Opskrifter

NEM HVERDAGSMAD: CREMET PASTA MED SPRØDE GRØNTSAGER

7. april 2016

IMG_7789

Mine opskrifter på nem og sund hverdagsmad bliver altid taget vel imod, så her er endnu en i rækken.
Denne er en af mine favoritter, da sunde(re) pastaretter altid er et hit hos mig. Retten, som består af cremet frisk pasta vendt i pesto, sprøde grøntsager, pinjekerner og kylling tager 15-20 minutter at lave og så er smagene så gode sammen, at jeg aldrig tror, jeg bliver træt af den.

IMG_7790

Cremet pasta med sprøde grøntsager – 2 personer
*
350 gram kyllingefillet

* Frisk pasta
* Pinjekerner
* Cherrytomater
* Grøn pesto
* Ruccola
* Parmsan
* Olivenolie
* Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at riste ca. en halv pose pinjekerner af på panden og tag dem derefter af og stil dem til siden. Derefter skal du stege kyllingen af. Vi plejer at skære kyllingen igennem på den flade side på langs, så filetten bliver tyndere. Dermed er den nemmere at styre på panden, så du får en sprød og saftig filet. Kyllingen skal stege 8-9 minutter og når du er ca. halvvejs, er det tid at koge den friske pasta efter anvisningen på pakken. Når pastaen er al dente, skal den vendes i et par spiseskefulde grøn pesto. Skal det gå lidt hurtigt, så plejer vi at ty den grønne pesto fra Løgismose, som smager så godt som hjemmelevet.

Anret derefter pastaen på et par dybe tallerkner, kom frisk ruculo, cherrytomater og pinjekerner over. Herefter skæres de færdige kyllingefiletter i strimler, og kommes ved. Top af med friskrevet parmesan og du har en lækker og cremet pastasalat.

Bon appetit!

 

 • Reply
  Lotte Petersen
  7. april 2016 at 10:57

  Mums! Det må helt klart laves her hjemme! 🙂

  • Reply
   merimeri
   12. april 2016 at 22:46

   Dejligt, du kan bruge opskriften Lotte, og at du synes, den var et hit, hvis du har haft tid at prøve den af endnu? 🙂

 • Reply
  Sara
  7. april 2016 at 11:24

  Det lyder helt rigtigt. Jeg fik endelig lavet årets første ramsløgpesto i går, så det her bliver da vist aftensmaden i dag 😉

  • Reply
   merimeri
   12. april 2016 at 22:47

   Mmm hvor lækkert med hjemmelavet ramsløgpesto – dét vil helt sikkert klæde retten! Tak for inspirationen den anden vej også 🙂

Kommenter