Hverdagsliv

MINE JULI PLANER

1. juli 2021

Juli, der var du jo. Og du er velkommen. Det betyder nemlig, at sommerferien snart banker på døren. Gælder det mon også hos jer? Eller venter I til august, hvor sommeren alligevel plejer at være mere stabil fremfor i juli? Vi har jo slet ikke snakket sommerferieplaner herinde i år. Corona har på en eller anden måde gjort at man helt er stoppet med at tale om ferieplaner. Som verden åbner op og ‘det der plejede at være’ ikke længere føles helt så langt væk, fornemmer jeg dog, at mange igen er begyndt at feriedrømme og lægge ditto planer. Jeg vil elske at høre om jeres sommerplaner, hvis I har lyst at dele.

I juli glæder jeg mig til:

 • Tre ugers sommerferie med Mads, Nola og Evi fra på næste fredag. Vi tæller i den grad ned, alle sammen, og glæder os stort til at støve ferieformen af. Vi skal bruge to af ugerne i mine svigerforældres skønne sommerhus i Odsherred og den sidste uge hjemme i København.
 • En forhåbentlig vellykket ‘første-middag-ude-med-baby’. På Retour, til den bøf jeg efterhånden har sukket længe nok efter, for at indvie ferien. Nola tager med farmor og farfar op i sommerhuset en dag før os andre, og således er det altså bare Evi, vi skal have med ud at spise. Vi har valgt en sen seating, og krydser fingre for det så passer med, at hun kan sove i barnevognen det meste af middagen.
 • Fejre Nolas 3 års fødselsdag. Det bliver sjovere og sjovere at planlægge hendes fødselsdage, som hun bliver bevidst om, hvad fødselsdag går ud på, og jeg glæder mig uendeligt til at sørge for en dag lige efter hendes hoved. Tænk engang, 3 år. Mit lille menneske!
 • Daglige dyp i det friske havvand ved Gudmindrup Strand.
 • Tage Nola, og resten af min firkløver, med i Sommerland Sjælland, som ikke ligger langt fra sommerhuset. Vil kom aldrig afsted sidste år, så i år skal det være. Forestiller mig det bliver et ret stort hit for den treårige!
 • Lege turist i egen by, som vi bruger den sidste ferieuge hjemme i byen. Gøre os umage med at parkere hverdagen og forlænge feriefølelsen, selvom rammen blot er ‘hjem’.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Workin’ moms på Netflix. Og, indrømmet, Bachelor på TV2. Letbenet underholdning, som passer perfekt til de trætte aftener.
 • Den elektroniske kunstner Benson og albummet Tides, som jeg for nyligt har opdaget. Perfekt baggrundskulisse til solskinsdage i sommerhus.
 • Jeg har Rifbjergs Den kroniske uskyld på min læseliste denne sommer, men forhåbentlig der bliver plads til yderligere et par læseoplevelser, og jeg kunne derfor godt bruge lidt inspiration til, hvad jeg skal læse. Hvad har du på din sommerlæseliste?

Jeg vil spise og drikke:

 • Friskfanget fisk fra Odden Fisk. Friskpillede rejer, grillede jomfruhummer, røget makrel.
 • Royal Shandy, som er en ferieklassiker. Øl med lemonade, enten lemon/lime eller grapefruit. Begge varianter er herlige i sommervarmen!
 • Dagsfriske grøntsager fra vejsideboderne i Odsherred. Intet der smager af sommer som det. Og så skal vi også se om vi kan nå noget selvpluk af en art. Formentlig hos Nygårdens frugtplantage.

Jeg vil købe:

 • Jeg har været ret rundhåndet med mine garderobekøb i juni, hvor jeg har udvidet sommergarderoben med en del sager. Således har jeg ingen planlagte køb til garderoben lige nu.
 • På boligfronten går vi og summer lidt over en ny opbevaringsløsning til vores badeværelse, hvor jeg må sande, at vi nok er vokset lidt fra den røde reol vi har derude lige nu. Den passer ikke rigtig ind i stilen, og vi vil derfor gerne skifte den ud med enten hylder eller en reol i et naturmateriale. Hvilket det skal være, har vi ikke helt landet endnu, men jeg håber, at den helt rette løsning kommer til os i løbet af sommerferien.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At sænken barren og forventningerne til vores sommerferie. Fokus skal være på nærvær og tage dagene som de kommer. Minimalt med planer og påskud om, hvad vi skal. Er dagsformen til udflugter gør vi det, og hvis ikke, nyder vi langsomme dage i sommerhuset med nus og hygge.
 • At lægge telefonen væk. Prøve med nogle telefonfrie timer, mens vi holder ferie. Det bliver en prøvelse, men det ville være rart ikke altid per automatik at ty til den, når man en børnefri stund.

Hvad glæder du dig til i juli?

 • Reply
  Louise Herby
  3. juli 2021 at 22:06

  Det lyder SÅ dejligt med ferie alle 4 ❤ Nola kommer til at elske Sommerland Sjælland! Vi var der med Alexander, da han var halvandet år. Han sov slet ikke lur og tonsede bare rundt i deres miniland. Fantastisk sted.

  Det bliver også skønt at kunne fejre Nolas 3 års fødselsdag 😍 Alexander fyldte 3 år den 6. januar, hvor alt var lukket ned, så vi holdt slet ikke noget for ham eller så nogen. Jeg tænker, vi tager revanche til hans 4 års fødselsdag. Så skal der laves tema-kage osv. Haha 😂

  Jeg skal ses med nogle dejlige veninder i juli, men ellers venter uge 2+3 af sommerferien i august 😊

Kommenter