Opskrifter

OPSKRIFT // GREEN KALE SALAD

11. marts 2015

green-salad-1Endnu en salatfavorit. Grønkålssalaten. Langt de fleste hverdage spiser vi noget kød/fisk/kylling af en art med en blandet salat til. Det kan blive til temmelig mange hverdage i løbet af en måned, så det kræver altså lidt opfindsomhed, hvis man ikke skal blive træt af ovennævnte kombination. Og her er grønkålssalaten blevet lidt af en favorit. Den kan kombineres på et væld af måder og går godt til både kød og fjerkræ – og sågar også fisk, selvom jeg havde mine tvivl om dén kombination.

Du skal bruge

Grønkål (jeg køber altid posen hvor grønkålen er vasket og snittet. Det er SÅ nemt, og så er der til flere dage i sådan en pose)
Granatæble
Æble
Valnøddekerner
Honning
Olivenolie
Æbleeddike
Salt og peber

Fremgangsmåde

Vend først grønkålen i en vinaigrette af olivenolie, æbleeddike, salt og peber. Herefter smelter du en skefuld honning på en mellemvarm pande og rister valnødderne heri. Efter tre-fire minutter hvor nødderne er blevet rørt godt ind i honningen, tager du dem af og hakker dem, inden honningen når at stivne. Derefter er det bare at tilsætte æble og granatæble og et voilà, en sund og lækker salat er serveret.

 • Reply
  Ida
  11. marts 2015 at 10:05

  Tak for inspiration Line, det ser bare så lækkert ud!! 🙂
  Tænker at gedeost ville være rigtig lækkert til også 🙂

  • Reply
   infashionwebelieve
   11. marts 2015 at 10:29

   Dejligt du kan bruge tippet Ida. Jeg er altid selv på jagt efter inspiration til lækre (og nemme) salater, så det er rart også at kunne hjælpe andre.
   Jeg er endnu ikke den store fan af gedeost, men det kunne være jeg skulle prøve det af til denne 🙂

Kommenter