Ting jeg kan li'

MINE JANUAR PLANER

3. januar 2023

Det er længe siden, jeg sidst er tjekket ind herinde. December med al dens væsen stjal opmærksomheden, og sådan tænker jeg, at der sikkert også mange af jer, der har det. Men jeg håber I har det godt? Og kom ind i det nye år, som I ønskede jer?

Vores hverdag er først for alvor startet i dag, hvor både børn og voksne har været afsted. I går gjorde vi nemlig den genistreg, at Mads og jeg holdt en voksenfridag for lige at tjekke ind på hinanden, mens pigerne var i vuggestue og børnehave. Vi brugte dagen på langsom morgenmad, avislæsning og et par timer i kurbadet i Flintholm Svømmehal, og det var simpelthen så rart. Det hele. Og Mads bedyrede straks efter, at han aldrig igen har tænkt sig at arbejde 2. januar. Den model kan jeg også godt lokkes med på! Det gav lige lidt ekstra energi at byde ind med, og jeg har slet ikke følt det spor uoverskueligt at være igang igen i dag. Måske hjulpet lidt på vej af dagens solskin, som også bidrog med tiltrængt energi.

Det håber jeg på mere af i januar. Vintersol. Og nærvær.

I januar glæder jeg mig til:

 • Ganske få weekendplaner oven på en december med virkelig mange weekendplaner. Jeg kan godt lide, når vi har luft til at være spontane og lægge planer efter dagens overskud og humør, så det vil jeg gøre mere af i den nye måned.
 • At booke den forårstur til Paris, jeg fik af Mads i julegave. Så kan jeg gå og dyrke forventningens glæde så længe.
 • Og i samme genre glæder jeg mig til at købe billetter til Roskilde Festival, hvor vi sammen med en venneflok skal afsted en af dagene. Drømmer aller mest om at ramme den dag, Tobias Rahim skal spille, men tror ikke vi har is i maven til at vente med at booke, til programmet er endeligt, så vi satser på en fredagsbillet.
 • At se vores bryllupsvenue igen. Og derfra lægge planer om indretning og pynt.
 • Forhåbentlig at blive afklaret omkring min brudekjole. Lang historie kort, så har jeg allerede en kjole. Som har hængt i skabet siden sommeren 2020, hvor det oprindeligt var meningen, at vi skulle giftes. Og den kjole føles ikke længere helt så magisk, som den gjorde den januardag i 2020, hvor jeg besluttede mig for den. Til gengæld er der en anden kjole, jeg ikke kan få ud af mine tanker. Den er dog både væsentligt dyrere, og som et yderligere aber dabei befinder den sig i Hamborg som det nærmeste på København. Ikke helt ideelle betingelser, så jeg skal have genprøvet min oprindelige kjole endnu engang, med fuld makeup og bryllupslir for at give den en sidste fair chance, inden jeg beslutter mig for, om det er kjolen i Hamborg, der skal have et skud.
 • At gøre noget godt for mig selv. Træne, spise godt og passe på mig selv ved at huske pauserne fra alt det, jeg også er. Medarbejder, mor, Mads’ kæreste. I januar vil jeg også huske bare at være mig.
 • At mærke hver dag blive et par minutter længere og lysere. Forår, snart kan vi mærke dig.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Filmen White Noise. Ikke at forveksle med den white noise vi stadig har kørende hver aften, når vi putter børn …. Elskede A Marriage Story, der ligeledes havde Adam Driver i en hovedrolle, så jeg har store forventninger til White Noise, der netop har haft premiere på Netflix.
 • Ovenpå december playlisten bestående primært af julehits, trænger jeg til at lytte til lidt mere underspillede toner. Blød jazz og akustiske hits fra hvad end spilleliste, der har den genre tilgængelig på Spotify.
 • Jeg vil læse beskederne fra veninder, familie og de online bekendtskaber jeg har takket være platformen her. Og gøre mig umage med ikke blot at læse dem, men rent faktisk også at svare i (næsten) samme omgang, fremfor alt for ofte at lægge telefonen fra mig igen, kun for at have evigt dårlig samvittighed over de mange ubesvarede beskeder.

Jeg vil spise og drikke:

 • Stenbiderrogn, som endelig er i sæson igen.
 • Og så har jeg genoptaget min begejstring for en hjemmelavet matcha latte, som er sådan en hyggelig drik om aftenen.

Jeg vil købe:

 • Jeg har netop klikket disse sorte støvler fra &Other Stories hjem, ovenikøbet sat ned med mere end 30%. Jeg håber det bliver et lykkeligt punktum på min langvarige mangel af et par sorte støvler.
 • Sådan et lykkeligt punktum håber vi også snart at kunne sætte for vores jagt efter et nyt sofabord. Vi har kig på dette tidløse egetræs bord fra Eberhart, men gad virkelig godt se det fysisk, inden vi besluttede os. Desværre er det endnu ikke lykkedes os at finde en forhandler i nærheden af København.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At være i nuet og sige til dem, jeg holder af, hvor meget de betyder for mig. Vi krammede et for evigt farvel til både min farmor og Mads’ mormor i løbet af juleferien, og selvom jeg ikke er i tvivl om, at de vidste de var elsket af hele deres familie, ville jeg alligevel have ønsket, at jeg havde fået det sagt i tide.

Hvad glæder du dig aller mest til i januar?

 • Reply
  Annette
  3. januar 2023 at 22:21

  Eberhart har et showroom i kronprinsessegade, du skal bare booke: https://www.eberhart-furniture.com/book-presentation/.

  Er meget uforpligtende, var der inde før vi købte deres spisebord 🙂

  • Reply
   Line Schjelde
   3. januar 2023 at 22:50

   Ej perfekt, der må vi ind!
   Tusind tak for tip Annette.

 • Reply
  Michaela
  4. januar 2023 at 8:18

  Vi har et lignende sofabord, vi har haft et års tid. Virkelig smukt, men ikke så praktisk – særligt med børn. Vi stiller aldrig et glas eller kop på bordet, da det vil efterlade “skjolder”,
  Så undersøg evt. hvordan det rengøres.
  Når det er sagt, så er den smukkeste lænestol jo flyttet ind hos jer, der heller ikke er super “børnevenlig”. Så du har nok allerede fif i ærmet, hvis uheldet er ude😊

  • Reply
   Line Schjelde
   4. januar 2023 at 19:56

   Det er en god pointe og helt sikkert værd at tage med i overvejelserne. Der er træ jo noget mere sart end det glasbord vi har i dag. Og mens man ikke må spise i vores nye lænestol, så bruger vi ofte sofabordet til mad og drikke – og sådan vil vi gerne kunne fortsætte det. Måske vi skal genoverveje det ubehandlede egebord 😅

 • Reply
  Louise
  12. januar 2023 at 12:38

  Jeg har også et kig på de sorte støvler fra other stories. Lever de op til forventningerne og de størrelsessvarende? 🤩🤗

  • Reply
   Line Schjelde
   14. januar 2023 at 8:50

   Jeg kan desværre ikke helt beslutte mig for, om de er helt rigtige eller ej. Og om de i virkeligheden er et halvt nummer for små. Så måske det er her, det burde gælde, at er man i tvivl, er man ikke i tvivl …

 • Reply
  Mette
  14. januar 2023 at 11:31

  Et ubehandlet massivt egetræsbord er super praktisk med små børn, fordi du kan vaske det med sæbespåner. Pletter og skjolder går af, og træet rejser sig endda, hvis der er kommet et hak eller en ridse. Det er i hvert fald vores erfaring.

  • Reply
   Line Schjelde
   17. januar 2023 at 10:46

   Præcis derfor jeg holder så meget af egetræet. Det er så levende og nemt at have med at gøre!

Kommenter