Hverdagsliv

MINE NOVEMBER PLANER

1. november 2020
Hvor september føltes langstrakt og med rigeligt tid til at nyde, synes jeg det er lige omvendt med oktober. Den er fløjet afsted, og jeg forstår slet ikke, at vi nu skriver november, og således kun er én måned fra årets sidste. Måske det hænger sammen med, at jeg langt om længe er landet godt i graviditeten; nyder den og det at kunne kende min krop igen. At kunne bruge min krop igen til andet end bare at ligge på langs.
Oktober blev brugt på efterårsferie, weekendture med højere til loftet end hvad livet i byen af og til formår at give, et væld af gode morgenmads- og frokostaftaler som en anledning til at få det bedste ud af nu igen at arbejde en stor del af tiden hjemmefra. Mest af alt har tingene føltes gode og rare, selv når verden omkring os knirker, og jeg håber for november, at den fortsætter i samme spor. Omend gerne med lidt flere lyspunkter at spore i forhold til den knirkende omverden.

I november glæder jeg mig til:

 • Næste weekends kærestegetaway i egen by, når jeg har booket Mads og jeg ind på Villa Copenhagen. Vi skal nyde tid til en langsom frokost sammen, til eftermiddagsdyp i den opvarmede rooftop pool, middag på Mangia og uforstyrret søvn i bløde hoteldyner.
 • En forhåbentlig vellykket gennemscanning af lillesøster om et par uger. Synes ventetiden dertil har føltes lang, og jeg glæder mig så meget til visheden om, at alt er okay, og at hun herfra bare skal vokse sig stor og stærk de næste 20 uger.
 • For alvor overgive mig til julerierne når vi når første advent i slutningen af måneden. Jeg skal allerede dy mig for ikke at sætte juleplaylisten på, så det kan altså blive en lang november.
 • At forhåbentlig finde tid til en gravidyoga session eller to hos Moderliv. Jeg er fortsat inde i en god rytme med at komme afsted i fitness, hvor jeg laver en kombination af cardio og styrke, men jeg kan godt mærke, at især mit bækken begynder at være ømt efter mine træningspas, og jeg tænker derfor at yogaen kunne være en god balance til at blive strukket lidt i.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • The Undoing på HBO, instrueret af Susanne Bier og med Hugh Grant og Nicole Kidman i hovedrollerne. Jeg kan dårligt vente til andet afsnit er tilgængeligt i morgen. Både Mads og jeg var i den grad fanget efter de første få minutter, og jeg tager mig selv i hele tiden at tænke på mulige handlingsforløb for seriens næste afsnit igennem.
 • Fjerde sæson af The Queen får premiere den 15. november på Netflix, og den glæder jeg mig også til at se. Krydser fingre for den holder de sidste sæsoners tårnhøje niveau.
 • Jeg vil fortsat give fuldt los for min musikalske forelskede i Andreas Odbjerg. Så glad og bekræftende musik, som jeg i den grad synes man trænger i denne tid.
 • På bogfronten er jeg i fuld gang med Delphine de Vigans ikoniske Alt Må Vige For Natten. Jeg lytter den på mofibo, hvor den er smukt læst op af Ellen Hillingsøe. Bogen er lige dele betagende og foruroligende, som den dystre familiehistorie folder sig ud, og jeg er i den grad fanget. Jeg har et par timers lyt tilbage, og derefter står Nikoline Werdelins humoristiske Hvordan Redder Man En Lemming som den næste bog på min liste. Med koden MERI45 kan du faktisk få 45 gratis dage til at lytte med hos Mofibo (reklame).

Jeg vil spise:

 • Juleboller fra Lagkagehuset. Ja, i flertal. Gerne én om ugen, tak.
 • Min mors himmelske andesteg og brune sovs i anledning af Mortens Aften.

Jeg vil købe:

 • En erstatning for min højt elskede Palm Petit kæde som jeg af uransalige årsager har mistet. Heldigvis er aftrykket af Nolas lille bitte håndflade gemt, og den er derfor mulig at genskabe.
 • Og så er jeg stadig på støvlejagt. Kan simpelthen ikke få lagt mig fast på hvilke det skal være, så det ønske bliver overført fra min oktoberliste.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At nyde vores liv i byen. Jeg kan godt mærke, at jeg efter at jeg fik sat ord på mine længsler efter måske en dag at ville noget andet end livet i en lejlighed i byen, så er der allerede kommet lidt skår i glæden over tilværelsen. Og det er for tidligt, for vi er ikke på vej ud af byen lige nu og her. Jeg glæder mig til at lande i livet med lillesøster, som en del af familielivet i byen, og hvis vi derfra når frem til, at det er på tide at skulle videre, vil jeg ikke se tilbage på en tid i byen, som jeg ikke har nydt. Så altså, tiden herinde vil jeg stadig gøre mig umage med.
 • Ikke at grave mig selv ned i et hul af corona-mismod selvom det nogle dage kan føles nærmest umuligt, som de globale nyheder overdænger en med den ene totale lockdown efter den anden. Det skal blive godt og lyst igen, og jeg vil gøre mig umage med at vi herhjemme gør et ekstra stort nummer ud af nyde de små ting. Glimmer på tilværelsen, I ved.

  Kommenter