Hverdagsliv

MINE AUGUST PLANER

10. august 2022
II Et glimt fra Nolas fødselsdagsfest i sidste weekend. En tradition jeg hvert år glæder mig til, og som igen i år mindede os om, hvor hyggeligt det er at kunne samle venner og familie en sommerdag i vores gård II

I min juli udgave af denne føljeton indledte jeg også med at skrive, at en hel måned var gået, siden jeg sidst fandt min vej herind, så jeg vil spare jer for at indlede indlægget her på samme måde, selvom det endnu engang er tilfældet. Denne gang er forklaringen på stilheden at jeg har holdt en tiltrængt og lang sommerferie uden skelen til computeren. Faktisk har den ikke været åben en eneste gang i løbet af vores tre uger lange ferie, og det tror jeg faktisk aldrig jeg er lykkedes med før. Så tiltrængt! Også selvom jeg egentlig havde håbet lidt, at jeg ville finde tiden til et par af de mere dybdegående og personlige blogindlæg, men det må så blive på et andet tidspunkt. Hverdagen ruller igen for en stund, men kun ganske kortvarigt da jeg allerede i næste uge har en uges ferie igen. Og det føles ærligt talt som den vildeste luksus kun at være retur på arbejdspinden i fjorten dage for derefter at kalde ferie igen. Lige i tide til varmebølge.

Jeg håber, at I har haft den dejligste sommer, hvad end I har tilbragt den rundt omkring i det ganske, danske land eller på eventyr ude i verden. Og så håber jeg, at overgangen til hverdagen, hvis I da også er igang igen, ikke har været alt for tung, og at gode august planer venter forude.

I august glæder jeg mig til:

 • Førnævnte kommende ferieuge. Og denne gang er det en ferie kun for mig. Vi er så heldige at have en ekstra betalt ferieuge på mit arbejde, og den falder altså i næste uge, hvor Mads er tilbage på arbejde, og pigerne afsted i institution. Og det holder vi fast ved. Ovenpå tre ugers skøn sommerferie har jeg nemlig ikke den mindste smule dårlig samvittighed over at sende børnene afsted, mens jeg trækker stikket for en stund derhjemme. Faktisk tror jeg det kommer til at gøre os alle rigtig godt, og så pønser jeg på i stedet at give et par kortere dage og invitere Nola med i biografen en eftermiddag.
 • Inden min ferieuge har vi faktisk også en fælles miniferie foran os. En forlænget weekendtur med afgang fredag morgen til det sydsvenske, som vi er inviteret til i et samarbejde med Visit South Sweden, og som jeg er så spændt på! Vi har et fuldt program foran os for at få mest muligt ud af vores tre dage i nabolandet og jeg glæder mig gevaldigt til at dele med jer!
 • Vores køkkenmakeover! Det glæder jeg mig til på den der sommerfugle-i-maven-agtige måde. I et samarbejde med Reform har vi valgt nye fronter og bordplade til vores eksisterende køkken, og jeg det kribler for at komme igang. Jeg synes selv, vi er gået lidt modigt til værks i vores valg af fronter, og jeg kan dårligt vente med at se det hele på plads. Må dog væbne mig lidt med tålmodighed endnu, da bordpladen endnu lader vente på sig. Men snart, håber jeg på!
 • At fejre min søde lillebror og svigerindes to gange tredive års fødselsdag. De har glædet sig så længe til at samle venner og familie til fest i deres nye hus, og nu nærmer dagen sig endelig. Vi har arrangeret farmor og farfar til at passe pigerne, og glæder os til en voksenfest uden bagkant!
 • Mere kærestetid når Mads og jeg forhåbentlig lykkes med at få booket bord på Circolo, som jeg længe har haft det på tapetet at prøve.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Vi er netop blevet færdige med sæson fire af Stranger Things, og ej hvor var den god. Og mørk. Og nervepirrende. Holdt mig for øjnene halvdelen af tiden, og føler jeg holdt vejret i den to en halv time finalen varede. Føles helt tomt nu hvor aftenener ikke længere er i selskab af vennerne fra Hawkins, og jeg aner ikke, hvad vi nu skal kaste os over. Hvad ser du lige nu?
 • Efter en spontan koncert med Jada på Gæsten på Bornholm har hun fået lidt af et revival på min spilleliste, og jeg tæller allerede ned til et gensyn med hende til November, hvor jeg sammen med en veninde skal høre hende i Royal Arena.
 • Sommeren har været god på læsefronten, og jeg har stornydt at læse mig igennem både Tine Høghs Sult og Dolly Adlertons Spøgelser. Nu er jeg i gang med Nick Hornbys Ingen Som Dig, som indtil videre også glider godt.

Jeg vil spise og drikke:

 • Med de danske æbler endelig ved at være plukkemodne, vil jeg glæde mig til æblegrød med flødeskum og makroner eller ristede hasselnødder som drys.
 • Jeg er stadig ikke færdig med et glas kold vin i solen eller en drink der oser af sommer. Så søde Anne Sofie tippe om en sommerdrink med vodka, hjemmelavet hindbærsaft og ginger beer, og dén gad jeg godt gøre hende kunsten efter!

Jeg vil købe:

 • Jeg har ingen planlagte køb i horisonten for august. Det ender sikkert ikke med at være en helt shoppefri måned, men lige nu kan jeg ikke komme i tanke om noget, jeg mangler. Eller jo det passer ikke. Mangler pæne og behagelige bh’er, eftersom der efterhånden er huller i alle favoritterne. Det bliver næsten for sølle, så det må jeg hellere få gjort noget ved.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At bibeholde den ihærdighed jeg er kommet tilbage med efter ferien. Overskuddet til at tage stilling og handle på ting med det samme, fremfor at skubbe dem til et hjørne. Jeg har været slem til at skubbe mange ting foran mig, kun for at blive helt tynget af den konstante følelse af at være bagud. Det har jeg prøvet at gøre lidt op med her på den anden side af en tiltrængt feriepause, og det føles virkelig rart.
 • Bare en gang eller to om ugen at få ét eller andet effektivt ud af min aften på den anden side af sovende børn. Jeg er selv så træt på det tidspunkt at det 9 ud af 10 gange er nemmest bare at klaske sammen i sofaen og end ikke have overskud til at åbne en bog, men den vane vil jeg gerne lidt ud af, fordi det at gøre noget også plejer at give mig energi. Så måske det faktisk er det der skal til. Jeg vil i hvert fald gerne prøve.

Hvad glæder du dig til i august?

  Kommenter