Hverdagsliv

GUIDE TIL AKTIVITETER NÅR DU HAR BØRN I BYEN

23. november 2019

 

Alle os med små børn i byen har nok stillet os selv det her spørgsmål cirka en milliard gange. Hvad skal vi lave? Turen til nærmeste legeplads kan nemlig godt blive lidt ensformig for alle parter, selvom den er det oplagte, og oftest nemme valg. Men hvad skal vi så? Det tænker jeg, mange af os godt kunne bruge lidt inspiration til, og indlægget her kommer derfor til at tippe om et væld af gode aktiviteter til, hvad man kan lave med børn i byen. Jeg tænker løbende at opdatere guiden, så del endelig jeres tip om andre gode ting at lave i kommentarfeltet, og så kan endnu flere få glæde af dem.

KU:BE
Hos KU:BE på Frederiksberg er der gode indendørs legefaciliteter, de små kan muntre sig med. Fra rutschebane og klatrebakke til klatrelabyrint og et pudeområde.

Bibliotekets børneafdeling
Det er ikke biblioteker, København går ned på, og heldigvis er langt de fleste af dem indrettet med virkelig fine og hyggelige børnebibliotekter, der udover læsestof i børnehøjde, også ofte har en del sejt legetøj og legehjørner, børnene kan klatre rundt på. Vi har kun været på Vesterbro Bibliotek, men børnebiblioteket her er mere end godkendt. Med legekøbmandsbutik, bamsehospital, gåvogne- og biler, klatrestativer og legehuse. Så sejt.

Svømmehallen
Selvom det kræver lidt overskud at få pakket sig selv og unge(rne) afsted mod svømmehallen, plejer det at være en hyggelig udflugt. Både DGI og Valby har indrettet sig med virkelig gode svømmebassiner til børn.

By-legepladser
Selvom legepladsudflugten kan blive lidt triviel, er det stadig en fantastisk aktivitet at have på listen. Og det vrimler med gode legepladser i byen. Mine favoritter på Vesterbro er Skydebanen, Enghaveparken og Carlsbergbyen.

Experimentarium
Mens størstedelen af Experimentarium måske nok mest henvender sig til de lidt større børn, så har de også Miniverset, hvor man sammen med de mindste kan gå på opdagelse og udforske en eventyrlig verden af naturvidenskab. Experimentarium skriver selv at Miniverset er ideelt for 1-5 årige og at man kan regne med cirka en times tid underholdning.

Remisen
Endnu en populær indendørs legeplads, hvor der er rig mulighed for fysisk udfoldelse hos de mindste. Alle ugens hverdage er der i øvrigt legestue hos Remisen. Om formiddagen for de 0-3 eller 0-6 årige – afhængige af dagen – og om eftermiddagen for større børn.

Absalon
Som et folkehus er der plads til alle hos Absalon – også de mindste. Her er der plads til at fjolle rundt og udfolde sig samtidig med at der serveres god og simpel mad – også børneegnet – til nærmest ingen penge. Om tirsdagen er der i øvrigt rytmik for babyer op til 13 måneder, og det er et kæmpe hit.

Lørdagstumlastik
For tumlingerne byder byen heldigvis også på flere tilbud om tumlastik i weekenderne. Bl.a. til sportslørdag i Ajax, der er leg, motorik og hygge på børnenes præmisser, eller lørdagsrytmik på Vesterbro Bibliotek for de 1-4 årige.

Brunch i børnehøjde
Familievenlige cafeer er altid et godt kompromis at mødes på, hvor der er sjov for både store (læs: god mad) og små (herligt børnehjørne). Både Sweet Surrender og Cafe Sonja, begge på Vesterbro, falder i den kategori.

Den Blå Planet
Jeg ved ikke med jeres unger, men Nola er vældig fascineret af fisk, og Den Blå Planet er således et must. Vi har endnu ikke fået det passet ind, men glæder os sådan til vi skal afsted.

Little House
Et familiehus på Østerbro der både rummer cafe, indendørs legeplads og muligheden for at deltage i en masse hyggelige aktiviteter så som rytmik, tumledans og tumlastik.

ZOO
Altid et hit herhjemme. Især efter Nola er blevet et år og begynder at få en bedre fornemmelse for dyrene. Især bondegårdsdyrene og anlægget med kænguruer er virkelig gode i børnehøjde.

Tivoli
Mens det til de små størrelser endnu er så meget at prøve i Tivoli, kan man til gengæld for god tid til at gå med at kigge på mennesker, forlystelser, farver og pynt i den gamle have. Og så er Rasmus Klump pladsen selvfølgelig altid et godt sted at slå vejen forbi også for de mindste.

Zoologisk museum
Har jeg også hørt, skulle være et kæmpe hit! En rejse gennem dyrenes verden de sidste 20.000år. Wow altså. Hvad end børnene har en alder, så de rent faktisk forstår det historiske perspektiv, eller blot er betaget af de mange år, er jeg sikker på, at man her får en på opleveren.

 

    Kommenter