden er nemlig helt i top. Simpel men med altid med dét der lille ekstra der gør, at skyren med granola alligevel skiller sig ud. Det er lækkert fra start til slut, ligesom det er billigt. Du kan komme kortet rundt og stadig ikke slippe mere end et par 100kr. Til gengæld slipper du nok ikke for at være temmelig mæt resten af dagen, for selvom priserne er skubbet i bund, er det stadig portioner man rent faktisk bliver mæt af. Stemningen er så hyggelig, og jeg elsker at komme der hvad end det er med en veninde, med Mads og Nola, eller for mig selv med computeren foran mig. H15 rummer det hele. 

Atelier September, Gothersgade 30, København K

Efterhånden en af de gamle og garvede i kategorien gode morgenmadssteder i København. Men Atelier September har formået at holde stand, selvom konkurrencen om byens bedste morgenmad er intensiveret. Jeg elsker at komme her og suge stemningen af mylder og leben fra den travle Gothersgade til mig, mens jeg sidder mageligt i rolige og nærmest terapeutiske omgivelser og nyder den morgenkomplet, jeg næsten altid får mig derfra: deres skyr med granola, grapefrugt med mynte og en sencha te. Så simpelt og så godt. Priserne på Atelier September er lidt hampre i forhold til mængden af mad, men når man kan få lov at indtage den, mens man for en stund føler det, som sad man på et hipt kunstatelier i Paris, så er det okay. 

Apollo Bar, Nyhavn 2, København K

Fra samme ejer som Atelier September finder vi Apollo. En spisebar indrettet i smukke omgivelser på Kunsthal Charlottenborg. Og morgenmaden er lige så smuk som omgivelserne er det. Nytænkende, forførende og velsmagende. Tag derhen en solskinsmorgen, hvor du kan nyde din fotovenlige blåbærtoast i den smukke gård afskærmet fra travle Nyhavn.

Les Trois Cochons, Værnedamsvej 10, København V

Jeg knuselsker Les Trois Cochons. Fordi den ligger på min favoritgade over dem alle. Fordi den er så fint og rart indrettet. Fordi der altid er stemning og liv. Men mest af alt fordi deres morgenmadskort er fyldt med alle mine morgenmadsfavoritter. Af samme årsag kan jeg aldrig begrænse mig, når jeg er der, men det hele er så lækkert og vellavet, at det også ville være synd og skam at gøre det, når nu man er kommet afsted. Deres skyr med granola er åndssvagt god, det samme er deres egg benedict, croissanten og den friskpressede grape juice. Åndssvagt godt blev der sagt.

42 Raw, Pilestræde 32, København K (har også barer i Frederiksberg Centret og Waterfront Shoppingcenter)

I forhold til stemning og omgivelser, gør 42 Raw ikke stort væsen af sig. Det gør den veganske kæde til gengæld på feel-good kontoen, og deres acai bowl er stadig til dato den bedste, København har at byde på. Det er fra 42 Raw, at Mads og jeg har hentet inspiration til vores morgenbowler, som er blevet storfavoritter derhjemme, hvad end du kaster sig over deres acai eller matcha bowl, lover jeg dig, at du ikke vil fortryde. Og du vil gå derfra med god samvittighed.

Andersen & Maillard, Nørrebrogade 62, København N

Selvfølgelig skal Københavns bedste croissant to-stay også med på listen over bedste morgenmad i København. Fordi … croissant! Deres surdejsbrød med ost og et blødkogt æg on the side er også lækkert at starte morgenen på, men du skal tage på Andersen & Maillard for deres croissanter.

Far’s Dreng, Ny Adelgade 7 eller Rosengården 12, København K

Vinder af byens bedste brunch i København i både 2017 og 2018. Og det er ikke uden grund, at Far’s Dreng kan bryste sig af den ære. Stedet har nemlig et menukort fyldt med morgenmadsfristelser; fra deres græske yoghurt med lækre bær og granola og velsmagende acai bowl til deres vaffel, som er et must, hvis du ender med at starte din morgen her. At de kalder den deres kærlighedsvaffel bør alene være grund nok til at føje den til bestillingen.

 

 

 • Reply
  Astrid
  7. marts 2019 at 20:37

  Åh, et hyggeligt indlæg! Jeg elsker også at spise min morgenmad ude. Det er som om, at det er en endnu større luksus end at spise sin frokost eller aftensmad ude. Man nyder det lidt mere, når det er ens første oplevelse på en dag 🙂

  • Reply
   merimeri
   8. marts 2019 at 20:30

   Fuldstændig enig Astrid! Jeg synes også, det er en meget større luksus at starte dagen med at spise ude. Måske fordi morgenmaden normalt er et måltid, der foregår lidt i hast og sjældent bliver kælet så meget for, som dagens øvrige måltider?!

 • Reply
  Nicole Leonhardt
  17. juni 2019 at 13:48

  Hej,
  Super fin artikel!
  Synes også du skal tjekke Cotoa (som ligger på Sankt peders stræde) ud. Vi opdagede den for nylig og var vilde med det. Konceptet er enkelt – ristede madder med lækker topping. Og nu har de også fået grød på menuen!
  Det kan varmt anbefales.

  • Reply
   merimeri
   3. juli 2019 at 20:41

   Uh, dét må prøves! Tak for tip 🙂

 • Reply
  Irene Maria Gruber
  8. november 2021 at 17:00

  I have to come back to Copenhagen, I miss this city so much!

  • Reply
   Line Schjelde
   9. november 2021 at 9:14

   You should! Where in the world are you based?

Kommenter