I garderoben

GARDEROBEUDFORDRING: STATUS EFTER UGE 1

8. februar 2018

vsco-photo-1

Hej venner, første uge af min garderobeudfordring er gået, og for alle jer, der er nysgerrige på at følge med, kommer her en status på, hvordan den så er gået. 

Helt overordnet er jeg virkelig imponeret over, hvor god en start jeg har har haft. Det har været virkelig godt for mig, at få ryddet ud i garderoben, og som jeg vidst også fik nævnt forleden, har det gjort mit tøjvalg om morgenen meget nemmere. Sidstnævnte er nok ikke forklaringen på, at jeg stadig ikke er kommet igang med tøjplanerne, som ellers også var en del af udfordringen. Det har simpelthen ikke været nødvendigt endnu, og jeg har allerede luftet flere ting fra garderoben, som ellers ikke har været i brug i lang tid. 

Da jeg startede sidste torsdag, blev 62 bøjler vendt om, og indtil videre er 12 bøjler blevet vendt tilbage, så de hænger normalt. 10 stykker tøj er selvfølgelig kun en lille del ud af de 62, men egentlig er jeg ret godt tilfreds, og jeg håber, at jeg den kommende uge kan fortsætte med at komme lidt bredere omkring i garderoben, istedet for kun at have de samme få stykker tøj i rotation. 

I løbet af ugen har jeg også fået solgt lidt ud, og jeg har nu 650kr sat til side til at shoppe for i februar. Især denne del af udfordringen synes jeg er sjov, og jeg bliver ret grebet af at få ryddet ud i tøj, jeg ikke bruger, fordi jeg jo har lavet en regel om, at der kun må shoppes nyt for det beløb, jeg har solgt for.

Det som til gengæld har vist sig at være min helt store udfordring er, at jeg er svært glad for t-shirts, og har hele 8 af dem i min garderobe, men jeg får simpelthen ikke gået med dem størstedelen af året, fordi jeg ikke formår at få dem indbygget i min vintergarderobe. Det er for koldt til bare arme, og den ene cardigan jeg har, føler jeg mig ikke rigtig tilpas i (hvilket minder mig om, at jeg virkelig bør genoverveje om ikke den skal sættes til salg, selv om den kun har haft et par måneder i garderoben). Derfor vil jeg også i den kommende uge prøve, om jeg ikke kan få gået lidt med mine t-shirts, så min t-shirt samling kan forsvares. Og jeg starter allerede i dag, hvor jeg har tvunget mig selv i min sorte Space Cowboy t-shirt fra Ganni, og førnævnte cardigan udover. Og hvis jeg ender med at blive forkølet i næste uge, så ved I hvorfor, haha.

I var en del, der kastede jer over garderobeudfordringen sammen med mig, og jeg er spændt på at høre, hvordan det er gået jer i den første uge?

 • Reply
  Ida
  8. februar 2018 at 9:33

  Jeg smider ofte en nørgaard trøje under mine t-shirts. 🙂

  • Reply
   merimeri
   8. februar 2018 at 10:44

   Nåh ja, det er selvfølgelig også en smart måde at få sine tshirts i brug hele året 🙂 Knus

 • Reply
  Marie
  11. februar 2018 at 10:45

  Min første uge er gået så fint. Jeg tænker, at det “svære” først starter om en uges tid, når jeg har været alle klassikerne i garderoben igennem og indser, hvor mange bøjler der stadig hænger forkert. Jeg er vild med den her udfordring – det er virkelig nemt at gå til, og jeg regner med at kunne rydde godt ud, ved slutningen. Men hvad gør du med dine 62 bøjler, når der kun er 28 dage i måneden? Det betyder jo ikke, at du ikke bruger de resterende 34 stykker tøj?

  • Reply
   merimeri
   12. februar 2018 at 10:02

   Ej hvor er det godt at høre, at du er kommet godt fra start Marie. Jeg tror du har ret i, at det nok bliver lidt sværere, jo længere man kommer ind i udfordringen. For mit eget vedkommende oplever jeg dog stadig, at det er ret nemt at komme på nye kombinationer af tøj (nok fordi der er så meget at tage fra, ahem), så de værste tøjkriser har endnu ikke meldt sig.
   Det er et virkelig godt spørgsmål det med det overskydende tøj, for nej, det er ikke realistisk at nå omkring alt i garderoben på blot en måned. Noget kan måske forklares med sæson, og jeg kommer fx ikke til at kassere alle mine toppe og t-shirts blot fordi de ikke har været i brug i februar. Til gengæld kan jeg også fornemme, at en stor andel bare ikke kommer i brug, fordi det måske er overflødigt og minder for meget om andet tøj, som jeg er bedre til at bruge, og dén andel af tøj, skal der så ryddet gevaldigt ud i når måneden er omme.

Kommenter