Hverdagsliv

FREDAGSPOST

22. november 2019

Billede fra Cofoccos boutiquehotel Coco, der for nyligt er åbnet på Vesterbrogade. Fineste sted til en work-break. 

Selvom jeg øver mig i at tænke kvalitet over kvantitet, må jeg stadig indrømme, at det irriterer mig, når min tid ikke er til, at jeg får opdateret oftere, end hvad det har været tilfældet i denne uge. Dagene forsvandt bare i en sky af aftaler og deadlines, og selvom jeg havde gode intentioner om, blandt andet at få udgivet en guide til, hvad man kan lave med børn i byen, så kom det aldrig dertil, og den må I derfor istedet have tilgode til weekenden. Den er til gengæld lige oppe over. Og den skal blive god.

Min er faktisk allerede startet. Igår klokken 21:15, hvor jeg trykkede send på den sidste arbejdsmail, og derefter kunne se med mere end et halvt øje på den Alphabeat DR3 dokumentar, som Mads havde gang i fra sofaen. I dag har jeg nemlig taget mig en fridag. En dag der halvt skal bruges på at fylde på min Lidkøb stand, bryllupskjoleprøvning – den første af slagsen – og et par timers blogarbejde, og halvt på at fredagshygge med Mads og Nola. Og så har jeg et lille håb om at mønstre overskud til at brygge en essens sammen til at kunne servere en hjemmelavet hvid gløgg, når vi i morgen får nogle veninder fra mødregruppen til julehygge sammen med mænd og børn. Det skulle være muligt.

Søndag starter jeg dagen med morgenmad på Babboria med en veninde, derefter hjem og hygge lidt med Mads og Nola, og gøre i stand til, at hendes middagslur skal bruges til at jeg skal skyde billeder til et samarbejde, der skal på Instagram i næste uge. Om eftermiddagen har Nola og jeg en playdate med en anden veninde og hendes datter, og så er aftenen fredet til at flade ud og lave så lidt som muligt. 

Og i løbet af bare 14 linjers tekst, er weekenden igen forbi. Forhåbentlig den kommer til at føles længere end det. 
Hvordan ser programmet ud hos jer? Banker decembertrængslen med julearrangementer snart på døren? 

Her kommer i hvert fald mine tips til, hvad weekenden kan byde på.

 • Er du i eller i nærheden af København er weekendens vigtigste begivenhed muligvis denne. Protestmarch for Danmarks børn, organiseret af #Hvorerderenvoksen bevægelsen, der finder sted fra Rådhuspladsen i eftermiddag klokken 14. Til trods for at vi nu er under en regering, hvor flere af regeringspartierne gik til valg på minimumsnormeringer, er der ikke sket spor på området. Og så sent som i går, fik vi besked om, at nomeringen på stuerne i vores vuggestue bliver hævet til 13 per 1. december uden at voksenantallet følger med. Det er simpelthen ikke okay!!
 • Har al den snak om gløgg gjort dig tørstig? Så er det ingen skam at lægge an til en hjemmebrygget fornøjelse, hvad end programmet byder på julehygge eller ej. Valdemarsro har en opskrift på den lækreste hvide gløgg.
 • Modeindustrien udleder flere drivhusgasser end alle skibe og fly tilsammen. Zetland tager pulsen på den stærkt forurenende industri, og giver et bud på, hvordan fremtiden måske alligevel kan sikres.
 • Og apropos, så kunne du jo overveje om om ikke årets julefrokostkjole eller øvrige decembertøjshopping skal findes brugt. Min stand på Lidkøb kommer om en times tid til at være fyldt op med mærker som Filippa K, Selected, Nué Notes, Stella Nova og en masse fine sager også fra bl.a. H&M. Lidkøb har åben 10-18 i dag, og fra 10-17 hele weekenden.
 • KADKs årlige julemarked løber af på søndag, hvis du er på udkig efter one of a kind julegaver.
 • Ligeledes på søndag er der Momster Market fra 10-16 på Enghavevej 80, hvor du kan gøre et kup blandt en masse lækre familieprodukter blandt lækre nye sager fra brands og fint genbrug fra de bloggere, der sælger ud af familiens garderobe.
 • Reply
  Nanna
  22. november 2019 at 20:33

  Jeg tænker nogle gange over, hvorfor vi som forældre overhoved sender vores børn i institution. Med det mener jeg, at vi går på gaden og råber op om, at normeringerne er for dårlige, og at det skader vores børn, mens vi med den anden hånd sender dem i de selv samme institutioner dagen efter. Hvis vi skulle tvinge politikerne til at agere, så ville det vel være ved at tage børnene ud af institutionerne, indtil der reelt blev lavet ændringer. Hvis man skal være hård ved os forældre, så kan man sige, at vi er klar til at gøre alt for vores børn, så længe det ikke går ud over vores hverdagsgoder.

  • Reply
   merimeri
   22. november 2019 at 20:41

   Jeg kan godt følge, hvor du vil hen Nanna, men synes nok ikke at alternativet du ridser op her er en reel mulighed – ikke for ret mange af os i hvert fald. Både Mads og jeg, samt Nolas bedsteforældre har alle fuldtidsjob, hvor vi ikke ville kunne tage Nola med. Og skulle vi pludselig agere hjemmepassere derhjemme, mens vi statuerer et eksempel over for regeringen, ville vi nok ret hurtigt miste vores jobs, og den situation er heller ikke ønskelig. Jeg håber og tror på, at vi i fællesskab kan råbe til handling, uden at det skal ende i ekstremer.

Kommenter