I garderoben

GARDEROBEREGNSKAB: NOVEMBER SHOPPING

5. december 2019

 

 

II NUE NOTES STRIBET BLUSE II

Ét garderobekøb i november var, hvad det kunne blive til. En stribet garderobeklassiker fra Nué Notes. Deres populære Paris bluse, som jeg også tidligere har haft i to andre farver, og været glad for. Købt hjem nærmest fem minutter før november blev til december, halvt i Black Friday eufori og halvt i desperat erkendelse af, at jeg keder mig gevaldigt i mine overdele for tiden. Stadig. Samme historie som ved oktober måneds garderoberegnskab. Siden da er der ellers røget lidt over disken fra min stand på Lidkøb og et par gode sager på Trendsales, og der var således plus på shoppekontoen til at give efter for lysten til nye garderobefristelser i november, hvor jeg jo havde lavet en regel om, at jeg først måtte købe nyt, når noget gammelt var solgt fra.

Tydeligvis var der blot ikke noget der fristede nok, andet end blusen, og således løber min novembershopping sig til bare 420kr, og har overladt mig til december med stadig et pænt overskud på salgskontoen. Det må vi se, hvor ender, når måneden her går på hæld. December kan jo være en lunefuld måned fordi man til dels er mættet af det store juleforbrug, men samtidig også bliver fristet af udsalget, der starter lige op til jul. Og jeg har allerede et par sager bogmærket, som jeg håber, udsalget bringer med sig. Vi må se.

Generelt kan jeg mærke, at mit forbrugsmønster i den grad har ændret sig. Selvom jeg stadig elsker at blive inspireret på garderobefronten, er det knap så ofte, at jeg rent faktisk giver efter for inspirationen og veksler det til nykøb. Om det er fordi, jeg er blevet mor, og således sjældent når i butikker, eller blot en mere bevidst forbruger, kan jeg ikke sige med sikkerhed. Mest af alt er det nok en blanding. Men jeg er glad for udviklingen, og jeg glæder mig ret meget til at lave en opsummering på mit 2019 vs 2018 forbrug, når året på går på hæld, for at se, om udviklingen er så tydelig i tallene, der viser sig, som jeg forestiller mig. Det hænder jo at forestillingen ikke altid afspejler virkeligheden, ahem.

  • Reply
    Amalie
    6. december 2019 at 9:24

    Jeg glæder mig til at læse et indlæg om “året der gik” på garderobefronten. Jeg selv er begyndt at tænke meget mere over det. Det er egentlig ikke fordi min shoppetrang har lagt sig, men tøj har ikke samme værdi for mig længere. Jeg tænker meget anderledes (hvilket heldigvis er godt!), så jeg egentlig ikke behøves den der sorte t-shirt, som jeg allerede har derhjemme osv. Et godt eksempel er min paniktur ned af Østerbrogade i går aftes, da jeg skulle finde noget til julefrokost i dag. Jeg gik i alle butikker og blev draget af glimmer en masse, men endte med at lægge et ellers godt udvalg fra mig i samtlige butikker. I stedet endte jeg i genbrug, hvor jeg fandt en nederdel som jeg har tænkt på i lang tid – måske det var skæbnen <3

Kommenter