Et godt tip

MIN STREAMING GUIDE: DE BEDSTE SERIER PÅ HBO OG NETFLIX

18. december 2019

 

Juleferien banker på døren. Hyggesæsonen, hvor det er tid at synke ned i de bløde gemakker. Hvor det er okay at gå i vinterhi på sofaen i selskab af vennerne på skærmen. Og i anledning heraf har jeg samlet de bedste serier på HBO og Netflix til en streaming guide, du forhåbentlig kan få god glæde af den kommende kolde tid.

Workin’ Moms, Netflix

Mor eller ej, så er det her hands down et af de mest underholdende takes på mor-livet, jeg længe er stødt på. Hyldende morsom og jeg labber de knap 30 minutter lange afsnit i mig, mens jeg nikker genkendende til en stor del af de umage situationer, seriens mødre ender i. Serien går til kanten – og nogle gange lige over – men den bliver aldrig for meget, og jeg kan i den grad anbefale den som uforpligtende underholdning ovenpå en lang dag, hvor du ikke orker at tænke én mere sammenhængende tank (har vi ikke alle de dage?)

The Letdown, Netflix

I samme boldgade som Workin’ Moms, er The Letdown. En Aussie pendant om man vil. Stadig lige så umage og underholdende. Stadig lige så seværdig.

Succession, HBO

I denne serie inviteres du med indenfor hos en vanvittig rig amerikansk mediekonglomerat – og hans vanvittigt forstyrrede familie. En fortælling om magt og familieintriger, som det er næsten umuligt ikke at blive en smule draget af, som man på bedste vis bliver mindet om, at penge ikke altid er vejen til det lykkelige liv.

The Act, Netflix

Det her er en af de tunge serier. Fordi den er ubarmhjertig. Uretfærdig. Fordi den handler om et barn der bliver misrøgtet. Fordi den er baseret på en virkelig historie. Om den frygtelige diagnose Münchausen by proxy. The Act, med bl.a. Patricia Arquette og Chloë Sevigny på rollelisten, er nervepirrende, velspillet, og gruopvækkende på den måde, hvor du ikke har lyst til at se det, og alligevel ikke kan lade være med at kigge.

The Handmaid’s Tale, HBO

Selvfølgelig skal The Handmaid’s Tale med på en streaming guide over de bedste serier. Serien der har taget, vel sagtens alle der har set den, med storm, og som priserne er haglet ned over. Bl.a. en Emmy og Golden Globe for bedste dramaserie, ligesom også hovedrolleindehaver Elisabeth Moss har høstet store anerkendelser for sin indsats. Og med mere end almindeligt god grund. For nok bistås Elisabeth af nogle stærke skuespillerpræstationer omkring hende, men serien hænger og falder med hende. Og ens nerver hænger i en tynd, tynd tråd som det futuristiske psykologiske drama ruller over skærmen.

Stranger Things, Netflix

Den science fiction inspirerede krimiserie Stranger Things er måske ikke en nyhed for særlig mange, men på en liste over de bedste serieanbefalinger, er den i den grad selvskrevet. Sæson tre havde premiere tidligere på året, og den holder kandencen som tempoet og mystikken ryger i vejret i den lille amerikanske flække, hvor vi følger Will, Mike, Lucas, Dustin, El og deres færd mod underverdenens gys og grimme overraskelser.

Big Little Lies, HBO

Anmelderfavoritten Big Little Lies, der bl.a. har Nicole Kidman og Reese Witherspoon i hovedrollerne, tog mig med storm efter første sæson. I år havde anden sæson premiere, og en yderst velspillende Merryl Streep var blevet føjet til castet, hvilket serien ikke er blevet mindre god af. Big Little Lies er en intens dramaserie, hvor vi bliver inviteret med indenfor i en rig og poleret amerikansk forstad, hvor alt tilsyneladende er ren idyl. Livet er som bekendt sjældent som det ser ud på overfladen, hvilket serien er et godt bevis på, som dystre familiehemmeligheder vælter ud af skabene i hvert af de ellers smukke hjem.

Master of None, Netflix

Den er underholdende, letfordøjelig sitcom, der aldrig skuffer herhjemme. Jeg er kæmpe fan af komiker og skuespiller Aziz Ansari, der både er hovedrolleindehaver og producent på serien. Afsnittene varer knap 30 timer, og du er i godt humør fra start til slut.

The Crown, Netflix

Overvældende, betagende, smuk. Og meget anmelderrost. The Crown på Netflix der tager os helt tæt på den engelske Dronning Elizabeth, hendes liv med kronen og de mange intriger, som det engelske kongehus gennem tiden har måtte stå igennem. Jeg skulle lige tage tilløb til den til en start, fordi stilen kan virke lidt støvet, men allerede bare et par afsnit inde i serien var jeg fanget.

The Affair, HBO

Kærlighedsintriger når de er bedst. Eller værst, om man vil. The Affair er et trekantsdrama med et højt niveau af skuespil. Serien, der i alt tæller fem sæsoner, tager dig i uventede kroge af kærlighedens mange ansigter, og du holder vejret undervejs. Har ikke uden grund vundet en Globe Award for bedste tv-serie.

Mindhunter, Netflix

En af tidens mest populære true-crime serier, som jeg endnu har tilgode, men som jeg har hørt så godt om, at den virker uundgåelig på listen over bedste serier. Via seriens to FBI agenter, tager Mindhunter tager dig helt tæt på sindet hos nogle af de mest gruopvækkende seriemordere, som man slet ikke har fantasi at forestille sig, hvad der foregår i hovederne på.

Unbelievable, Netflix

Endnu en truecrime, men den kategori har det sjældent med at skuffe. Lang historie kort, handler serien om en amerikansk teenager der bliver dømt for at lyve om en påstået voldtogt, alt sammen fordi hendes virvar af følelser og den efterfulde reaktion på voldtægten ikke er helt efter bogen.

When they see us, Netflix

Denne har jeg endnu ikke selv haft anledning til at se, men jeg har hørt godt om den, og tænker, at den er den næste på min liste, når vi inden længe er færdige med The Crown. Den amerikanske miniserie, baseret på virkelige hændelser, skildrer fortællingen om The Central Park Five, hvor fem teenagere fra Harlem bliver uskyldigt dømt for mord.

 

 

 • Reply
  Stinne
  18. december 2019 at 19:17

  Tak for mange gode anbefalinger! Jeg har lige set Euphoria på HBO. Den kan virkelig anbefales. Jeg er vild med fortællestilen og historien er hård og giver stof til eftertanke.

 • Reply
  Louise
  19. december 2019 at 10:10

  Du skal se Mindhunter og When They See Us. SÅ gode serier. Kan også anbefale The Americans på Netflix 🙂

 • Reply
  Nanna
  19. december 2019 at 15:38

  When They see us 🙌🏼 Og efterfølgende MÅ du se programmet med Oprah, der interviewer instruktøren og de fem oprindelige drenge. Så utrolig rørende! Jeg vil til gengæld forsøge mig med The Crown og se om den lever op til al den ros ☺️

Kommenter