Opskrifter

OPSKRIFT // GRØN HVERDAGSFAVORIT

8. december 2015

opskrift-grøn-hverdagsfavorit

II LAKSEFILET MED GRØNNE BØNNER OG BULGURSALAT II

Endnu en nem hverdagsklassiker, som vi ofte vender tilbage til, hvis inspirationen og tiden er knap – og helt ærligt, det er den altså ofte i en travl hverdag, sådan er vi sikkert ikke de eneste der har det.

Denne ret er super nem, relativt billig, sund og virkelig smagsfuld.

Du skal bruge (til 2 personer)

2 friske laksefiletter (vi køber altid hos fiskemanden – det er lidt dyrere, men du får bedre og mere fisk for pengene)
Friske bønner
Cherrytomater
1 Avocado
1 dl bulgur
Romainesalat
Ærter
Olivenolie
Flagesalt og peber
1 lime

Fremgangsmåde

Start med at hælde et par gode håndfulde frosne ærter i en skål og hæld vand over, så de begynder at tø op. Derefter er det tid at sætte bulguren over. 1 dl bulgur til 2 dl vand og det skal koge i ca. 15 minutter ved middel varme. Når bulguren er sat over, er det tid at gøre det samme med laksen. Klem lidt limesaft over den og drys så med salt og peber, hvorefter den skal have små 10 minutter – afhængig af størrelsen –  i en 200 grader varm ovn (varmluft).

Nu skal grøntsagerne og salaten skæres ud og snittes, så det er klar til at blive blandet med bulguren. Når bulguren er færdig stiller du den koldt, så den kan nå at køle lidt af, inden du rører den op med et par gode stænk olivenolie, salt og peber og til sidst grøntsagerne. Så blancherer du bønnerne i et par minutter i usaltet vand og vender dem herefter i olivenolie og flagesalt.

Nu passer det med at både laks, bulgur og bønner er færdig, og et voila, nem hverdagsmad på 20 minutter.

Har I også hverdagsfavoritter, som I ofte vender tilbage til?

    Kommenter