Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

18. januar 2019

Først og fremmest skal lyde et stort tak for al den omsorg, opmuntring og hjertevarme I delte til mit skriv igår, både herinde og på instagram. Det er lige præcis derfor, jeg sjældent tøver særlig længe, før jeg deler ud af de tanker og følelser, som ellers ikke altid er nemme at dele. Tak for at gøre det muligt og altid tage så pænt imod det ♥ Hvor jeg føler mig heldig at have stablet et fællesskab på benene, hvor vi uden at kende særlig meget til hinanden, alligevel nærer så stor omsorg.

Det fremgik ikke klart af indlægget igår, men Mads er heller ikke taget afsted til Dubai. Han fik valget, og jeg gjorde det klart, at Nola og jeg nok skulle klare den herhjemme, hvis han gerne ville afsted. Men det ville han ikke. Som han sagde, ville det ikke blive ferie for ham, hvis ikke vi var med. Og selvom det var mere benzin på min brændende dårlige samvittighed også at frarøve ham hans ferie, da er jeg selvfølgelig også en lille smule lettet over, at vi ikke skal undvære ham i en uge, for hold nu fast hvor ville vi savne ham. Han har droppet at holde fri i næste uge, og vil hellere gemme ferien til vi rent faktisk skal noget (han startede nyt job 1. november og har således ikke optjent ferie det nye sted endnu). I dag har han dog taget en fridag og er hjemme sammen med os på en forlænget weekend. Nola fylder 6 måneder, og det skal fejres. Med flag på bordet og snasket morgenmad … hendes forældre skal jo også mærke, at de lever. En kæmpe milepæl at det allerede er et halvt år siden, hun kom til verden, og vi nærmer os nu den der famøse grænse, hvor jeg snart ikke længere kan huske, hvordan livet var før hende (altså andet end selvfølgelig mere udhvilet og veltrænet, bevares). Forhåbentlig vejret byder på andet end regn og slud, i modsætning til de seneste dage, så vi kan trille en lang tur. Gøre plads til noget snasket på fredagsmenuen, mens X-factor løber over skærmen. Og ellers er der stadig plads til at fylde på weekendprogrammet. Vi havde jo ikke rigtig regnet med at have en weekend herhjemme. Istedet tager vi den som den kommer. Jeg håber at mødes med en veninde til et glas vin i morgen eftermiddag. Det kunne jeg godt trænge til. Og så kommer mine to kusiner på besøg til aftensmad i morgen, inden de skal videre til stand-up på Bremen. Og så skal vi noget så kedeligt som på vaskeri. Oveni al postyret denne er uge, valgte vores vaskemaskine nemlig at stå af i onsdags, og vi kan først få leveret og monteret en ny på onsdag. Og med en baby der endelig har fået fidus til grød og mos (med ‘fidus’ forstås at hun nu kan overtales til at åbne munden til i hvert fald et par skefulde og derudover helst bruger alt andet end sin mund til at gå på opdagelse i maden), da er produktionen af snavsetøj skudt i vejret og vi får svært ved at holde os kørende helt til onsdag. Så vaskeri, it is.

Og jeres weekend, er der noget godt på programmet? Måske der stadig er plads til at plukke lidt i mine weekendtips? I så fald kommer de her ..

 • Du kan igen finde din indre kræmmer frem og slå vejen forbi Veras Market, der på søndag holder til i Nørrebrohallen fra klokken 10:30. 
 • Eller hvad med et hyggeprojekt i køkkenet? Så er det oplagt at kaste sig over den svenske pendant til fastelavnsboller; “Semlor”. Efter opskrift fra dygtige Frederikke
 • Du kan selvfølgelig også droppe alle intentioner om at skulle uden for en dør, hvad end det er for lopperier eller ingrediensindkøb til fastelavnsbollebagning, og istedet slå lejr på sofaen. Der er ny sæson af True Detective på HBO, og Børsens anmelder noterer sig, at den er lige så god, hvis ikke bedre, end første sæson, så det lover godt.
 • Er du til en weekend i læsehjørnet, da er forfatterdebutant Sofie Jamas debutroman “Et andet menneske, et andet liv” netop udkommet. En fortælling om en ung somalisk pige, kommet til Danmark som krigsflygtning, og som nu lever et liv så dansk, at hun undervejs har glemt hvem hun er. En anmeldelse i Børsen lyder, at fortællingen leverer både væsentligt og vovet stof til dansk litteratur, så mit gæt er, at man vil være i gode hænder med denne bog, og den er i hvert fald føjet til min læseliste.
 • Vi fortsætter i underholdningens lunefulde hjørne, og min sidste weekendanbefaling er i podcast-regi. Dygtige Danica Chloe og Stonemuse har for nylig lanceret Gåsehud Podcast, der som navnet antyder, handler om det overnaturlige og uhyggelige. Min skræktærskel er ikke så høj, som da jeg var yngre, og havde ugentlig gyserklub med min veninde Camilla, men der er nu alligevel noget over et godt gys, og hvis man nu er snedig at lytte til podcasten, mens weekendsolen stadig står ind af vinduerne fremfor ved sengetid, da er der forhåbentlig stadig søvnchancer. 
 • Reply
  Julie Koch
  20. januar 2019 at 14:16

  Min weekend består af hygge, gåtur, frokost, fastelavnsboller (ja, i flertal) og skrive jobansøgning og sende den. Wish me luck. 🙏🏻

  • Reply
   merimeri
   20. januar 2019 at 15:33

   Åh fastelavnsboller i flertal. Det får mig til at overveje, om jeg skulle få klemt en mere ind i min weekend også 😉
   Rigtig meget held og lykke med jobsøgningen, søde Julie!

Kommenter