Opskrifter

OPSKRIFT: NEM OG LÆKKER GRANOLA

17. april 2018

0af88792-5836-4453-aed7-e94a694c075c

Her hjemme består morgenmaden i hverdagen for mit vedkommende altid af skyr, granola og bær af en eller anden art. Og det har den gjort så længe, jeg kan huske. Det er hurtigt, simpelt og sundt – og så smager det godt, fordi det både kombinerer syre og sødme med det friske og sprøde. Hemmeligheden er klart granolaen, som virkelig klæder den syrlige skyr. Jeg får ofte spørgsmål til, hvordan vi laver vores granola, og eftersom den er noget af det nemmeste i hele verden, må det være på tide, at jeg får delt opskriften.

INGREDIENSER

Mængden er ingredienser er lidt på slump, og afhænger selvfølgelig af, hvor stor en portion, du gerne vil lave. Vi laver altid, hvad der svarer til en stor syltekrukke, som hos os kan holde knap 3 uger. Til sådan en portion bruger vi (ca.):

  • 600g grovvalsede havregryn
  • 2 store håndfulde nødder (fx mandler og hasselnødder)
  • 1 stor håndfuld græskarkerner
  • 1 lille håndfuld sesam 
  • 1 lille håndfuld chiafrø 
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk kanel
  • 2 knivspids salt

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Herefter smelter du honningen i en gryde, og hælder derefter over den tørre blanding sammen med olivenolien. Rør det hele godt sammen, så du fornemmer at honning og olie fordeler sig. Hæld det på en bageplade med bagepapir og kom i ovnen. Granolaen skal have 15-20 minutter, til den har en gylden farve, og det er vigtigt at røre i granolaen et par gange undervejs, så ikke den brænder på. Og det er det. Nem og lækker granola, ét voila!

98e6e710-7dd4-4589-bfea-bfd69de136e8

Kommenter