Opskrifter

OPSKRIFT // CHEESECAKE

6. marts 2015

cheececake-recipe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kan det jo ikke alt sammen være opskrifter på grønne salater og sunde(re) fuldkornsboller. Der skal også være plads til lidt af det sjove. Og med udsigt til weekend lige rundt om hjørnet, hvad er så mere passende end opskriften på en himmelsk cheesecake.

Jeg er fortaler for det meste kage, men der er alligevel ingen kage, der helt kan hamle op med cheesecaken. En kage der både er sprød, cremet og med en tilpas balance mellem syre og sødme.

Min kæreste, som er chefkokken herhjemme, har eksperimenteret med et væld af cheesecakes, men denne er blevet lidt af en favorit.

Du skal bruge

1 pk Digestive kiks
250 g smør
1 spk kakaopulver
500 g Philadelphia
250 g creme fraiche 38%
0,5 tsk vaniliepulver
2 bg pasteuriseret æggeblommer
2 bg pasteuriseret æggehvider
175 g sukker
5 bl husblas
Citron
Blåbær (eller anden frugt til pynt)

Fremgangsmåde

Jeg knuser kiks ved at komme dem i en frysepose og derefter banke på dem med en kagerulle. Når kiksekrummerne har fået en fin og ensartet struktur blander du dem med smør og kakaopulver til det er en ensartet masse. Derefter fylder du kiksemassen i den ønskede form og sætter den på køl, så massen kan sætte sig. Når bunden er fast, er den klar til at blive overhældt med ostecreme.

Til fyldet starter du med at røre Philadelphia, creme fraiche og vaniliepulver sammen, til den er lind og uden klumper. Læg herefter husblasen i koldt vand i 5 minutter. I en tredje skål piskes æggeblommer, æggehvider og sukker helt hvidt. Herefter vender du æggemassen sammen med ostemassen. Derefter tager du de blødgjorte husblas op ad vandet og knuger det sidste vand ud af. Husblassen skal nu lunes sammen med 1/3 af ostemassen. Når husblasen er smeltet helt og der ikke er klumper i, vendes den lune husblas og ostemasse i skålen med den resterende del af ostemassen og du presser en smule citron i. Der skal næsten ikke noget citron i, men blot nok til lige at give cremen lidt syre. Ostecremen er nu færdig og hældes i den form, kiksebunden er i.

Kagen skal stå på køl mindst 6 timer før servering, men jeg vil mene at den bliver aller bedst, hvis du laver den en hel dag før, da den næsten kun bliver bedre efter et par dage i køleskabet. Ved servering toppes med frugt. Vi foretrækker blåbær, men alt kan bruges.

Jeg ved ikke med jer, men jeg har i hvert fald fået lyst til cheesecake nu 😉
Hav en herlig weekend!

 

 • Reply
  Liselotte
  6. marts 2015 at 12:58

  Åhh hvor ser den bare ALT for lække ud!! 😀 HAPS!!

  / Liselotte

 • Reply
  Katrine Guldbæk
  6. marts 2015 at 18:22

  Åh, hvor ser den lækker ud! Sådan et stykke kunne jeg godt spise 🙂

 • Reply
  Julie / It's My Passions
  6. marts 2015 at 18:22

  Cheesecake er nu også bare noget af det bedste – elsker den kage! 🙂
  Og hvor ser den lækker ud!

Kommenter