I garderoben

NOGET OM EN GARDEROBEUDFORDRING

9. januar 2020

II GANNI SLÅ-OM-BLUSE II ARKET T-SHIRT II ASOS DENIMNEDERDEL II NEW BALANCE 990 SNEAKERS II MAANESTEN HÅRSPÆNDE II

Stine, en af mine søde læsere herinde, skrev igår og spurgte, om jeg ikke ville skrive om, hvad jeg gør, for at få brugt hele min garderobe. Og lige dér ramte hun altså min akilleshæl. For det jeg virkelig ikke særlig god til, og i alt for lang tid har jeg kun brugt et lille udpluk af min garderobe, mens alt for meget pænt, og bestemt brugbart tøj, hænger ubrugt tilbage. Det gad jeg godt gøre noget ved. Både som en anledning til at blive mere legesyg i min garderobe, og måske ikke helt så ofte stå med følelsen af, alt mit tøj keder mig. Men også for at få skilt bukkene fra fårene, so to say, og få ryddet ud i det tøj, som jeg ikke går med, selvom jeg måske nok burde. Den stak har det nemlig med at forstyrre mere end den gavner. 

Jeg tænker derfor at kaste mig ud i en garderobeudfordring, hvor formålet netop er, at genfinde glæden i større dele af min garderobe. Men hvordan gør man bedst det? For to år siden kørte jeg en seks ugers garderobeudfordring, der tog udgangspunkt i øvelsen, hvor man vender alle sine bøjler om, så de hænger bagvendt, og derefter først må vende bøjlen tilbage, når tøjet er blevet brugt. Det er en sjov og nem måde at gøre det mere synligt, hvor meget – eller lidt, ahem – tøj i sit skab, man egentlig får brugt. Øvelsen her kunne jeg selvfølgelig bare kaste mig ud igen, men jeg føler egentlig, at jeg har et ret godt blik på, hvad jeg bruger og ikke bruger – og der er meget tøj i sidstnævnte kategori, skulle jeg hilse at sige. Aller helst ville jeg blive bedre til at bruge mere af mit tøj. Måske nogle af jer har gode ideer til andre måder at gribe en garderobeudfordring an på? Hvad gør I for at få brugt noget mere af jeres garderobe? Del endelig, og så vil jeg bruge det som inspiration til at kaste mig ud i projektet.

Når jeg er blevet klogere på, hvordan jeg skal gribe udfordringen an, så tænker jeg at sætte den i søen med start fra februar. Og jeg håber, at nogle af jer har lyst til at være med mig!

 

 

 • Reply
  Sara
  9. januar 2020 at 13:14

  Jeg er med🙋🏼‍♀️ Har præcis samme udfordring som dig. Lækkert tøj, som bare hænger, mens jeg kører tomgang i de samme favoritter. Desværre ikke nogle gode forslag til mulige løsninger. Glæder mig til at se, hvad du finder på og tage udfordringen op med dig😀

  • Reply
   merimeri
   13. januar 2020 at 7:09

   Så godt at have dig med ombord Sara! Jeg er gået i tænkeboks omkring formatet og glæder mig til at dele udfordringen, jeg ender op med.

 • Reply
  Anne Sofie
  9. januar 2020 at 15:26

  Jeg vil også gerne være med!🙋🏻‍♀️

  • Reply
   merimeri
   13. januar 2020 at 7:10

   Fedt Anne Sofie! Jeg deler snart mere, så vi er klar til februar 💪🏼

 • Reply
  Cecilie
  10. januar 2020 at 7:03

  Vildt god idé! Jeg kender så godt problemet. Måske en idé var at pakke alle favoritterne væk i perioden, så du tvinger dig selv til at bruge resten?

  • Reply
   merimeri
   13. januar 2020 at 7:11

   Ja, det ville helt sikkert være et godt element at tænke med ind, for på den måde at tvinge mig væk fra de usual suspects. Godt input Cecilie!

 • Reply
  Malene
  10. januar 2020 at 8:31

  Hejsa.
  Alle bedste måde at få gang i sin garderobe, er at få den sorteret. Del alt dit tøj og det er alt op i 4 kategorier. En med det du bruger, en med det der skal sælges, byttes. En med det der er en sæson (ex sommer) en med det du ikke kan passe, det der er slidt og som skal videre til Genanvendelse. Du kan finde skema til oprydningsdelen hos mig.
  Når du har sorteret det hele, står du med bunken tilbage som skal bruges. En god måde at få gang i tankerne er en 10×10 Challenge, hvor du vælger 10 stk tøj, som sammensættes til 10 look i 10 dage. Det er virkelig en god måde at få brugt sit tøj på og man kan jo lave reglen om at den skal bestå af nogle af de ting man ønsker at bruge, men ikke får brugt. En anden ting er, at jo mere der er i skabet, jo sværere er det at få noget på. Det du elsker, men ikke lige føler at bruge lige nu, men heller ikke vil af med, kan med fordel ligges på en lagerhylde, så du har det, men det forstyrrer ikke og tro mig, der kommer gang i kreativiteten, når tøjet er sorteret 😉 Den med bøjlerne bruger jeg iø også når jeg skal udfordres. Rigtig meget held og lykke. Kh Malene

  • Reply
   merimeri
   13. januar 2020 at 7:12

   Åh Malene, det var lige sådan en ekspert som dig jeg havde brug for til at lede mig på vej. Tusind tak for din kommentar, så gode input!
   Glæder mig til at komme igang 💪🏼

Kommenter