Hverdagsliv

KALENDERKIG #7

30. december 2019

Juleferien til trods, føles det lidt mere som hverdag i dag. Juletræet er netop båret i gården, og det sidste pynt pakket pænt væk i deres kasser, klar til at blive sat på loftet. Og selvom jeg elsker de rene linjer helt ind til knoglerne, så savner jeg allerede lidt alt glimmeret og de gyldne farver. Lejligheden føles pludselig så bar – omend også meget mere rummelige end den har gjort den seneste måned.

På denne mandag, der også markerer den første uge på det nye år, har jeg fuldt program. Og det er nok også derfor, at det føles ret genkendeligt og hverdagsagtigt i dag. Følelsen af have noget for, og ting at tage sig af. Det er så også første gang i en uge, haha. Juleferien har haft gunstige kår herhjemme, forstås. Nåh, men for nu at blive ved det velkendte, vil jeg bruge denne anledning til at udgive denne uges kalenderkig. Med en snak om blandt andet nytårsplaner, oprydningskuller og kærlige gensyn.

MANDAG

Er vi allerede halvvejs igennem, og den er indtil nu fløjet afsted. Jeg har været alene hjemme med Nola, mens Mads har sig en dag med drengene. Lige om lidt er det til gengæld min tur til lidt mig-tid, når jeg har tid til en ansigtsbehandling hos Amazing Space. Bagefter har jeg lige en lille time at fordrive inde i byen, inden jeg har min forhåbentlig sidste tid hos min fysioterapeut. Hjemme igen skåler vi godt nytår og spiser kransekage med Mads’ forældre. Og i aften skal der bare slænges på sofaen, mens jeg skribler på et par blogindlæg, jeg har i støbeskeen.

TIRSDAG

Årets sidste dag, og for mit vedkommende altid forbundet med lige dele melankoli og eufori. Jeg vil løbe mig en lille tur i det friske vejr, og ellers bare hygge om Mads og Nola, inden vi skal i festtøjet og gøre os nytårsklar. Vi skal holde det med et kært vennepar hos dem på Frederiksberg, og da selskabet tæller tre børn i alderen to år og nedefter, bliver det en aften i børnehøjde. Jeg glæder mig dog stort til at gøre lidt ud af mig selv, som en rar kontrast til de seneste dages nattøj, til en aften med bobler og lækker mad (den nemme løsning med catering fra Cofoco) og til selskabet af mennesker, jeg alle holder af.

ONSDAG

Jeg forestiller mig, at alle mand er lidt trætte, for selvom det nok ikke bliver til en morgenfest, bliver det stadig en aften senere end vanligt. Og jeg glæder mig allerede til alle de tømmermændsbeføjelser første januar kalder på. Hyggetøj dagen lang, snasket mad, og en lang gåtur på et typisk mennesketomt Vesterbro for at nyde den helt nye januarkulde.

TORSDAG

Er der pt intet på programmet, og planen er lidt at lade det blive sådan. Ferien går stærkt nok i forvejen, og det er derfor rart med små fredede åndehuller hist og her, hvor vi ikke har lovet os selv væk til noget, men kan gribe dagen an som den kommer. Hvis vejret er til det, måske endnu en tur i ZOO, og ellers har vi snakket om en tur i svømmehallen. Sidstnævnte bliver alle mand så dejligt trætte af, og timer vi det rigtig, passer det med Nola bare lige skal hjem og have middagsmad, og så puttes til en god, lang lur. 7-9-13 har hun den seneste uge nemlig sovet middagslur på mellem 2,5 og 3,5 time, og der er således også et rart pusterum til de voksne der midt på dagen.

FREDAG

Torsdag på repeat. Måske lige en lille tur ud at løbe for mit vedkommende, hvis temperamentet er til det. Og ellers bare en dag på må og få.

LØRDAG

Starter jeg dagen med et kært gensyn af nogle af de mødregruppe-damer, som jeg i dag er heldig at kalde veninder. Planen er morgenmad sammen, inden vi hver især vender snuderne hjem til vores familier. Resten af dagen har jeg ikke mere på programmet, så det bliver nok bare noget med noget eftermiddagshygge i boblen derhjemme, lækker aftensmad og sofahygge om aftenen. 

SØNDAG

Søndag skal vi klemme al den sidste rest ferie ud af denne omgang. Bliver helt vemodig bare ved at tænke tanken, at ferien inden jeg ser mig om, er forbi. Åh hvor har jeg nydt den, og kunne snildt tage en uge mere i ferieland. Mere vil have mere, I ved. Den går dog ikke, og mandag morgen kalder hverdagen for alvor igen ovenpå 16 pragtfulde feriedage. Men inden da, søndagshygge for fuld skrue. 

  • Reply
    Lullumut
    30. december 2019 at 22:31

    Jeg er vild med dine #kalenderkig <3 Og det er så dejligt at læse om jeres helt-nede-i-gear ferie 🙂 Især fordi jeg selv var på arbejde i fredags, i dag og skal igen torsdag-fredag 🙂 Det er ulempen ved at være sidste nye på arbejdspladsen. Ej, efter et halvt år som ledig har jeg ikke haft en ferie-craving, men det kunne nu have været rart med lidt ekstra dage med familien 🙂

Kommenter