Ting jeg kan li'

MIT ÅRET DER GIK

31. december 2019
Nu kan vi snart ikke klemme mere ud af 2019 og dette årti. Året er definitivt på vej på hæld, og jeg håber, at I er klar til årets sidste dag, hvad end den skal fejres stort eller småt. 
Inden jeg kommer til det, indlægget her skal handle om, vil jeg gerne sige jer tak for jeres store engagement her på adressen i løbet af 2019. For alle jeres kloge og kærlige kommentarer. At I er med mig her, betyder mere end I aner, og jeg glæder mig til et nyt årti sammen med jer.
Jeg er klar til at runde min Året Der Gik føljeton af, og som rosinen i pølseenden kommer her mit bidrag til serien. Rigtig godt nytår, kære I, og glædelig 2020. Håber det bliver starten på et år fuld af lykke, både i hverdagen og i de store øjeblikke, og med et godt helbred ♥  
1. Den bedste bog du har læst?

Et Lille Liv af Hanya Yanagihara gjorde et kæmpe indtryk på mig, og det er en bog, jeg lige siden har haft svært ved at slippe. Den er barsk og smuk på samme tid, og jeg vekslede mellem at have ondt i maven over den, og blive vildt bekræftet i alt det smukke, livet har at byde på. Skal du kun læse én bog næste år, så lad det være denne.

2. Dit bedste ferieminde?

Vores efterårsferie til det hyggeligste, hjemlige sommerhus i Holløselund. Selve målet for ferien gjorde måske ikke stort væsen af sig, men hold nu op vi havde en god ferie der. Sådan en ferie, der et barn til trods, føltes som ægte ferie. Med vin i middagspausen, solskin på næserne, og rigelige læsepauser. Med overskud og nærvær. Generelt har vi i 2019 ændret vores feriekurs omtrent 180 grader sammenlignet med livet før vi blev forældre. Fra at være vant til 3-4 udenlandsrejser om året, heraf typisk én langdistanceferie, har vi år prioriteret helt anderledes. Vi har dyrket det hjemlige, og fundet stor glæde i at køre ud i det blå i vores danske land. De store eventyr ude i verden skal vi nok komme på igen, men de venter ikke lige rundt om hjørnet, og det føles helt rigtigt.

3. Hvad har været dit bedste måltid?
Den fyldte pasta med kalv og en sauce af stegesky på italienske Mangia. Hvor jeg elsker den ret, og jeg gæster ikke stedet uden. Åh, bliver helt sulten bare ved tanken. Førstepladsen er dog skarpt forfuldt af Mads’ spaghetti carbonara som hen med årene har forfinet til perfektion. Det går lige i hjertekulen på mig, når han disker op med den. 

4. Hvilken sang har du lyttet mest til?

Hele Jadas debutalbum føles som sountracket til mit 2019. Ej hvor er hun sej, og efter en spontan koncert med hende på Gæsten på Bornholm i sommer, voksede mit girlcrush til nye højder. Skal jeg vælge én favorit, som jeg har lyttet mest til, på det være hendes Not Alone.

5. Og dit bedste binge watch?

The Handmaid’s Tale! Uge efter uge sad jeg som limet til skærmen, mens jeg holdt vejret, ude af stand til at forudsige hvor, afsnittet ville ende. Så spændende! 2019 føles generelt som et godt serie-år, med finalen af Game of Thrones der også kom ud i sommers. Lige nu er jeg igang med The Crown (som en af de sidste føles det som om), men jeg er fuldstændig opslugt af det velspillede og flotte univers. 

6. Hvad vil du især huske 2019 for?

At det var året, hvor jeg sådan for alvor landede i tilværelsen som mor, og Mads og jeg i rollen som forældre sammen. Hvor vores hverdag ligesom er faldet i hak, og hvor alt ikke længere føles helt så nyt og usikkert. Gulvet under os ej længere så gyngende. Og for en, der har det bedst i velkendte rammer og rutiner, er det virkelig rart at være nået hertil. Og så vil 2019 også for altid have en særlig plads i mit hjerte som året, hvor Mads langt om længe faldt på knæ

7. Hvem har gjort det største indtryk på dig, og hvorfor?

Nola. At se det her lille menneske og hendes personlighed folde sig ud hver dag er så kæmpestort for mig. At opleve verden og selv de mindste små hverdagsøjeblikke påny med hende er uvurderligt. Hun er så kærlig og opmærksom på sine omgivelser, og hun giver mig lyst til at gøre mig umage. Hver dag. Tænk at et væsen i den størrelse kan have så stor betydning. 

8. Hvad er dit største ønske for det nye år?
Selvom vi har fundet ind i en rytme for hverdagen der i det store og hele fungerer, så er mit helt store ønske for det nye år stadig at finde mere tid til dér, hvor jeg oplever størst glæde. At genfinde overskuden i hverdagen, som har været under hårdt pres det forgangne hår. Selvom jeg ikke ville have prioriteret anderledes, så er det en stor mundfuld at balancere fuldtidsarbejde, blog og Instagram og familieliv sammen med beslutningen om at Nola ikke skal hentes senere end klokken 15 fra vuggestuen. Næste år håber jeg, at kunne skrue lidt på nogle af knapperne for at få luft.
9. Hvad glæder du dig mest til i 2020?
Vores bryllup den 19. september 2020. Jeg har svært ved at forestille mig, at der er andet i det kommende år, der helt kan stå mål med den dag. Glæder mig så meget til at holde en kærlighedsfest for hinanden og vores familie og venner. 
10. Et år er gået. Hvad ved du nu, som du ville ønske, du havde vidst, da året startede?
At det ikke er jordens undergang at være nødt til at sende sit barn afsted i institution. Den følelse sad jeg ellers med første halvdel af året, hjulpet godt på vej af TV2 dokumentaren om de københavnske dagsinstutioner bag facaden. Hold nu op hvor har jeg grædt mange tårer, og også været sur på Mads over, at vores tilværelse ikke var til, at jeg kunne gå hjemme med Nola længe endnu. I dag glæder det mig at se, hvor stor glæde Nola har af hendes hverdag i vuggestuen og hvor meget både hun og vi er vokset af det. Og for mig er det en gave, at de timer jeg hver dag har adskilt fra hende på grund af arbejde, betyder, at jeg til gengæld har al min opmærksomhed på hende, når vi er sammen om morgen, eftermiddag og aften.
 • Reply
  Lullumut
  31. december 2019 at 14:20

  Rigtig gode betragtninger. Det lyder spændende med fremtiden i forhold til hverdagen – pøj pøj med det 🙂 Tak for altid gode blogindlæg, der er både relevante, nærværende og i øjenhøjde. Godt nytår, søde Line 🙂

  • Reply
   merimeri
   3. januar 2020 at 15:07

   Tak søde Louise – for både dit hep og søde ros til indholdet her! Håber du er kommet godt fra start i 2020!

Kommenter