Vi indviede vores køkken med første hjemmelavede måltid i lørdags. Vi trængte til noget halv-syndigt ovenpå en uge med takeaway salater som følge af et endnu ikke færdigt køkken, og valget faldt på en cremet bygotto med kylling, svampe og grønne asparges. Vanvittigt lækkert og akkompagneret af et glas koldt hvidvin, vil jeg mene, at retten udgør et perfekt weekendmåltid.
Ingredienser (til 2 pers.)
160 gram perlebyg
2 små skalotteløg
1 fed hvidløg
Ca 1 glas hvidvin
1/2 liter hønsebouillon
250 gram svampe
7 grønne asparges
2 kyllingebryst filetter
60 gram parmesan
Olivenolie
Smør
Citronsaft
Fremgangsmåde
Pil og hak hvid- og skalotteløg fint, svits dem herefter i en smule olivenolie og smør ved middelhøj varme. De skal ikke tage farve, men blot svitses i 3-4 minutter. Herefter tilsættes perlebyggen og den røres sammen med løgene i et par minutter. Hæld så ca. et glas hvidvin i og når den er fordampet, tilsættes bouillon, så perlebyggen er dækket. Varmen skrues ned til middelvarmen og står derefter og småkoger i 25-30 minutter, til man synes perlebyggen har en passende konsistens. Det er vigtigt løbende at tilsætte bouillon, så perlebyggen ikke koger tør, men hele tiden er dækket af væde. Når perlebyggen har en tilpas konsistens, tilsættes ristede svampe, dampede grønne asparges, lidt smør og en god håndfuld parmesan og bygottoen smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
3 Comments
Lullumut
7. september 2015 at 18:27Det lyder vanvittigt lækkert, og opskriften er hermed gemt til senere 🙂
infashionwebelieve
9. september 2015 at 19:35Prøv den endelig søde Louise. Virkelig mange lækre smagsnuancer og så skader det jo ikke, at den ikke er helt så syndig som den “ægte” risotto 😉
Ida
13. september 2015 at 21:06Fedt at I kan bruge jeres lækre køkken 🙂
Og den ret ser virkelig lækker ud!! 🙂