I garderoben

GARDEROBETANKER OG JANUARKØB

7. januar 2020

Streetstyle billeder via Pinterest

II 1 &OTHER STORIES CARDIGAN II 2 ARKET CARDIIGAN II 3  AIAYU CARDIGAN II 4 ARKET CARDIIGAN II

Da jeg for en måneds tid siden lavede en rundspørge på min Instagram om, hvad I gerne ville se mere af fra min side, var mode, outfits og garderobetanker nogle af de ting, der gik igen aller flest gange. Og det billede blev bekræftet af mit indlæg forleden, hvor I også var flere der skrev, at skriv som mit garderoberegnskab er noget af det, som I især godt kan lide at læse med om. 

Jeg vil derfor gerne gøre en indsats for at dele mere garderobe herinde. Om det så bliver i form af flere outfits, styling inspiration, eller garderobeønsker vil jeg lige tygge lidt på. For nu, der får dagens garderobebidrag lov at handle om januarkøb, jeg håber at gøre mig.

Én ting, jeg nemlig lige nu har i kikkerten, er en oversized cardigan. En blød og ulden en af slagsen, som jeg næsten dagligt mangler udover mine kjoler, og som jeg også synes kan styles så fint til jeans med en simpel t-shirt under. Et køb med mange anvendelsesmuligheder.

Jeg har kigget mig lidt omkring, og drømmeudgaven er Aiayus  Viveka cardigan. Åh den er smuk. Men min økonomiske samvittighed er ikke til at kaste 3500kr efter den, så med mindre det lykkes mig at finde den brugt, bliver den skudt til hjørne. Så er der den brune cardigan med knapper fra ARKET, som jeg også har et godt øje til. Og som faktisk lige nu er på udsalg til en god pris, hvis ambitionen om at købe brugt ikke kan indfries. Den er i hvert fald et godt og klassisk bud, og med sin materialesammensætning af bl.a. genanvendt polyester og uld, der er certificeret som ansvarligt produceret, gør den ikke heller ikke helt så ondt på min miljøsamvittighed. 

Mon I har andre gode bud på steder jeg kan kigge mig om efter en cardigan i stil med disse? Måske sågar bud på konkrete cardigans som jeg kunne gøre en indsats for at finde brugt?

 

 • Reply
  Astrid
  7. januar 2020 at 20:53

  Kære Line. Vil blot informere om, at jeg havde cardiganen fra Arket i en lys camel version sidste år. Den så simpelthen så nusset ud efter få ganges brug – kan være værd at tage med i overvejelserne. Prøvede også at give den en tur med elektrisk fnugfjerner, det hjalp ikke meget 🙁

  • Reply
   merimeri
   7. januar 2020 at 21:15

   Åh, det er godt input Astrid, tusind tak for at dele. Det vil jeg klart lige have in mente! Øv altså at kvaliteten ikke er bedre.

   • Reply
    Sarah
    8. januar 2020 at 7:54

    Til gengæld vil jeg så indskyde, at jeg har den nederste cardigan fra Arket i alpaca og yak, og jeg er vanvittigt glad for den! Den er blød, varm og sidder perfekt. Pga materialet fælder den lidt, men den bliver hverken fnulret eller nusset 🙂

    • Reply
     merimeri
     8. januar 2020 at 10:15

     Har også været inde og prøve den i butikken et par gange, og den er jo så blød og rar! Til gengæld irriterer det mig lidt, at den ikke kan knappes, og det er grunden til, at den for nu har fået lov at blive hængende.

 • Reply
  Maria
  7. januar 2020 at 21:40

  Tjek norske og svenske hjemmesider ud mht Aiayu. På Oxholm.no er cardiganen nedsat til 3000 norske kroner (hvilket må være omkring 2300 dkr).😊 Min erfaring er, at man kan være heldig ind i mellem. Det er ikke “billigt” – men ofte med gode besparelser. Aiayu har også lagersalg 1-2 gange om året, hvor jeg har gjort mig nogle gode købe.

  • Reply
   merimeri
   8. januar 2020 at 6:29

   God ide med at lede hos webshops hos vores nordiske naboer. Jeg vil gå på jagt og se om den mon kan findes endnu billigere 🤞🏼

   • Reply
    AK
    8. januar 2020 at 11:34

    Åhh, vil du ikke dele hvis du falder over den til en særligt god pris? Har også haft en kæmpe crush på den trøje i hvad der føles som en evighed! SÅ flot!

    • Reply
     merimeri
     8. januar 2020 at 13:11

     Jo, det skal jeg nok! Jeg slog dog i aftes til på den brune Arket cardigan, som det lykkedes mig at finde endnu billigere brugt, så håber den bliver så godt et match, at min cardigan jagt kan indstilles her.

 • Reply
  Lullumut
  7. januar 2020 at 23:12

  Danske önling (yndling). Jeg har et par bluser og en lækker, blød cardigan derfra. Alt købt med rabat ved at holde øje.

  • Reply
   merimeri
   8. januar 2020 at 6:28

   Godt tip! Kendte slet ikke til mærket, men det vil jeg da tjekke ud. Tak Louise 😘

 • Reply
  Acie
  8. januar 2020 at 13:14

  Danske O’Tay laver nogle ret fine – og også Max Mara Weekend som jeg har set på udsalg hos Boozt (og som ikke er så dyrt som det lyder)♥️

  • Reply
   merimeri
   8. januar 2020 at 14:11

   Jeg kender slet ikke til O’Tay, så godt indspark. Og ditto med Max Mara Weekend. Tak for tip, kære Acie!

 • Reply
  Stine
  8. januar 2020 at 15:43

  Jeg elsker garderobeindlæggene! Vil du ikke skrive lidt om din erfaring med at have en stand hos Lidkøb på et tidspunkt? Derudover har jeg fulgt meget med i dine garderobe-challenges og vil meget gerne fortsat læse om, hvad du gør for at bruge hele din garberobe, style outfits, sortere fra til salg og sådan noget. Synes, at det e uendeligt inspirerende, hvordan andre griber den slags an 🙂 Outfits er desuden altid meget velkomne, for jeg kan rigtig godt lide din stil.

  • Reply
   Anne Kristine
   9. januar 2020 at 7:40

   Jeg ville også være rigtig glad for at høre erfaringer med Lidkøb 🙏😃

   • Reply
    merimeri
    9. januar 2020 at 9:25

    Jeg lover at følge op på det i den nærmeste fremtid!

  • Reply
   merimeri
   9. januar 2020 at 9:24

   Åh Stine, du rammer min akilleshæl med punktet om at bruge hele min garderobe, for det er jeg desværre virkelig dårlig til, og bruger kun et lille udsnit af alt det jeg har. Men jeg vil rigtig gerne komme bredere omkring garderoben, og tænker dette kan være en anledning til et indlæg om en garderobeudfordring. Stay tuney!
   Og jo, vil rigtig gerne skrive lidt op min erfaring med en stand på Lidkøb, så det sætter jeg på listen over kommende indlæg.

 • Reply
  B
  8. januar 2020 at 18:40

  Har cardiganen fra ARKET (bare i en anden farve, fra sidste år), og den er simpelthen så lækker blød og har holdt rigtig godt.

  • Reply
   merimeri
   9. januar 2020 at 9:22

   Ej det er så godt at høre! Jeg har nemlig netop slået til på den brugt på Trendsales til en god pris, så håber sådan, den bliver et hit!

 • Reply
  Ida
  9. januar 2020 at 6:17

  Jeg har lige købt opskriftet på Ballonjakken fra Petitknit. Som jeg glæder mig til at kaste mig ud i.
  Jeg mangler nemlig samme slags cardigan og synes at denne er så fin 🙂
  https://www.petiteknit.com/products/ballonjakken?variant=1264693313544

  • Reply
   merimeri
   9. januar 2020 at 9:22

   Den er også så fin den cardigan! Og får mig endnu engang til at ønske, at jeg kunne strikke. Desværre er tålmodigheden (endnu) ikke rigtig til det. God fornøjelse med projektet 🙂

 • Reply
  Julie
  9. januar 2020 at 12:54

  Den form for strikcardigan er også bare så flot! <3

  • Reply
   merimeri
   13. januar 2020 at 7:08

   Ja ikke? Sådan en bare får lyst til at putte sig væk i hele vinteren 😍

Kommenter