Boligindretning

GARDEROBE MAKEOVER

22. februar 2022

Vores garderobeskabe er en af de ting herhjemme, der altid afleder en masse opmærksomhed og spørgsmål. Og dem vil jeg så gerne samle op på her, så jeg altid har et blogindlæg at henvise til, når I spørger. Så i indlægget her kommer jeg til at dele info om processen, pris, farvekode på de malede låger og link til vores fine messinggreb. Har I spørgsmål derudover er I selvfølgelig altid mere end velkomne til at skrive!

Vores lejligheden er en klassisk gammel københavnerlejlighed uden indbygget opbevaring, og i takt med at vores familie er vokset stødt siden vi overtog lejligheden i 2015, er vores behov for opbevaring også steget. Vi besluttede derfor at inddrage en hel endevæg i det ene af vores soveværelser til en skabsløsning der skulle gå fra gulv til loft og helst ligne noget, der var bygget med lejligheden. Et færdigkøbt skab med fx skydelåger, hvor praktiske de end er, er ikke vores stil, så i den retning har vi slet ikke kigget. I stedet kiggede vi mod unikke skabsløsninger tilpas lige netop vores rum.

Der findes efterhånden et hav af hacks til, hvordan man kan bygge et indbygget skab selv, men desværre har hverken Mads eller jeg talentet eller tålmodigheden til de helt store hjemmegjorte projekter, og vi besluttede derfor ret hurtigt at vi var nødt til at købe os til håndværkerhjælp. Efter en del research fandt vi frem til det københavnske snederkerfirma cphwood, der har specialiseret sig i at bygge IKEA Pax skabet ind i en ramme og give skabet unika låger, så man derved får en fornemmelsen af et snedkereret, indbygget skab, uden at prisen er lige så skyhøj som hos andre snedkerfirmaer. Det var den rigtige løsning for os!

Skabet er, udover at være bygget på IKEA Pax skabet, også med låger fra IKEA. Lågerne er af egetræsfiner og derfor i en langt bedre kvalitet end laminatlåger. Det gode ved egetræsfiner er desuden, at det nemt kan males og vedligeholdes, hvis det skulle få småskrammer. Da vi fik skabet bygget, hed lågen NEXUS, men den model ser ud til at være blevet erstattet af REPVÅG, der også er i egetræsfiner. 

IKEA skabet med hylder, skuffer, bøjlestang eller hvad man nu ellers gerne vil fylde i, står man selv for at købe, men derudover står cphwood for resten; samling og montering af skabe i den indbyggede ramme og låger, der for vores vedkommende er blevet customizet med lister, så de er tidssvarende vores over 100 år gamle lejlighed. Vi har valgt at male skabene, hvilket vi nok også kunne have fået cphwood til, men vi tænkte det var en post, hvor man trods alt kunne spare lidt. Vi har valgt en gråblå maling fra Nordsjö. Farvekoden hedder ON.00.49, og så er den tonet på en base white, hvilket åbenbart er lidt specielt. 

Messinggrebene, der koster 95 kroner per styk, er fra Notre Dame og kan findes her. 

I alt har vores nye skab kostet knap 24.000kr, hvoraf andelen til cphwood var på 20.000kr. Selvom det lyder af et stort beløb, så har de tilbud, vi ellers indhentede fra andre snedkerfirmaer, været på langt over det dobbelte. Jeg elsker, at vores garderobeløsning er en så integreret del af rummet og vores indretning, og at skabet forener både praktik og æstetik. 

 • Reply
  nadia
  3. marts 2018 at 9:31

  Hej

  Har i malet det i hånden? Med pensel eller rulle? Sleb i lågerne ned først og gav grunder?

  • Reply
   merimeri
   3. marts 2018 at 12:06

   Hej Nadia, lågene er slebet lidt fra cphwood’s side, så vi har blot grundet dem inden vi gik igang med at male – og det var med en blanding med pensel og rulle, så ja, malet i hånden 🙂

   • Reply
    Louise
    9. august 2019 at 11:49

    Hej, tog I lågerne af før I malede dem eller sad de blot på skabet?

    • Reply
     merimeri
     17. september 2019 at 13:12

     Hej Louise, vi tog lågerne af, inden vi malede – det var klart det nemmeste i forhold til at kunne bruge rulle.

 • Reply
  Pernille
  8. marts 2018 at 18:30

  Hvor ser det bare eksklusivt og flot ud! Hvad er farvekoden på den maling I har brugt fra Flügger?

  • Reply
   merimeri
   10. marts 2018 at 14:59

   Vi er simpelthen også bare så glade for det! Jeg huskede forkert, og det er en Nordsjö maling, og ikke en fra Flügger, som jeg ellers har fået skrevet. Farvekoden hedder ON.00.49 og så er den tonet på en base white.

 • Reply
  Cecilie
  8. marts 2018 at 20:42

  Så flot!!!!
  Vil også godt vide farvekoden. Er vild med den farve.

  • Reply
   merimeri
   10. marts 2018 at 14:59

   Hov, det er en Nordsjö maling, og ikke en Flügger som jeg ellers havde fået skrevet. Farvekoden hedder ON.00.49 og så er den tonet på en base white.

 • Reply
  Malene
  24. april 2018 at 17:43

  Hej Line. Hvor er grebene fra? 🙂

 • Reply
  Emil
  12. juli 2018 at 14:48

  Meget flot skab. Hvad er inkluderet i de 20.000kr? Der stod noget i en kommentar til et relateret indlæg med 9000kr? /Emil

  • Reply
   merimeri
   15. juli 2018 at 7:41

   Hej Emil, i de 20.000kr var inkluderet samling og montering af skab, materiale til selve rammen, som Cphwoods også stod for at bygge skabet ind i, samt skabsfronter.

 • Reply
  Charlotte
  1. januar 2019 at 21:29

  Hej. Fantastisk flot skab. Lige netop et sådant et, som jeg selv drømmer om skal fylde min endevæg. Det, jeg dog undrer mig lidt over, er lågerne. De ligner meget de låger, som IKEA også har?

  • Reply
   merimeri
   3. januar 2019 at 21:23

   Hej Charlotte, selve lågen er også fra IKEA (Nexus lågen), og den er så blot blevet customized med lister og maling 🙂

 • Reply
  Nadia
  6. februar 2019 at 14:03

  Hej, hvilken bredde har jeres skab?
  Tak,
  Dbh. Nadia

 • Reply
  Nadia
  6. februar 2019 at 14:04

  Hej,
  Hvilken bredde har jeres PAX?
  Tak,
  Dbh. Nadia

  • Reply
   merimeri
   13. februar 2019 at 9:52

   Hej Nadia, vores skab består af to 100cm skabe og et 50 cm skab 🙂

 • Reply
  Sophie
  27. maj 2020 at 22:54

  Hej Louise, det ser super fint ud. Jeg har netop fået leveret skabe til samme projekt. Jeg mangler at købe lister til lågerne – hvor bredde er de lister der er sat på dine skabe?

 • Reply
  Sophie
  27. maj 2020 at 22:58

  Sorry for navneforvirring….. jeg er nu bevidst om at jeg fik taget navnet fra en du var så flink at svare ;0)

 • Reply
  Krystyna
  23. juli 2020 at 22:00

  Hej,
  Hvor højt har i til loftet?

  Mvh
  Krystyna

  • Reply
   merimeri
   29. juli 2020 at 20:43

   Jeg har ikke lige et eksakt mål i hovedet, men jeg vil tro, vi har små 3 meter til loftet i værelset her.

 • Reply
  Lotte
  17. januar 2021 at 22:42

  Hej Louise super lækkert skab 🤩 vi er ved at lave noget lignende. Er du glad for grebene og i hvilken størrelse er de (diameter)? Lidt svært at vurdere hvilken str. greb man skal vælge 😊

 • Reply
  Camilla Stender Atzen
  5. marts 2021 at 22:41

  Må jeg spørge lidt til målene på lister/dørene? Konkret kunne jeg godt tænke mig at vide hvor langt I har placeret listerne fra kanterne på dørene og så imellem firkanterne? Jeg er ved selv at lave en lignende løsning men har svært ved at bestemme mig hvor de skal sidde. 😊

 • Reply
  Lina
  7. august 2021 at 11:17

  Hej! Får jag fråga hur måtten är på ”listerna” på dörrarna? Och vilken höjd ni satt knopparna?

  Mvh Lina

Kommenter