Opskrifter

DEN BEDSTE OPSKRIFT PÅ VARM CHOKOLADE

16. januar 2021

Vintermånederne er for mig lig med en utrættelig lyst til varm chokolade med rigeligt flødeskum. Det er sådan en hyggelig ting at lune sig på, og mens jeg gennem årene har prøvet at finde frem til den bedste varme chokolade, der kan findes ude i byen (Frederiksberg Chokolade, La Glace, Lagkagehuset er indtil videre i top som favoritter), er der ingen af dem, der helt kan stå mål med den vi laver herhjemme. Og hvis du ligesom jeg er svært begejstret udi den varme chokolade, tænker jeg, at min opskrift på vores bedste varme chokolade nok ikke vil falde i helt dårlig jord.

Opskriften finder du derfor nedenfor.

Til 4 kopper varm chokolade skal du bruge:

  • 1 liter letmælk
  • 100 gram 70% chokolade
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl fløde
  • Evt kakaopulver

Sådan gør du:

  • Varm letmælken op i en gryde. Den skal være gennemvarm men uden at koge
  • Tilsæt chokoladen til den varme mælk og lad den smelte under omrøring
  • Herefter tilsætter du sukker og salt og giver så det hele et opkog
  • Skru så ned til lav varme mens du pisker flødeskum
  • Den varme chokolade er derefter klar til servering med flødeskum
    og evt et drys kakaopulver på toppen. Velbekomme

  • Reply
    Louise Herby
    16. januar 2021 at 20:36

    Så dejligt med en opskrift, “os på landet” også kan bruge 🙂 Der er sikkert meget dejlig kakao inde i byen, men der er godt nok langt til den. Det tætteste, jeg kommer på købe-varm kakao er Q8. Har de overhovedet det?! Tak fordi du altid deler originalt indhold i dit fine univers <3 🙂

    • Reply
      Line Schjelde
      19. januar 2021 at 10:21

      Så dejligt at du synes det Louise, tænkte også det var en tip som havde en bred appel nu det trods alt ikke er alle der har de større byers mange muligheder lige inden for rækkevidde 🙂

Kommenter