I garderoben

GARDEROBEREGNSKAB: DECEMBER SHOPPING + 2019 VS 2018

3. januar 2020

II 1 GANNI KJOLE II 2 PICO HÅRBØJLE II

Som 2019 er lagt bag os, er det også blevet tid at gøre status over forbruget i det forgangne års sidste måned. Mit garderoberegnskab for december. Et post jeg har glædet mig til, og som jeg ved, at I også er rigtig mange, der interesseret læser med i.

En stor del af december troede jeg faktisk, at jeg helt ville ende med et shoppe-stop. Indtil vi nåede den 21. og jeg fik tøjkrise på vegne af juleaften og nytåret. Klassisk ikke? I lige dele panik og tilbudsiver gik jeg på udsalgsjagt hos Me & The Met, og klikkede både to kjoler og en nederdel hjem, og fik leveret det næste dag. Nederdel og den ene kjole var dog ikke sager, som jeg ikke kunne leve uden, og de blev derfor gjort klar til at sende retur igen. Den sidste kjole var jeg lidt mere i tvivl om, men i mangel på bedre blev den pakket med i juleferietasken, og nåede da akkurat lige at komme på juleaften, inden den lynhurtigt kom af igen. Den var ikke helt rigtig, og med mantraet når man er i tvivl, er man ikke i tvivl syngende i baghovedet, endte jeg med at aflevere hele bestillingen retur.

Et par dage inden nytår rundede jeg istedet byen på jagt efter et outfit til nytår. Skæbnen ville at jeg fandt en kjole fra Ganni i Magnolia Luksus 2ndhand, som jeg har haft i tankerne siden den kom i butikkerne i efteråret. Den var stadig med mærker på, men hang til under halv pris. Solgt! En kjole der kunne pyntes op både til nytår, men som jeg også glæder mig til at bruge til hverdag. Og så glæder det mig, at den blev fundet brugt, for det har jeg en ambition om at gøre mere af her i det nye år. Brugt fremfor nyt!

For at peppe kjolen lidt op, var jeg forbi Pico for at købe denne smarte hårbøjle, som jeg har haft på hver dag siden. Perfekt camouflage af mit juleferie-fedtede hår! Og således endte mit decemberforbrug altså med to sager, der tilsammen har kostet mig 950kr. Lidt mere end en fordobling i forhold til mit novemberregnskab, men absolut stadig i den tålelige ende. 

2019 vs 2018

Nu det var årets sidste regnskab, kunne jeg ikke dy mig for at lave en lille opgørelse over det samlede 2019 forbrug versus 2018. For nok har jeg siddet med følelsen af, at jeg er blevet bedre til at købe kvalitet fremfor kvantitet, men jeg var lidt spændt på, om tallene sagde det samme …

I 2018 føjede jeg 57 nye sager til garderoben (tæller både tøj, sko, og accessories, og både køb jeg selv har gjort og gaver, jeg har fået) og shoppede i alt for 27.814,13kr. Det svarer til knap 2318kr om måneden, og en gennemsnitlig stykpris på cirka 488kr. Hvis jeg fordeler de 57 sager ud på året, har jeg altså næsten købt 5 ting om måneden. Det er i den høje ende, og meget mere end hvad jeg har lyst til at være bekendt. Over for miljøet og mit forbrug. 

Derfor var jeg glad for at se, at jeg i 2019 faktisk er lykkedes med at skære ned på min shopping. 21 færre køb har jeg gjort mig, og lander således på 36 køb, hvilket den hurtige nok allerede har regnet ud, svarer til 3 køb om måneden. Det føles bedre. Og pengene der er blevet brugt? 28.011,38kr. Altså en my mere end beløbet i 2018, men til gengæld et tydeligt tegn på, at det med kvalitet over kvantitet faktisk er lykkedes mig. Som en lille ekstra krølle på regnskabet, føjede jeg også i starten af året mit til dato dyreste køb til garderoben, hvilket tæller for hele 46% af mit samlede forbrug i 2019. Min elskede Marni Trunk taske, der kostede mig lidt over 13.000kr. Et vanvittigt beløb, men som jeg omhyggeligt havde sparet op til, og som jeg siden da har haft i brug næsten hver dag. 

Og i 2020?

Her i det nye år vil jeg gerne fortsætte de positive takter fra 2019. Fokus på kvalitet og med tanke på miljøet. Færre nykøb og mere secondhand. Og også gerne bruge en smule mindre, med tanke på det bryllup vi har i vente, og som kræver, at vi i den grad holder fokus på budgettet. 

Nu er jeg spændt på at høre, om de af jer, der også holder garderoberegnskab, har mod på at dele, hvordan årets tal er endt ud? 

 

 • Reply
  Maria
  3. januar 2020 at 14:57

  Rigtig godt nytår 🙂 Har nydt at følge med i 2019 og glæder mig til 2020 – særligt til billeder fra jeres september bryllup. Garderoregnskabs indlæggene har været meget inspirerende og nogle jeg har set frem til 🙂 Jeg har selv købte mere brugt fra f.eks. trendsales i året som gik og gået helt uden om highstreet….Tak for at du deler og inspirerer. Ps. Den er ikke den flotte tigerstribet du har sendt retur, vel? 🙂

  • Reply
   merimeri
   3. januar 2020 at 15:09

   Og det samme til dig! Tak for dine altid søde kommentarer herinde – dejligt du er derude! Hvor er det sejt du helt har kunne undgå highstreet. Den retning gad jeg også godt bevæge mig i! Åh jo, det er nemlig lige netop den, der er sendt retur. Den er smuk, men jeg ville ikke få den brugt nok. Og så dur det ikke!

 • Reply
  Ida
  3. januar 2020 at 22:30

  Det har været rigtig interessant at følge med denne serie af indlæg og jeg glæder mig til at se hvad 2020 byder på shoppingmæssigt:-)

  • Reply
   merimeri
   6. januar 2020 at 6:16

   Det er jeg glad for at høre Ida! Jeg er ligeledes spændt på, hvordan det kommer til at gå med shoppeambitionerne her i det nyt år.

 • Reply
  Lullumut
  4. januar 2020 at 13:08

  Spændende at følge dit garderoberegnskab, måned for måned og år for år 🙂

  Jeg har ikke selv talt op for i år. Jeg mindes ikke at have købt ret meget eller noget spændende for den sags skyld. Med et halvt år på dagpenge er det ikke lige garderoben, der er blevet prioriteret.

  Jeg bestilte et par mega fede sorte Toga Pulla støvler her sidst på året. De var på udsalg men røg direkte retur. De var alt for besværlige at tage på med fire spænder og ingen lynlås. Jeg ville ikke få dem brugt.

  • Reply
   merimeri
   6. januar 2020 at 6:18

   Nej, det forstår jeg godt. Sådan et skifte i ens økonomi gør ligesom noget ved ens shoppebehov. Mine 7 måneder på barselsdagpenge i 2019 er helt sikkert også en del af forklaringen på, at jeg er lykkedes med at sætte mit forbrug ned. Og så håber jeg bare, at den udvikling fortsætter.

 • Reply
  Sandi
  5. januar 2020 at 22:39

  Jeg følger din blog fra tid til anden og værdsætter mest indlæggene med garderoberegnskab. Synes det er en rigtig fin og gennemskuelig måde at skabe fokus på og overvejelser vedr. forbrug. Jeg laver ikke løbende regnskab, men vil forvente at mit forbrug er ret almindeligt. Efter at have fulgt flere blogs om bæredygtigt forbrug, herunder Mie Schmidts blog, kaster jeg mig ud i et 2020 uden personlige indkøb (gaver på sædvanligt niveau og bytte er ok). Arghhh, bliver spændende!

  • Reply
   merimeri
   6. januar 2020 at 6:28

   Dejlig du nyder at følge garderoberegnskabene. Det er også en favorit her, der helt sikkert fortsætter i 2020.
   Og hvor er det bare sejt at du kaster dig ud i året med et mål om ingen personlige køb. Gælder det kun garderobe eller også bolig, skønhed osv? Jeg hepper på dig!

   • Reply
    Sandi
    7. januar 2020 at 23:34

    Tøj, sko, smukker, skønhed, elektronik mv, men ikke til bolig. Heller ikke genbrug. Tak for hep 😊.

    • Reply
     merimeri
     8. januar 2020 at 6:26

     Virkelig sejt! 💪🏼

Kommenter