Hverdagsliv

FREDAGSPOST

6. december 2019

Åh hvor har jeg glædet mig til at nå hertil. Fredag. Nogle uger er behovet for weekend mere udtalt end andre, og denne uge er sådan en. Ovenpå tre dage med en syg Nola derhjemme, og et forsøg på samtidig at undgå at gå glip af for meget arbejde, har vi sådan cirka haltet efter på alle andre leder og kanter. Lejligheden roder og er nusset, vasketøjskurven er bugnende, det samme er indbakken, og min mentale liste med ting jeg skal have styr på, er lang. Så weekenden kommer som kaldet. Og jeg glæder mig til at kunne gå den i møde med mit bedste mindste sidekick, når jeg lukker computeren sammen på arbejdet i eftermiddag. Nola og jeg er alene hjemme resten af dagen og aftenen med, mens Mads er til julefrokost, og jeg glæder mig til en sløv fredag i hyggetøjet.   Hvor jeg kan nusse lidt rundt om oprydningen herhjemme, som Nola er blevet puttet, og forhåbentlig også finde tid til skærmkiggeri omgivet af min dyne i sofaen. Og så skal jeg tidligt i seng. Det trænger jeg til cirka lige så meget som jeg trænger til weekend. Gosh, jeg er blevet gammel, haha.

I morgen starter jeg med fødselsdagsmorgenmad for en veninde, og derefter er der ikke andet på lørdagsprogrammet end hygge med Mads og Nola. Eller jo, vi skal have fundet på en gave til den børnefødselsdag vi skal til søndag morgen, men det er også det. Derefter nul og niks. Søndag; fødselsdag som sagt, og så har jeg lidt arbejde til den kommende uge, jeg skal have klaret, mens Nola sover middagslur. Vi kommer heller ikke udenom, at lejligheden trænger til en ordentlig overhaling efter at vi måtte aflyse vores rengøringshjælp i onsdags, fordi vi var herhjemme med feberramte Nola, så det skal vi også have gjort noget ved på søndag. Det ville klæde den kommende uge at byde på mere overskud end dårlig samvittighed over alle de løse ender herhjemme.

Hvad med jer, kære I, hvad er der på jeres weekendradar? Måske der er plads til at lade sig inspirere lidt af min liste med weekendtips? I alle tilfælde kommer de her.

  • Der findes stort set ikke meget, der er hyggelige og mere afstressende end julebag i december. Du kunne fx kaste dig ud i disse søde og dekorative juletræer eller de klassiske vaniljekranse, som er en storfavorit herhjemme. 
  • Du kan også så småt begynde at finde inspiration til årets juleborddækning. Royal Copenhagen har traditionen tro inviteret 6 seje profiler til at give deres bud på julebordet, og du kan se resultatet her. Eller smutte forbi flagship butikken på Strøget og se det hele ved nærsyn. Jeg er – nok ikke overraskende – især vild med resultatet fra Kenneth og Louise Toft Hansen.  
  • I julens ånd er der i morgen lørdag julemarked på Værnedamsvej og Tullinsvej fra klokken 9, og julebazar i Absalon fra klokken 10. Og dem gad jeg godt nå forbi. 
  • Søndag holder RELÆ community julemarked fra 11-15 i Guldbergsgade 29, hvor du kan købe lækre spiseglæder fra lokale producenter til at glæde din december med. 
  • Plejer du tømmermænd ovenpå weekendens julefrokost, kan du også bare finde dig til rette på sofaen og lade dig lulle ind i den ultimative julestemning med yndlingsjulefilmene The Holiday eller Love Actually. Ingen jul uden.
  • Tjekke alle Cathrine og hendes følgeres gode tips til mere bæredygtig julegaveindpakning ud. De er gemt som highlight på Cathrines instagram.

    Kommenter