Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

21. december 2020

Når nu man ser bort fra omstændighederne fra corona lockdown, så var sidste uge faktisk alt jeg kunne håbe på. Hyggelige og langsomme eftermiddage med Nola, tid til selvforkælelse og traditioner jeg har kær og som heldigvis ikke lader sig forpurre. Mere eller mindre var det den perfekte optakt til juleferiens startskud, og det selvom ugen også bød på en nedlukning af vores kontor på grund af et bekræftet smittetilfælde, et par lidt vel hektiske arbejdsdage inden weekenden (er det ikke altid sådan op til en ferie?). Og altså en weekend der endte med opringningen fra vuggestuen igår med beskeden om den bekræftede smitte på Nolas stue. Ingen af sidstnævnte skår har heldigvis fået manifesteret sig på en måde, så de har fået lov at stjæle min fornemmelse af, at sidste uge var helt igennem god.

Således går jeg ind i en ny uge fuld af gåpåmod. Første ferieuge og en uge fuld af jul. Og jeg tænker at jeg vil se, om jeg ikke kan forlænge følelsen fra sidste uge også ind i denne. Finde tid til små åndehuller med velvære bare for mig. Et fodbad, et langt bad med tid til hårkur, en hjemmetræningssession. Og så vil jeg prioritere de langsomme eftermiddage med Nola, fordi det i en normal hverdag er den tid på dagen, der godt kan vakle lidt, og hvor overskuddet sjældent er så stort som om morgenen. Det skal ikke hedde sig i denne juleferie, og jeg glæder mig ærligt til, at skulle dyrke hyggen og de langsomme stunder. Og ekstra meget nu, hvor alle planer jo er sat i bero, mens vi venter på svar på vores coronatests.

Derfor er der også god tid til i denne uge at nyde tilbageblikket på sidste uges rarheder. Sende dem godt på vej med en kærlig forhåbning om at denne uge bliver lige så god.

II Eftermiddagssysler á la december. Nola fanget i et flygtigt øjeblik hvor hun rent faktisk gad pynte småkagerne. Ellers var hun mest optaget af at spise krymlet, den lille sukkertyv! II

II Den månedlige massageordning jeg har via mit arbejde er vitterligt gaven, der bliver ved at give. Jeg er så meget i øjeblikket og nyder rent faktisk følelsen af at være i min gravide krop, mens jeg ligger der på briksen. Gravid eller ej, bedste investering jeg gør i mig selv. Jeg går i øvrigt hos Sukunya, som man også kan bestille tid hos privat, og mine varmeste anbefalinger går til massøren Princess Porte II

II Noget nær det mest hyggelige jeg ved ved julen. Indpakningen. At nusse om og gøre mig umage med at pakke ind med kærlighed og omtanke. At gøre det til en ting at gøre lige så meget ud af selve det at pakke ind, som det at give. I år har jeg sat mig for at pakke ind med gammelt silkepapir, gavepapir og poser jeg har kunne genbruge fra tidligere pakker, og bunken af de stofbånd, jeg over tid har kunne rage til mig, og jeg synes udtrykket er blevet noget så fint II

II Hvis nogle skulle være i tvivl om, hvor langt æblet er faldet fra stammen herhjemme, svarer Nolas reaktion på vores fredagsburgere nok ret godt på det #cameraeatsfirst II

II Lørdagsliv på legepladsen involverer i sæsonens anledning varm chokolade med rigelige mængder flødeskum. Denne var fra Kaffe & Vinyl på Skydebanegade, og lavet på valrhona chokolade var den uventet god, selvom den var lidt et sats II

II Årets juletræsfældning på landet. En tradition der for mig altid markerer ægte juleferiestemning, og jeg havde glædet mig sådan til at Nola skulle med for første gang. Freden blev desværre forstyrret lidt af, at vi samtidig blev ringet op med beskeden om den corona-smittede pædagog i Nolas vuggestue, men Nola lod heldigvis til at være ret upåvirket af at jeg straks gik igang med at undersøge med tests som nær-kontakt, og det var det vigtigste ♥ II

    Kommenter