Opskrifter

OPSKRIFT // TIKKA CHICKEN MASALA

24. maj 2015

IMG_5483_1 IMG_5484_1I er flere der har efterspurgt flere opskrifter, og dét skal I få. I dag på en lækker og cremet tikka chicken masala som er perfekt til en søndag aften med et godt glas vin (eller mælk, som jeg elsker til karryretter, haha)

Ingredienser (til 4 pers)
4 kyllingefileter
2 alm løg
1 frisk rød chili
5 cm frisk ingefær
Smør
Smagsneutral olie
1 dl Patak’s tikka masala curry paste
1 ds flåede eller hakkede tomater
1 ds kokosmælk (ikke light)
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start først med at skære kyllingen i mindre strimler, pil derefter løgene og skær dem midtover og derefter i tynde skiver. Hak derefter chilien og den skrællede ingefærrod fint. Herefter opvarmer du en stor gryde eller sautepande ved jævn til stærk varme, tilsætter smør og et stort skvæt olie og svitser herefter løg, chili og ingefær i ca. 1o minutter til løgene er blevet bløde. Tilsæt nu tikka masala pasten og kylling. Herefter krydrer du med lidt salt og peber og sørger for at kyllingen er brunet let på alle sider. Tilsæt så flåede tomater/hakkede tomater og kokosmælk. En af de tomme dåser fylder du med vand og hælder ved. Rør det hele godt igennem. Bring derefter saucen i kog og skru så ned for varmen og lad den simre under låg i ca. 20 min. Er retten ved at koge tør eller brænde på, så tilsæt lidt mere vand. Smag til sidst til med salt og peber.

Server herefter med ris og naanbrød. Det er jo søndag 😉
Vi er ikke de store tilhængere af koriander herhjemme, men hører man ikke til den kategori, så kan retten evt anrettes med et par friske blade drysset henover.

 • Reply
  Katrine Guldbæk
  25. maj 2015 at 19:08

  De lavede den her til aften i go’appetit – så skal sikkert have den afprøvet 🙂

  • Reply
   infashionwebelieve
   25. maj 2015 at 20:58

   Ej det var da pudsigt. Men ja, prøv den endelig. Så lækker! Og også god at have som rester i fryseren, til en af de travle dage, hvor man ikke orker at lave mad fra bunden.

Kommenter