I garderoben

TANKER OM EN GARDEROBEKRISE

23. januar 2018

02b5eb9d-f652-475b-91af-b6a864a10a8b

Så er det tid igen. Den tid på året, hvor min garderobekrise sætter ind. Det er helt klassisk for mig – og måske også for nogle af jer? – at det sker her omkring januar, hvor det i hvert fald for mit vedkommende gælder, at jeg efterhånden er godt træt af vintergarderoben, men hvor det samtidig er alt for koldt til, at jeg overhovedet tør begynde at drømme om lettere forårstøj. Den seneste måneds tid har næsten alt i min garderobe føltes forkert og lidt irriterende om morgenen, når jeg skal vælge dagens outfit, og det er simpelthen sådan en træls følelse at stå op til. Især fordi jeg på ingen måde mangler tøj. Lettere febrilsk bladrer jeg derfor garderoben igennem gang på gang for at se, om der ikke er noget, jeg kan sælge eller aflevere til genbrug for at give plads (både fysisk og økonomisk) til nyt, der forhåbentlig kan være med til at lindre min garderobekrise. Og ja, der er da røget lidt til salg på min trendsales profil, men tøjstativet bugner stadig med tøj (hvor jeg ikke bruger halvdelen af det, selvom jeg bilder mig selv ind, at det får jeg gjort liiiige om lidt). 

Noget skal der derfor ske, og for at gå lidt mere struktureret til værks over for min tilbagevendende garderobekrise, pønser jeg lidt på tre tiltag:

Kritisk garderobegennemgang
Som et første skridt til at få et bedre overblik over min garderobe, og forhåbentlig kun have ting i den, som jeg rent faktisk får gået med, vil jeg sætte nogle timer af til at have alt i garderoben ud at vende. Det jeg ikke har haft på de sidste 3 måneder skal prøves på, og hvis jeg ikke føler mig tilpas i det, eller har lyst til at lade det indgå i et outfit med samme, så skal det sorteres fra, og enten sælges videre eller pakkes væk, hvis jeg insisterer på, at jeg på et senere tidspunkt vil få det brugt. 

Herefter vil jeg forhåbentlig have skåret min garderobe lidt til, så jeg har et bedre overblik over, hvad der hænger på bøjlerne, og desuden har tænkt mig at tage tøjet på i løbet af den aller nærmeste fremtid, fx indenfor den kommende måned.

Bøjleudfordring
Når jeg er igennem den kritiske garderobegennemgang, er det tid til næste skridt; bøjleudfordringen. Den går ud på, at man vender alle bøjlerne modsat af, hvordan man normalt ville tage dem af bøjlestangen. Når man så har haft tøjet på og hænger det plads, så hænger man bøjlen ind som normalt. Efter en måned er det tid at gøre status over, hvor mange bøjler der stadig hænger omvendt tilbage, og på den måde jeg nemt se, hvor meget af det tøj, jeg bilder mig selv ind, a jeg bruger, som rent faktisk har været i brug. 

Det tøj, der efter en måned ikke har været i brug, skal så enten sælges videre eller pakkes væk, hvis det fx er fordi, det ikke passer til sæsonen lige nu.

Tøjplan
Det sidste jeg vil forsøge mig med er tøjplaner. Herhjemme har vi haft stor succes med madplaner, for at undgå alle de dage, hvor man helt panisk står i Netto kl. 17.30, og ikke en eneste ide til aftensmad, og hvis det fungerer med mad, hvorfor skulle det så ikke gøre med tøj? Jeg vil derfor prøve at bruge en smule tid om søndagen til at planlægge den kommende uges outfit. På den måde kan jeg både tvinge mig selv lidt bredere rundt i min garderobe, men også undgå at jeg om morgenen står og ikke aner, hvad jeg skal tage på. Det virker måske nok lidt rigidt med en tøjplan, og det kan da også sagtens være, at det ender med at blive for svært at overholde, men nu giver jeg det et skud.

***

Nu nærmer vi os snart 1. februar, og jeg har besluttet mig for, at jeg inden da, skal have lavet den kritiske garderobegennemgang, og så er jeg klar til at starte med bøjleudfordring og tøjplan når den nye måned starter. Og så må vi se, hvad status er på den garderobekrise, når vi går ind i marts.

Hvis I har lyst til, at jeg skal opdatere lidt fra processen undervejs, må I endelig sige til, og ellers er jeg egentlig bare nysgerrig på at høre, hvad I gør for at komme igennem garderobekriser?

 • Reply
  Carina Trinhammer
  23. januar 2018 at 19:05

  Det lyder spændende, Line. Jeg glæder mig til at følge med i din krise – hvor bizart det end lyder 😆 Når jeg har mine årlige tøjkriser, plejer jeg udelukkende at have mine ‘safe’ outfits på. Så ved jeg, at jeg i det mindste er anstændigt klædt og ikke ligner en, der tror hun har styr på det der med mode 😌😉

  • Reply
   merimeri
   25. januar 2018 at 11:24

   Haha bare rolig, jeg tager det ikke ilde op 😉 I så fald lover jeg at dele lidt fra processen. Det er en god ide det med at have nogle ‘safe outfits’. Jeg føler bare jeg går i det samme hele tiden, og det bliver også så kedeligt 🙁 #firstworldproblemmuch

 • Reply
  Ida
  23. januar 2018 at 20:00

  Det lyder meget bekendt…. jeg er træt af næsten alt mit tøj pt

  • Reply
   merimeri
   25. januar 2018 at 11:25

   Det er simpelthen så irriterende, at man skal have det sådan!

 • Reply
  Malene Green
  23. januar 2018 at 20:04

  Det er sjovt som vi kan være forskellige med tøjkriser. Mine tøjkriser er primært om sommeren, da mit to go outfit er blazer, skjorte/bluse, sorte jeans og loafers. Altså med forskellig variation. Og selvom jeg godt kan lide når det er varmt, så går det ikke så godt i spænd med mine outfits 🙈🙈Så her er efterår og forår farvoritterne.

  Det lyder rigtig spændende med dit projekt, og vil da gerne høre mere omkring det.

  • Reply
   merimeri
   25. januar 2018 at 14:32

   Lyder nu også som en god uniform du der har fundet frem til 😉 Jeg tror mit problem med vintergarderoben er, at den altid kræver, at flere elementer af tøj skal kombineres, hvor du om sommeren kan slippe afsted med bare en kjole, eller en nederdel og en top. Men vi har selvfølgelig alle sammen vores favorit garderobe-sæsoner 🙂

Kommenter