Opskrifter

NEM HVERDAGSMAD: KØDBOLLER I TOMATSAUCE OG BULGURSSALAT

31. marts 2016

IMG_7750

Vi er altid på jagt efter nye ideer til nem og sund hverdagsmad, og det er vi garanteret ikke, de eneste der er? Senest er vi blevet ret glad for en variant af smagsfulde kødboller i tomatsauce og en bulgurssalat til. Frisk, sprødt og lækkert, og så er det samtidig en ret, der virkelig nem at lave.

IMG_7751

Kødboller i tomatsauce og bulgurssalat – 2 personer
*
500 gram hakket oksekød

* 1 æg
* Frisk rosmarin
* 1 spsk stærk sennep
* Salt og peber
* Oregano
* 1 håndfuld havregryn
* 2 ds hakkede tomater
* 1 stort fed hvidløg
* Olivenolie
* Balsamico olie
* Honning
* 2 dl bulgur
* Cherrytomater
* Agurk
* Rødløg
* Persille

Fremgangsmåde
Salaten bliver ekstra lækker med ovnbagte tomater, så hvis du har tiden til det, vil jeg anbefale at prioritere dette (friske tomater kan selvfølgelig også gøre det). Cherrytomaterne halveres og drysses derefter med olivenolie, balsamico, salt og peber inden de sættes i ovnen på 150 grader, hvor de skal bage i 1t og 30 minutter.

Derefter er det tid at starte på tomatsaucen, som også kun bliver bedre af, at få lov at simre noget tid.
Hvidløget hakkes fint og svitses i olivenolie sammen med oregano. Efter et par minutter tilføjes et skvæt balsamico og efter yderligere et par minutter en lille teskefuld honning. Når honningen er smeltet tilsættes de to dåser hakkede tomater. Afhængig af hvor fin i konsistensen, man ønsker saucen, kan tomaterne moses lidt med en palet. Saucen gives derefter et opkog i 5 minutters tid og efter dette skrues ned på lav varme, hvor den får lov at simre, indtil de ovnbagte tomater er færdige.
Kog derefter bulguren i let saltet vand, så den kan nå at køle lidt inden den skal mixes med agurk, finthakket rødløg, frisk persille og tomaterne. Inden vi blander bulguren med grøntsagerne plejer vi lige at tilsætte lidt olivenolie, salt og peber, for at give bulguren mere smag.
Så er det tid til kødbollerne. Det hakkede kød blandes sammen med 1 spsk sennep, 1 æg, frisk rosmarin, oregano, 1 god håndfuld havregryn, salt og peber, og røres derefter til en fast masse. Hvis tiden er til det, har farsen godt af at hvile 15-20 minutter, inden den formes til små kødboller og steges i 6-7 minutter ved middelhøj varme, til de får en god stegeskorpe. Herefter vendes de i tomatsaucen, og retten er klar til at servere.

Bon appetit!

 

 • Reply
  Kirstine
  19. april 2016 at 17:47

  Menuen står på dette i aften – glæder mig 😊🙌🏻

  • Reply
   merimeri
   20. april 2016 at 7:42

   Mmm hvor lækkert Kirstine. Håber, det blev godt?

Kommenter