Boligindretning

NEMT OG BILLIGT IKEA-HACK TIL ET PÆNERE BADEVÆRELSE

4. august 2020

Vi havde jo en lille søndagssyssel på programmet forleden. Vi havde nemlig sat os – ret spontant, sådan er det ofte med mine påfund – for at male vores stålreol på badeværelset. Jeg var blevet træt af det rå stål, som på en eller anden måde stak lidt for meget ud i vores indretning der over tid er blevet mere blød i former og farver. Dér passer stål ikke rigtig ind, og da jeg så for nogle uger siden faldt over Kamila.Osinkas fine profil på Instagram og hendes malede stålreoler, var der ingen tvivl om, at det var dét vi skulle. Så det har vi gjort, og jeg glæder mig virkelig til at vise jer resultatet.

Men først, et før-billede af reolen som den tog sig ud inden vi gik igang.

Før-billede

Efter-billede

Er det ikke bare blevet fint? Jeg elsker det farverige udtryk der overrasket øjet men samtidig alligevel har en fin ro over sig. Jeg kunne ikke dy mig for at nipse lidt rundt efterfølgende, så der var en bedre sammenhæng i farverne på reolen, og så har jeg sat et billede op over toilettet for at give endnu mere liv. Jeg tror ikke det er det helt rigtige billede, men det fungerer til en start, indtil jeg får fundet det rette.

Forandringen er blevet så fin, og det tog os en sølle time søndag eftermiddag at klare.

Sådan gjorde vi

  • Reolen, vi har malet, er HYLLIS stålreolen fra IKEA, som koster bare 79kr.
  • Inden vi gik igang med at male, sørgede vi for at tørre reolen grundigt fri fra støv og smuds.
  • Dernæst er det igang med spraymalingen. Vi har brugt Belton spraymaling, købt hos Dyrupfarver.dk, i farven RAL 3000. Vi købte 3 dåser, men kunne godt have brugt en fjerde.
  • Jeg vil anbefale at male udendørs et sted med nogenlunde læ, da malingen altså er noget kraftigt stads at indånde.
  • Spraymalingen skal rystes kraftigt inden brug, ca 2 minutter, og derefter sprayes den på med et stabilt tryk fra ca 25 cm afstand.
  • Vi var lidt uheldige med vinden i vores gård, så kunne desværre ikke helt undgå at malingen løb en lille smule undervejs, men dette burde man undgå, hvis man står i læ.

    Kommenter