I garderoben

GARDEROBEREGNSKAB: JANUAR SHOPPING

4. februar 2021

Jeg måtte lige gå netbanken igennem en ekstra gang for at sikre mig, at det nu også passede. At januar har været helt uden nyanskaffelser til min garderobe. Men altså, den er god nok. Ikke en krone har jeg shoppet nyt til garderoben for i januar. Jeg tror forklaringen er en kombination af at være blevet beriget med en del bløde julegaver og at jeg er alligevel er i det stadie i min graviditet, hvor det synes omsonst at købe nyt, fordi jeg ikke helt ved i hvilken form min post-fødsels krop ender – og hvornår. Så nykøb kan risikere enten at have en meget kort levetid i garderoben eller først passe mig om adskillige måneder. Dertil synes jeg også, at de køb vi lige nu gør os for at blive helt klar til lillesøsters ankomst, mætter min egen trang til nyt, og på den måde har jeg faktisk slet ikke savnet at købe noget til garderoben i januar.

Måske det kommer til at gå lige sådan for februar, altså med undtagelse af nogle ammebh’er jeg har på vej med posten. En ting jeg dog længes efter er at føle mig smart og tilpas i min garderobe, og jeg glæder mig derfor temmelig meget til at være på den anden side af graviditeten, til at genfinde forhåbentligt det meste af min garderobe, men også unde mig selv nogle nye fine forårssager, der kan sikre lidt velvære på kontoen hos en garanteret ret træt nybagt mor. Allerede nu kan jeg nemlig godt mærke, hvordan de sager jeg har brugt meget i min graviditet er ved at hænge mig lidt ud af halsen fordi det bliver så ensformigt kun at kunne passe et par håndfulde af sit tøj. Derfor sparer jeg glædeligt lidt på forbruget nu, for til gengæld at give mig selv lidt længere line om et par måneder.

Allerede nu drømmer jeg om at anskaffe mig den perfekte oversized hvide skjorte, som udover at være et tidløst element i garderoben, også vil være fin til amning. Det er dog endnu ikke lykkedes mig at finde det perfekte bud, fordi jeg er på udkig efter en der falder blødt og ikke stift (som fx bomulds poplin gør det. Måske I har et bud på, hvor jeg skal lede?

Hvordan er det ellers gået med jeres garderobeforbrug i januar, er I blevet fristet til nyt, eller har det også været småt med det hos jer?

 • Reply
  Louise Herby
  4. februar 2021 at 13:25

  Jeg havde det på præcis samme måde i slutningen af min graviditet. Jeg ville også hellere bruge pengene på babyting eller på nyt til den nye krop. Det er bare lidt sjovere 🙂
  Jeg har faktisk kun købt sokker til garderoben i januar. 20 par sorte lækre bambussokker. Til gengæld skal jeg have nye jeans i februar 🙂 Jeg ville bare gerne prøve dem på først, suk. Mangler også t-shirts og nattøj. Det er lidt nemmere at bestille online.

  • Reply
   Line Schjelde
   4. februar 2021 at 22:28

   Det må også siges at være en mådeholden januar, når sokker er alt, der er flyttet ind! Åh ja, jeg jeans er dælme svært at købe online, der går det lidt nemmere med t-shirts og nattøj. Jeg glæder mig efterhånden også til butikkerne åbner, og man kan få lov at mærke tøjet mellem hænderne inden man potentielt køber.

 • Reply
  Betina
  4. februar 2021 at 14:40

  Jeg havde det på præcis samme måde og shoppede heller ikke til mig selv de sidste måneder af graviditeten. Har tll gengæld taget revanche nu hvor baby er halvanden måned, for at have nogle underdele der passer.

  Har du kigget på aiayus basisskjortekjole? Den overvejer jeg selv til ammegarderoben, og den er dejlig blød (og pæn også når den ikke er nystrøget, tænker jeg)

  • Reply
   Line Schjelde
   4. februar 2021 at 22:21

   Sådan en revanche synes jeg er helt og aldeles berettiget. Det er så vigtigt at kunne tage noget tøj på post fødsel, som man føler sig ægte tilpas i, og ikke noget der enten sidder lidt for løst eller lidt for stramt.
   Jeg er desværre ikke så god til skjortekjoler, men jeg har haft kig på deres Essential skjorte. Ville bare så gerne mærke den mellem hænderne inden køb, fordi den også er i poplin.

 • Reply
  Sofia
  4. februar 2021 at 16:06

  Både Laøhle og Shultz by Crowd (som jo begge er bæredygtige brands 🤗) har hvide skjorte i tencel – mener at den fra Shultz er lidt oversize, så måske er det noget.. jeg selv går og overvejer den mere tætsiddende fra Laøhle 😍
  Fører du egentlig budgetregnskab for garderobe-forbrug altid og har øremærket et beløb til det hver måned? Det kunne jeg måske godt lade mig inspirere af, om ikke andet for at have lidt god samvittighed, når jeg shopper for ekstra i udsalgsmånederne, fordi er jeg sparsommelig og glad for god kvalitet på samme tid 😉

  • Reply
   Line Schjelde
   4. februar 2021 at 22:27

   Virkelig gode bude med både Laøhle og Schulz – især sidstnævnte ser ud til at være helt rigtig i forhold til pasform, så den vil jeg lige tage et nemmere kig på. Så godt som det nu lader sig gøre i en tid, hvor butikkerne er lukkede altså 😉
   Jeg har ført garderoberegnskab siden december 2016, og det har gennem tiden været en virkelig god øvelse i forhold til at blive bevidst om, hvor meget der flytter ind i garderoben. Jeg har dog ikke et øremærket beløb, da jeg har et økonomisk råderum der gør, at beløbet ikke er så afgørende (altså inden for rimelighedens grænser). For mig handler det mere om, at der ikke skal flytte ind masse nyt ind uden at der også flytter noget ud, så jeg har nok mere fokus på omfanget af min garderobe end hvad den har kostet mig, hvis det giver mening?

 • Reply
  Ida
  5. februar 2021 at 11:37

  Skjorter fra Aiayu – altid!!! De er så lækre og altid oversize i looket. Men pas på – Det er svært at købe andet efter det!! Jeg bruger både den lange shirtdress og alm. Jeg køber ofte på Trendsales, hvor der som regel er en del til salg.
  Kh.

  • Reply
   Line Schjelde
   5. februar 2021 at 13:02

   Jeg må få den prøvet på, nu I er flere, der tipper om den. Tager lige en runde på TS til en start 😉
   Tak for tippet Ida! Klem

 • Reply
  Julie Koch
  5. februar 2021 at 19:39

  Jeg lever i mine Aiayu skjorter. De holder bare!! Jeg har 4 😅

  • Reply
   Line Schjelde
   8. februar 2021 at 11:25

   Ej, jeg bliver jo nødt til at give Aiayu chancen, så varmt som I alle taler om den. Hvilken model er din favorit?

 • Reply
  Christine
  5. februar 2021 at 22:24

  Helt med på Aiayu holdet! Jeg købte deres shirt i hvid seersucker da jeg var gravid i sommers, den er fan-tastisk..! Blød, men uden at blive slasket. Mit tip er nok at size ned, den er rimelig stor. Men ja, man har ikke lyst til andre skjorter når først den kommer på. ☺️

  • Reply
   Line Schjelde
   8. februar 2021 at 11:26

   Uh, godt tip med en t-shirt der holder hvad den lover! Den vil jeg også nærmere på. Lyder til Aiayu kan gå hen og blive et dyrt bekendtskab 😉

Kommenter