Opskrifter

OPSKRIFT // NEMME KOLDHÆVEDE BOLLER

15. februar 2015

koldhævede-bollerAh, søndag morgen. Og findes der noget, der går bedre hånd i hånd end søndage og hjemmelavede boller? Ikke i min verden i hvert fald. Nu tog I jo vældig pænt imod min opskrift til den perfekte nemme og lækre salat forleden, så jeg tør godt begive mig ud i at dele nogle flere opskrifter herinde. Og en opskrift på sprøde og nemme fuldkornsboller, vil jeg mene man altid kan bruge. Og jeg vil vove at påstå, at jeg har fundet frem til den perfekte version. Sprøde uden at være tørre og med masser af smag. Jeg foretrækker til hver en tid koldhævede boller. Det tager ingen tid lige at bikse dejen sammen, og så slipper man for at skulle ælte. Dejen her skal derfor helst laves aftenen inden, eller senest 6 timer før du skal bruge den.

Til ca. 15 boller skal du skal bruge

5 dl koldt vand
20 gram gær
5 dl grahamsmel
1 dl femkornsblanding
1 god håndfuld havregryn
(femkornsblanding og havregryn kan skiftes ud med andre korn/nødder/kerner)
1 tsk salt
3 dl hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter grahamsmel, femkornsblanding og havregryn. Jeg rører dejen på vores køkkenmaskine, men den kan også sagtens røres i en almindelig skål og med en grydeske. Derefter tilsætter du salt og hvedemel og rører rundt til dejen har samlet sig. Den skal stadig være til at røre rundt i. Så skal den blot i køleskabet og stå natten over.

Dagen efter tænder du ovnen på 250 grader varmluft (eller din ovns max temperatur). Med to spiseskeer fordeler du nu dejen på bagepladen og pensler dem med vand. Når ovnen er varm, skruer du ned til 225 grader og sætter ovnen i. De skal bage i 15 minutter og derefter har du de lækreste sprøde fuldkornsboller. Velbekomme 😉

    Kommenter