Ting jeg kan li'

ÅRET DER GIK MED DANICA CHLOE

7. december 2019

Det er blevet tid at åbne anden låge i min decemberkalender; min Året Der Gik føljeton med nogle af de kvinder, jeg finder aller mest inspirerede. Og i dag er det Danica Chloe, der gemmer sig bag lågen. En kvinde modigere end de fleste, fordi hun åbent deler de ting, vi alle kan spejle os i, men som de fleste af os ikke har mod til at stå på mål for. Hun er ægte og nærværende, hvilket afspejler sig i det meste af det, hun gør.

Så tag godt imod Danicas år der gik.

1. Den bedste bog du har læst?

Jeg vil ønske jeg kunne sige, at jeg havde læst en masse bøger, men sandheden er, at bøger ofte bliver nedprioriteret i forhold til serier og podcasts. Jeg er dog nået igennem et par stykker. Heriblandt “The Couple Next Door” og “Kvinden mellem os”. Jeg foretrækker spændingsbøger, hvor jeg kan forsvinde hen i mysterier og gys. Når jeg endelig læser bøger, slapper jeg af på en måde, som andre ritualer ikke kan give mig. 2020 må derfor gerne være året, hvor jeg begynder at søge hen mod bøgernes verden igen. 

2. Dit bedste ferieminde?

Vi har både været i Thailand og Rom det foregående år, men det bedste ferieminde er faktisk vores sommerferie på Fanø. Her gik det op for mig, at ferier ikke behøver indebære en flytur til et andet land. Det var langt mere afslappende, fordi vi undgik de lange transporttider. Og så kan Danmark bare noget helt særligt om sommeren. De lyser aftener, brætspil på terrassen, sommerhuslivet og stemningen. Af samme grund bliver vi nok hjemme igen næste år. 

3. Hvad har været dit bedste måltid?

Maden på Fanø var i særklasse, men ellers har det nok været de 10 retter på Yaffa på Gråbrødre Torv.Jeg elsker mellemøstlig mad, og på Yaffa tager de det til nye højder. Jeg forestiller mig det bliver det sted, jeg kommer til at spise mest i 2020. 

4. Hvilken sang har du lyttet mest til?

Alt med Popsi og Krelle og Billie Eilish. Jeg er blevet så mor-agtig, at jeg ikke længere kender top 50 i Danmark.

5. Og dit bedste binge watch?

Jeg er en stor serieelsker, og bingewatcher alt fra drama og krimier til realityserier. Jeg er især glad for Mindhunter på Netflix, der dykker ned i FBI’s arbejde med seriemordere. Den er baseret på rigtige hændelser og skuespillet er bare i top. Jeg kan også anbefale både The Haunting of Hills House, The Affair og Vikings. Jeg er nok mest til serier, som hiver mig ud af hverdagen og ind i en verden, hvor jeg glemmer alt om rutiner og praktiske gøremål. Jo mere hæsblæsende des bedre. 

6. Hvad vil du især huske 2019 for?

Det var året, hvor jeg for alvor forstod hvad det vil sige at være mor til to. Min datter fyldte nemlig 1 år, og det var deromkring hendes personlighed begyndte at skinne igennem. Det var også året, hvor min lille enkeltmandsvirksomhed udviklede sig på kort tid. Jeg fik søsat et nyt podcastprojekt, landede nogle store kunder, jeg længe havde drømt om og startede min egen lille serie af Beauty Tool Kits med ansigtsruller og gua sha sten. Hvis 2020 fortsætter sådan, kan det kun blive et fantastisk år. 

7. Hvem har gjort det største indtryk på dig, og hvorfor?

Mange mennesker gør dagligt et stort indtryk på mig, men det er nok min mand, der løber med prisen. Han er så rummelig og god en far, der altid giver mig plads til at udleve mine drømme. Hvis jeg skal på en kort forretningsrejse eller andet spændende, rykker han altid rundt, så det kan lykkes. Han er mest af alt familiefar og vil gøre alt for alle herhjemme er glade. 

8. Hvad er dit største ønske for det nye år?

At min familie forbliver raske og glade. Og at min datter begynder at sove godt igen. 

9. Hvad glæder du dig mest til i 2020?

Foråret, lyset og varmere tider. Det er som om alt blomstrer op, når man rammer slut marts. Jeg glæder mig også til at fejre min mand, der bliver færdiguddannet behandler, og som nu kun er nogle år fra at blive paramediciner. Og så ser jeg frem til at følge mine børns udvikling. Nola fylder snart 2 år og så har jeg en søn på 7 år, som er min bedste ven. Jeg elsker især den alder, hvor man kan snakke i timevis om alt mellem himmel og jord. Sidst men ikke mindst glæder jeg mig til at udvikle mig som menneske. Både min virksomhed, men også mentalt. 

10. Et år er gået. Hvad ved du nu, som du ville ønske, du havde vidst, da året startede?

At det ikke kan betale sig at stresse over fremtiden. I sidste ende lykkes det altid. Det er spild af bekymringer. Positive tanker avler positive resultater, er min erfaring, og så skal man elske processen mindst lige så højt som resultatet. 

    Kommenter