Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

22. januar 2018

Hej derude, håber alt er vel i mandagsland! Jeg er sådan godt klassisk mandagssløv, og glæder mig egentlig bare til, at kunne synke ned under dynen, og hygge med et eller andet no-brainer fjernsyn. Vi startede på HBO’s nye seriesatsning Britannia i weekenden, men tre episoder inde har den altså stadig ikke formået at overbevise mig – og den når i hvert fald slet ikke op til sokkeholderne af Game of Thrones, som flere ellers har sammenlignet den med. Er der nogle af jer, der er startet på Britannia? I så fald er jeg nysgerrig på at høre, hvad I synes om den. 

Nåh men inden jeg helt kalder fyraften, vil jeg lige nå at dele en håndfuld rare glimt fra den seneste uge. Grinte lidt da Emily tidligere i dag udgav hendes Små ting og indledte med at skrive, at føljetonen i denne uge lige så godt kunne have heddet ‘min uge i måltider’. Den beskrivelse følte jeg mig lidt ramt af, for der er ingen tvivl om, at mit indre madøre har været i fuld vigør den seneste uge, og således inkluderer stort set alle billederne et element af mad. Jeg beklager på forhånd hvis indlægget her kommer til at efterlade jer med en glubsk appetit, haha.

73717003-8446-4eb6-97a7-228b614511e5-1II Welcome to the jungle … Min Nørrebro-favorit California Kitchen er endelig åbnet på Vesterbro, og det fejrede jeg i sidste uge med at smutte forbi til en omgangs torsdagsbowls og billedglimt af det vældig pæne interiør, som følger med i pakken II

23e29c4d-cd53-426a-86ee-8b8b86edbe02II Fredag var jeg inviteret på date af Mads, og det var langt om længe tid at prøve den anmelderroste Sanchez, som for nyligt er åbnet på Istedgade. Hverken vores dele småretter eller de tacos, vi kastede os over, var der en finger at sætte på, men maden kom simpelthen så hurtigt, at vi efter en lille time allerede var igennem alle retterne – bortset fra desserten som vi måtte vente en halv time på. Lidt ærgerlig aftryk restauranten derfor ender med at give, og jeg håber, at de med tiden vil gøre servicen lidt mere vedkommende II

d6fdb3d3-9d88-4ee8-9759-39654a56ee80II Lørdagsudflugt til hvad virker til at være hele Københavns nye yndlingsbager; Juno the Bakery på Århusgade på Østerbro II

b756ddb0-56b5-4b4d-ae07-4df55737db31II Nu er det ikke ligefrem fordi, vi mangler gode bagere på Vesterbro, så folk har rystet lidt på hovedet af, at vi i alt brugte en lille time på cyklen fordi at hente morgenbrød, men jeg kan uden at tøve sige, at både brød og kager fra Juno var det hele værd, og at vi gerne tager turen igen snart. Og så har man jo passende gjort sig fortjent til en ekstra kardemommebolle med de kalorier man forbrænder på cykelturen II

de074759-9b6e-4f8b-995a-390c6bd05326-1

II Som jeg bladrede mine billeder fra sidste uge igennem, ligner det virkelig, at jeg ikke bestilte andet end at spise mig igennem weekenden. Hvilket heller ikke er langt fra sandheden. Lørdag aften havde Mads bestilt min famøse spaghetti alla carbonara, og den er altså beskidt god! Hemmeligheden er at komme lidt fløde sammen med æggeblommerne, hvilket bare gør pastaen endnu mere cremet og lækker II

3d7534e8-9b5c-4d23-8e60-e235f111d3e8

II Fastelavnsbollesmagningen fortsatte ufortrødent i denne weekend, og her er det Lagkagehusets syltetøjsvariant (Er der nogle kyndige wienerbrødseksperter på linjen der ved, hvad den type fastelavnsbolle hedder?). Den var klart bedre end sidste uges cremevariant, men vi er stadig ikke helt oppe at score topkarakter II

img_0063-1II Weekenden sluttede i gode venners selskab, hvor vi med søndagspizza fik heppet det danske herrehåndboldlandshold til en (beskeden) sejr over tyskerne II

 • Reply
  Marie
  22. januar 2018 at 21:24

  Mmmh, den carbonara ser så lækker ud! Kan man lokke en opskrift ud af dig mon? 🙂

  • Reply
   merimeri
   23. januar 2018 at 7:03

   Lækker er ikke ordet Marie 😉 Den er lavet lidt på gefühl, men opskriften er nogenlunde sådan her:

   Ingredienser: 1 rødløg, en god tørsaltet bacon, spaghetti, 250ml piskefløde, 5-6 pasteuriserede æggeblommer, parmesan, salt og peber.

   Sådan gør du:
   Start med at sætte vand over til spaghetti.
   Steg herefter baconen til den er næsten helt sprød og tilsæt så et fint hakket rødløg og lad de to stege færdig sammen. Tages derefter af varmen.

   Pastaen kommes nu i det spilkogende vand og mens det koger, blander du æggemassen sammen, bestående af 5-6 æggeblommer, omkring 150-200ml fløde, to gode håndfulde friskrevet parmesan og et skvæt friskkværnet peber og salt.

   Når spaghettien er al dente, hælder du vandet fra og kommer den tilbage over på en afkølet sautepande, tilsætter bacon, løg og æggemassen og varmer den så stille og rolig op i 3-4 minutter på svag varme og under omrøring, så æggene ikke sætter sig. Og så er den klar til servering 😋

   Jeg plejer at servere med en god tomatsalat til og så med friskkværnet peber og revet parmesan til at drysse over efter behov.

 • Reply
  Anne Dorthe
  23. januar 2018 at 10:48

  Kan varmt anbefale en gammeldags fastelavnsbolle fra Emmerys – hvis ikke du er kommet til dem endnu 😉

  • Reply
   merimeri
   23. januar 2018 at 11:56

   Emmerys blev testet i søndags – både deres gammeldags og den med hindbærsyltetøj. Og jeg vil give dig helt ret Anne Dorthe; de var vildt gode. Længder bedre end Lagkagehusets, og især lækkert at den gammeldags havde små chokoladechunks i cremen og at chokoladeglasuren ovenpå var en kvalitetschokolade. Sådan én kunne jeg godt lige snuppe en mere af 😉

Kommenter