Hverdagsliv

MINE FEBRUAR PLANER

4. februar 2023

Februar er for vores vedkommende højsæsonen for familiefødselsdage. Mads, min lillebror, min kusine, min fætter har alle fødselsdag inden for 4 dage, og således trækker jeg altid lige vejret dybt, inden jeg tager tilløb til februar og et væld af weekender der plejer at være godt pakket med fødselsdagsarrangementer og familieplaner. Heldigvis har vi ovenpå en januar med et fåtal af weekendplaner lidt at give af, og jeg glæder mig egentlig også til at komme lidt op i gear igen. Være lidt mere ude og opleve end i hi derhjemme. Og som foråret ikke længere føles helt så langt væk, og de lyse eftermiddage er tilbage, kan jeg også mærke at et højere energiniveau indfinder sig. Har I det også sådan, eller halter I stadig lidt efter ovenpå en januar, der som sædvanlig har føltes uendelig langt og med evigheds gråvejr?

I februar glæder jeg mig til:

 • Tulipaner og valmuer der skal pynte på mit bord.
 • Frostklare februarmorgener med fuld sol.
 • Mor og Nola-tur i biografen for at se filmatiseringen af børnebogen Rosalil og Stentrolden. Vi har været afsted i dag, og den får mine varmeste anbefalinger. Sådan en fin fortælling om ensomhed, venskab og mod, svøbt i et smukt visuelt univers. Det er dansk tegnefilm, når det er bedst; berigende, udfordrende og med anledning til tænksomhed i modsætning til ret meget andet børnetv.
 • To dage i Berlin. Også selvom det er for at arbejde, og min tid på egen hånd i byen bliver nærmest ikke eksisterende. Jeg kommer til at være afsted uden bagkant med at skulle hente børn, klare hverdagspraktik og sove i en sandwich af mine to små hjerter. Og alene det er glæde nok i sig selv!
 • Vinterferie med sommerhusplaner. Mads og jeg har ikke ferie hele ugen, så vi snupper blot fire dage i sommerhuset, men vi glæder os sådan til at være tilbage, for vi har ikke været afsted siden efterårsferien.
 • MGP-fest med søde venner. Nola har for alvor fået øjnene op for MGP det seneste års tid, så i år glæder jeg mig til at gøre aftenen hvor det bliver sendt til en fest.
  Spise fredagsfrokost på Søllerød Kro for at fejre Mads’ fødselsdag. Et spisested jeg har haft på min ønskeliste i årevis!
 • Pusle videre med ideen om en kaffestation bygget fint op i vores alrum. Mads’ kaffemaskine er lige nu på værksted, og det har efterladt så meget mere lys og luft i vores køkken, hvor den ellers normalt står. Så vi kom til at tale om, at måske en kaffestation i kombination af nogle flotte skaber kunne være den perfekte måde at forene vores bare væg bag spisebordet med det evige behov herhjemme for mere opbevaringsplads. Vi er meget inspirerede af den fine løsning hos Femte.til.venstre i deres gamle hus.
 • At søsætte et nyt samarbejde med Purely Professional, som jeg er meget stolt over at have landet. Et hudplejemærke med værdierne – og ingredienslisten – i orden, og med produkter jeg tydeligt kan mærke effekten fra, når jeg bruger dem. Glæder mig til at fortælle jer mere om det!

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Chippendales på Disney+. Har I set den? Ellers er den virkelig tiden foran skærmen værd! Slet ikke som jeg havde forestillet mig den, men på den gode måde. Med virkelig gode skuespillerpræstationer og en særdeles fængende fortælling.
 • Efter at have været i biografen i dag, hvor Pil stod bag sangene i filmen, har jeg for alvor fået øjnene op for hendes stærke lyd og vokal. Så hun skal meget mere på højtalerne herhjemme i februar!
 • En bog. Nærmest lige meget hvilken. Har ikke færdiggjort en bog siden engang i sensommeren, men med udsigt til sommerhusvinterferie tænker jeg godt, jeg kan stile efter nogle rare læsestunder.

Jeg vil spise og drikke:

 • På den nye italienske bistro Resto Bar, der netop er åbnet på Vesterbro Torv. Det er erfarne kræfter fra Pastis og Osteria 16, der står bag, så jeg har allerede skruet forventninger i vejret, til når jeg i næste uge har bord med et par gode venner.
 • Og så skal det selvfølgelig udnyttes, at fastelavnsbollesæsonen er over os. Det er blevet en slags søndagstradition herhjemme med en fastelavnsbolle til eftermiddagshyggen. Og jeg glæder mig allerede til den vi skal have i morgen. Drømmer om enten Andersen Bakery eller Alice, men må lige gøre om med mig selv, om jeg orker at stå i en lang kø søndag formiddag.
 • Mere vin. Ovenpå førnævnte januarhi trænger jeg til flere anledninger til at komme ud og drikke et glas.

Jeg vil købe:

 • Jeg havde jo håbet, at vores jagt på et nyt sofabord ville være ved vejs ende i januar, men vi er der ikke helt endnu. Vi lykkedes med at få set det fine bord fra Eberhart, som vi stadig er ret lune på i den røgede eg. Men vi har også kig på dette fra Ferm, som vi også gerne vil se fysisk. Så det er på tapetet for februar.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At lægge min telefon væk i noget tid hver eftermiddag og aften. Er virkelig træt af mine skærmvaner, og al den hovedløse tid jeg bruger på at scrolle. Derfor vil jeg gerne prøve at være mere systematisk med at være tilstede på min telefon – og mindst lige så vigtigt; at være tilstede uden den. Genstart podcasten Skærm børnene har ikke gjort mit behov mindre for at skærme skærmtiden lidt herhjemme. Ej hvor var den tankevækkende!
 • Reply
  Louise Herby
  6. februar 2023 at 23:04

  Jeg ved præcis, hvordan du har det med alle de fødselsdage på så kort tid 😊 Alexander har fødselsdag 6. januar, og jeg har fødselsdag 14. januar. Og hvis der er noget, jeg gerne vil holde en pause fra oven på jul og nytår, så er det andre mennesker 😂 Det er virkelig umuligt. Jeg holder næsten aldrig fødselsdag, men for Alexander bliver det til 3-4 gange pga. skilsmissefamilier osv.

Kommenter