Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

28. september 2018

Godmorgen venner, glædelig fredag og snarlig weekend ♥

Jeg sidder lige med en kop morgen-detox (kogt vand med en skive citron og frisk ingefær) og nyder roen og skumringen udenfor. Nola sover stadig. Jeg har afgivet min plads i sengen til hende efter sidste amning for at undgå at skulle flytte hende og dermed risikere en vækning. Både hun og jeg trænger til at få hvilet os, og mens jeg slapper af, når jeg sidder her med computeren i komplet stilhed, så er hendes afslapning vist bedst sikret, hvis hun rent faktisk sover, ahem.

Vi går en stille og rolig fredag i møde. Egentlig skulle jeg have været til fredagsbar på mit gamle arbejde i aften, og selvom jeg virkelig har glædet mig til gensyn med gamle kolleger, kan jeg også mærke, at timingen, hvor Nola lige nu går igennem et udviklingsspring, der virkelig trækker tænder ud for hende og os, ikke er rigtig i forhold til at skulle være væk fra hende. Så jeg må have fredagsbaren og kollegagensynet tilgode, og istedet vil jeg gå efter en aften i hyggetøjet. Lokke Mads til en eller anden lækker fredagsmenu, og måske en omgang bland selv slik til Vild med dans. Ja, det må blive planen. Resten af weekenden bliver der også en del mere at se til. I morgen har jeg først en morgenmadsaftale med en veninde, og derefter eftermiddagshygge med søde Amy. Søndag går turen sydover for første gang med Nola. Vi skal til fødselsdagsfrokost hos min farmor og efterfølgende snupper vi nok lige aftensmaden med hos mine forældre, inden turen igen går hjem til København og de sidste få timer af weekenden. 

Det er en lidt skør størrelse, den der weekend. Som jeg går rundt her i barselsboblen, er der jo ikke den store forskel på om det er tirsdag eller lørdag. Alligevel kan jeg mærke, at jeg stadig går rundt med de der weekendsommerfugle i maven. At jeg glæder mig til weekenden, som selvom den kommer ovenpå en uge med fem fridage – eller hvad man nu kalder dem som indehaver af to måneder gammel baby der netop nu er i et udviklingsspring – alligevel kan noget andet. Weekenden er for mig altid lig med lidt ekstra på hyggekontoen. Der er plads til sløve morgener, hvor vi alle tre er sammen, Netflix krøllet sammen i sofaen eller en rask, lang gåtur i det sprøde efterårsvejr. Plads til spiselige glæder, og lidt ekstra af dem med sukker på. Jo weekenden kan stadig noget andet end hverdagen, og heldigvis for det.

Hvad byder jeres weekend på? Den sidste septemberweekend inden efteråret for alvor lader til at slå om og byde på kulde og rusk. Hvis ikke vi allerede havde en del at se til denne weekend, så ville jeg hente inspiration i disse weekendtips …

 • Svinge forbi loppemarkedet på Bryggen, som finder sted på søndag fra 10-17. 
 • Nå mindst én film til Cph:pix. Især gad jeg godt se enten den psykologiske thriller Everybody Knows med Penélope Cruz og Javier Bardem i hovedrollerne, eller Leave No Trace, som er af instruktøren bag Winter’s Bone, som jeg var ret begejstret for. Det fulde program til årets filmfestival finder du her
 • Vente spændt på Kanye’s nye album, som efter sigende dropper her i weekenden. 
 • Besøge H&Ms helt nyåbnede HOME butik i Købmagergade. At dømme ud fra pre-opening eventet i torsdags, så butikken helt fantastisk ud, og jeg forestiller mig, at det kan blive et farligt bekendtskab
 • Hente søndagsmorgenbrødet hos Hart Bageri på Gammel Kongevej 109. Det er Noma-bageren Richard Hart, der står bag, og det tegner godt for kvaliteten. Søndag er første åbningsdag, og der er gratis brød til de første 300 kunder. Bageriet åbner kl 7:30. 
 • Reply
  Lullumut
  28. september 2018 at 22:54

  Jeg synes, weekenderne er de bedste 🙂 Fordi vi alle tre er hjemme, og jeg har lidt friere hænder. Det er ikke nær så ensomt, selvom min dreng er blevet en del nemmere at kommunikere med, og at dagene går med rytmik, mødregruppe, svømning etc. Altså, ensomt og ensomt ik’ 🙂
  Jeg har lige fået ny vaskemaskine installeret i dag. Motoren døde i den gamle. Så jeg nyder at få vasket igennem og i bund – aahhh 🙂 Ellers står den på hygge med hele min mors side af familien i morgen.

Kommenter