Hverdagsliv

POSTKORT FRA JULEFERIEN

20. december 2020

To dage inde i årets juleferie, og allerede i går synes jeg vi var godt på vej til at finde ind til noget, der mindede om julefred. De sidste gaver pakket ind, og bilen pakket til første etape af vores juleferie på landet, inden vi vender retur til København, hvor julen i år skal fejres. Freden er dog blevet forstyrret en smule af, at vi her til formiddag blev ringet op af Nolas vuggestue. Nola er identificeret som nær kontakt til en pædagog på hendes stue, der er testet positiv, og vi skal derfor hele møllen igennem med isolation og to x (forhåbentlig negativ) test før vi igen kan ånde lettet op og finde tilbage i julemageligheden. Vi er lidt spændte på, om vi når at få det andet testsvar inden juleaften (Nola skal testes for 2. gang på onsdag), men vi må se, og ellers tager vi den derfra. Jul bliver det uanset!

På sin vis er jeg glad og lettet over, at vi nåede mine forældre på landet, inden vi vidste besked, fordi vi så kan gå i hi hernede, hvor der trods alt er en have og lidt mere plads at bevæge sig rundt på, og på samme tid har jeg dårlig samvittighed over potentielt at have eksponeret dem for smitte, hvis nu Nola viser sig positiv. Ingen af dem er heldigvis i risikogruppen, så jeg håber, håber, håber at alle mand går fri uden bemærkninger.

Det betyder til gengæld også, at vi nu har vundet os en lille håndfuld dage helt og aldeles uden planer andet end at droppe julegaver af på familiens trappestene og krydse fingre for negative testsvar. Og spise uforsvarligt mange julegodter. I skrivende stund sidder jeg og skribler i tastaturet, mens duften af mine mors hjemmelavede æbleskiver spreder sig i køkkenet, og hvis ikke det er jul, ved jeg ikke hvad er.

Vi har allerede set Fars Fede Juleferie, Love Actually er på tapetet til i aften, og så har jeg et lille juletreat i ærmet til mig selv; anden sæson af den norske serie Hjem Til Jul på Netflix, der netop har fået premiere. Dén glæder jeg mig selv sagt til at sætte mig til rette i sofaen med timet med Nolas middagslur en af de kommende dage.

Således dufter det af jul, og det ser ud som jul, og selvom det i år bliver krydret med uvisheden om coronatestenes svar, er jeg så klar på ikke at lade det fylde alt for meget. På den måde er jeg jo vanvittigt priviligeret fordi jeg, uanset hvordan vi ender juleaften, har Mads, Nola og lillesøster i maven ved min side. Lykkelig helt ind i hjertet ♥

Juleferien i år skal også bruges på at binde en sidste krølle på bloggen, som I kender den her på adressen. Per 1. januar har jeg nemlig sagt mit samarbejde med Bloggers Delight op efter seks gode år sammen. Et nyt kapitel venter, og selvom det til en start ikke ændrer det store for jer, der følger med her, glæder jeg mig enormt meget til det. Dels til de nye kulisser, som bloggen bliver genfødt i et par dage inde i januar, og dels den fornyede energi og inspiration, som skiftet gerne skulle give mig, og som jeg trænger efter at have været igang i efterhånden otte år. Jeg føler mig nemlig langt fra færdig med blogmediet, men jeg glæder mig til at gentænke mit virke herinde over de kommende måneder. Blive endnu skarpere på, hvad det er, jeg kan og vil byde på, som også har en værdi for jer. Det skal jeg nok komme tilbage til, som tingene begynder at tage form.

 • Reply
  Louise
  20. december 2020 at 19:03

  Glæd dig til Hjem til Jul sæson 2. Min dreng tog lige 3 timers middagslur i dag så fik set hele sæsonen i ét hug. Sjoveste juleserie altså🤗😆

  • Reply
   merimeri
   22. december 2020 at 13:19

   Det lyder som det perfekte middagslurs-setup Louise! Jeg er også netop blevet færdig, og jeg synes afgjort den holdt kadencen fra sæson 1.

 • Reply
  Amalie
  21. december 2020 at 12:53

  Hej, I ved det nok – men selv med to vuggestue/børnehave børn var det dog fiset forbi mig, at ved børn uden symptomer kan man (ifølge sst.) 7 dage efter evt. smitte ophæve isolation 🤞🏻✌🏻

  • Reply
   merimeri
   22. december 2020 at 13:20

   Mega fedt du gør opmærksom på det Amalie, for det vidste jeg faktisk ikke. Det er godt at vide, eftersom Nola pure nægtede at åbne munden til test i går, og vi kunne derfor ikke få hendes testet. Mads og jeg blev testet i stedet, og er heldigvis negative, så hvis Nola fortsat ikke har nogle symptomer på torsdag, hvor det er 7 dage siden hun var eksponeret for smitte, tør vi godt gennemføre vores juleplaner, selvom hun ikke er blevet testet!

Kommenter