Ting jeg kan li'

DET VIL JEG LAVE I JANUAR

3. januar 2019

Januar 2019, hvad giver I mig. Føles det ikke helt skørt, at det snart er 20 år siden, at vi fejrede årtusindskiftet? Jeg mener, så længe siden er det jo slet ikke, og jeg kan tydeligt huske alle dommedagsprofetierne, og min endnu barnlige angst for, om verden overhovedet ville stå 1. januar 2000. Det gjorde den, heldigvis, og det har den gjort 18 gange siden dengang. 589 januardage siden 1. januar 2000. Fælles for langt de fleste af dem har formentlig været, at de i forvejen har været bagud på point ovenpå decemberdagene med al deres glimmer og væsen. Januar er en måned langt de fleste af os ofte har travlt med at få overstået, så vi kan komme et skridt nærmere forår og lyse tider. Men altså, måneden bliver hverken kortere eller bedre af, at vi går der og ser os sure på den, så hermed en opfordring til at gøre lidt ekstra ud af den. Forsød den med ting, du har kær, put glimmer på hverdagen og ikke kun weekenderne, planlæg en januaroverraskelse – det behøver ikke være noget stort – for en du holder af, glæd dig over, at dagens længde på bare to uger allerede er tiltaget med 10 minutter. Der er nok af gode ting, at tage fat på, og for mit eget vedkommende lægger jeg ud med en rar potpourri – i tjekliste form, så klart – af ting, jeg håber, at berige min januar med.

 • Fejre min store, mindste kærlighed og officielt give hende hendes navn, når vi næste weekend holder dåb. Al praktikken er der styr på, og tilbage er der bare at begynde at glæde sig. 
 • Tage på vores aller første rejse med Nola. 7 dage i Dubai, med lune sommertemperaturer, ekstra hænder til at forkæle og intet på programmet udover bare at være. Og jeg vil love mig selv at prøve at slappe af i at være afsted, og ikke bekymre mig unødigt. 
 • Jeg vil øve mig på at give en lille bitte smule slip på mor-rollen og genfinde lidt af den Line, der ikke kun er mor. Nola bliver snart 6 måneder, og alt hvad jeg har gjort siden den dag, hun kom til, har jeg gjort med hendes behov for øje. Eller hvad jeg antager, der er hendes behov. Hun bliver overøst med kærlighed, opmærksomhed, tryghed og nærvær i alle hendes vågne timer, og sådan skal det selvfølgelig være. Men vi er to til at fordele kærligheden, og både Nola, Mads og jeg vil have godt af, hvis jeg giver lidt slip og bare i ny og næ gør noget, bare for mig. Om det så er en uforstyrret gåtur, middag med veninder eller en times blogarbejde på en kaffebar er underordnet. 
 • Indløse en del af Mads’ julegave. En bindevævsmassage hos Amazing Space, hvor jeg kan få løsnet op for stress, spændinger og myoser. Guderne skal vide, at der er nok at tage af. Jeg vil nyde tid i spaen inden. Bare mig og roen. 
 • I forlængelse af mit indlæg om drømme og håb for 2019, vil jeg starte hver dag med en liste over, hvad der er vigtigst for mig at nå i dag. Det lyder måske firkantet, men eftersom jeg elsker alle former for lister, har jeg ikke spor imod at lade min dag guide lidt af en tjekliste i forsøget på at blive bedre til at fordele min tid. Jeg vil lave listen i min Atelier Aarhus kalenderbog, som på fineste vis samler kalenderplaner, to-do lister, intentioner og indkøbsnoter. 
 • Jeg vil gøre nytårsrent i de skuffer og skabe, som efterhånden bugner over af ting og sager, jeg er for doven til at lægge rigtig på plads. Vi er heldige ikke at mangle opbevaringplads, hvilket i den grad er en luksus. Problemet er bare, at jeg, i bedste Krummerne stil (I ved skabet der er fyldt til randen med uorganiseret rod), er verdensmester i at gemme af vejen i første og bedste skuffe eller skab, hvilket resulterer i en hel del uoverskuelig opbevaring. Det skal der ryddes ud i nu. 
 • I samme boldgade vil jeg også med friske øjne rydde ud i garderoben. Egentlig er jeg som sådan glad for det meste af mit tøj. Jeg går bare kun med 1/3 af det af en eller anden uforklarlig årsag (eller, forklaringen er nok, at jeg har for meget i garderoben, men det er jeg ikke meget for at sige højt), så istedet for bare at lade pæne, velholdte sager hænge ubrugte hen, vil jeg rydde op og ud. En øvelse jeg har forsøgt mange gange før, men jeg bliver aldrig træt af den. 
 • Jeg vil afsted til mor-baby yoga hos HéLT. Nu skal det være. Jeg har haft klippekortet liggende siden i sommer, men har været lutter fuld af gode undskyldninger for ikke at komme afsted. Jeg har ikke tid, der er for langt, osv. Men jeg kan ikke komme på et bedre tidspunkt at gøre noget for mig selv med fokus på ro og nærvær til kroppen end her i januar, så det skal altså lykkes. 
 • Reply
  Christine
  3. januar 2019 at 15:04

  De to sidste punkter står også på min januar to do liste 😊 Jeg gik til gravidyoga hos Helt og vil også gerne til mor/barn yoga der, men har ikke fået taget mig sammen endnu..! Og morkroppen trænger til at blive strukket lidt! Det er nok også meget rart at gøre inden min datter begynder at kravle, så jeg ikke skal fange hende hele tiden. 😊

  • Reply
   merimeri
   3. januar 2019 at 21:20

   På en måde er jeg lidt glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der ikke har kunne tage mig sammen til at komme afsted 😉 Og ja, præ kravlestadiet tænker jeg også klart er at foretrække. Ellers bliver der vist ikke meget yoga zen over oplevelsen, hihi. Klem til dig

 • Reply
  kathrine
  3. januar 2019 at 17:58

  Hvor er det bare en fed januar to do liste, med en masse rare oplevelser! Rigtig god aften!

  https://nouw.com/blogaboutkathrine

  • Reply
   merimeri
   3. januar 2019 at 21:18

   Jeg håber også, at jeg om en måneds tid kan se tilbage på en januar fyldt til randen med gode sager. Også en dejlig aften til dig Kathrine! Klem

 • Reply
  Nanna
  9. januar 2019 at 16:14

  Kan man stadig godt bruge sit “gamle” Hélt klippekort til mor-baby klasserne? Jeg er simpelthen blevet forvirret efter de nye regler!

  • Reply
   merimeri
   14. januar 2019 at 17:42

   Åh, jeg håber det! Synes også nyhedsbrevet med de nye vilkår var lidt kringlet formuleret, men som jeg forstod det, kan man godt stadig bruge klippekortene … men jeg har stadig ikke været afsted 🙈

Kommenter