Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

14. december 2020

Jeg er i et lunefuldt humør for tiden. Om det er de evigt mørke decemberdage, coronanedlukning, gravidhormoner eller effekten af de tre tilsammen skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan gå fra ukuelig optimisme og juleglæde til mismod og manglende tro på at det nogensinde bliver lyst, både bogstaveligt og i overført forstand, igen. Lidt træls at være i både for mig og også for Mads, som nok er den, der mærker mest til det udover mig selv. Og så er det jo enormt priviligieblindt på samme tid, fordi jeg som sådan ingen nød lider. Vi har hinanden herhjemme og vi er alle sunde og raske. Jeg savner bare virkelig alt det der plejer at være og at kunne gøre alle de ting, der – udover Mads og Nola – også giver mig glæde og energi. Når fraværet af de ting falder sammen med, at vi nu i en uge ikke har set noget, der minder om dagslys, og vist heller ikke kommer til det i denne,  så vakler mit humør, og jeg skal gøre mig ekstra umage med ikke bare at lade stå til og dvæle ved alt det, der ikke dur, når der selvfølgelig er så meget andet, der heldigvis gør.

I dag er en ny dag, første dag i sidste uge inden vores 16 dage lange juleferie, og jeg har besluttet, at nu skal skuden vendes. I dag skal være en god dag. Jeg har min månedlige massagetid i eftermiddag, inden jeg henter Nola, og derefter vil vi gå ud og kigge på julelys, og håbe vi har heldet med os til en julesnurre fra Brød, som vi gik forgæves efter i går. Den skal forsøde det arbejde, der venter mig i aften. Derudover har jeg netop booket en fridag ind til på onsdag, som jeg vil bruge på at pakke julegaver ind. At være omgivet af kulørte bånd og kærlige tanker i gaveform plejer at gøre godt.

Og så vil jeg selvfølgelig også bruge en stund på at forhøje sidste uges gode glimt til nogle der er værd at værne om, så ikke det hele går op i mit svingende decemberhumør.

II Pluspoint til aftenarbejdet. Et honninghjerte fra Bagerdygtigt på Istedgade, som indtil videre er det bedste jeg har fået i år II

II En af sidste uges små stjernestunder. En aller sidste omgang på yogamåtten til gravidyoga Moderliv for i år. Fra min egen lille næsetip er jeg edder ærgerlig over, at et lille hold som dette ikke kan bestå i en coronatid, fordi det gør os gravide så uendeligt godt, men jeg håber, håber, håber, at vi allerede fra start januar må starte op igen, om alt går vel II

II Weekendstemning på en onsdag, hvor vi havde os en familiefredag. Med langsomt morgenbord og efterfølgende tur i ZOO, nu vores årlige juletur i Tivoli desværre måtte aflyses. Det næstbedste var heldigvis også rigtig godt! Vi har fået fem ekstra feriedage i julegave fra jobbet, og jeg har spredt dem ud over et par onsdagsfridage i december og januar. Helt og aldeles genialt, hvis jeg selv skal sige det II

II Eftermiddage i december skal aller helst se sådan her ud, hvis I spørger mig II

II Min flotte fredagsdate og en aften med al den glimmer på, den kunne trække. Vi fejrede, at Mads er blevet forfremmet efter at have knoklet så vanvittigt hårdt for at nå hertil det sidste år. Min seje mand! Så mens Mads puttede Nola, skiftede jeg hyggetøjet ud med den pæneste (og mest stretchy kjole, bevares) fra skabet, læbestift på læberne og flot på øjnene, og så afsted efter sushi til vores hjemmedate. Det var så edder hyggeligt og rart at gøre sig umage på den måde, så det må gøres til en tradition. En meget corona- og baby-på-vej venlig tradition i øvrigt! II

II Tiltrængt lørdagsluft med udflugt til Dyrehaven. Med varm chokolade på termoflasken og pisket fløde til at toppe. Kæmpe weekend højdepunkt. Også selvom Nola efter en god halv time på tur sagde “at det havde været en dejlig dag, og nu ville hun gerne hjem”. Lille menneske der er sin mening yderst bevidst ♥ II

II I går var, apropos mit lunefulde humør, en off dag, hvor intet rigtig rettede sig efter mit hoved. Lyset var for dårligt til at jeg kunne skyde de kampagnebilleder, jeg har deadline på i denne uge, i den kvalitet jeg havde håbet på, Mads punkterede på hans cykeltur og hans tur rundt på fælleden endte derfor med at gå fra en time til to, alt imens Nola vågnede alt for tidligt fra hendes middagslur og var i cirka lige så dårligt humør som jeg. Jeg havde lige akkurat nået at sætte mig i sofaen med gløgg og julesne, da hun gav lyd fra alarmen. Men, jeg nåede da 10 minutter i sofaen, og brugt i dette selskab, er der da trods alt lidt godt at sige om den (korte) stund II

 • Reply
  VenterpaavinBlog
  14. december 2020 at 13:20

  Privillegieblind er et fantastisk ord – det skulle jeg have brugt i dagens blogindlæg, hvor jeg er inde på netop det samme. Jeg endte ud med “røvforkælet dansker i stedet” 😉

  Dejligt glimt ellers!

  – A

  • Reply
   merimeri
   17. december 2020 at 13:02

   Potato potato – essensen af at være privilegieblind og en røvforkælet dansker er vist den samme 😉

 • Reply
  Ida
  14. december 2020 at 19:08

  Stort tillykke til Mads og hvor lyder det, som en helt perfekt hjemmedate 🙂

  • Reply
   merimeri
   17. december 2020 at 13:01

   Tak kære Ida ♥ Det var virkelig også rart at gøre os umage på den måde for en gangs skyld. Det er alt for nemt at glemme her i lockdown-boblen!

 • Reply
  Linea
  14. december 2020 at 22:24

  Helt genial julegave fra jobbet!

  • Reply
   merimeri
   17. december 2020 at 13:01

   Ja er det ikke? Jeg synes også i den grad den trumfer den gavekode vi plejer at få til en eller anden gaveshop 😉

 • Reply
  Katrine
  15. december 2020 at 8:10

  Du er bestemt ikke den eneste, hvis humør svinger en anelse i disse dage! Og jeg kan ikke en gang undskylde mig med graviditetshormoner 😄 Har alt, hvad hjertet begærer privat og fagligt, men det kræver altså lidt ekstra at bevare julestemningen i disse dage. Min mand og jeg talte om det i weekenden. Vi har købt hus og havde glædet os til at byde gæster på gløgg og æbleskiver og vise vores hjem frem. Men er blevet enige om at fokusere på, at vi til gengæld har masser af tid til bare at være sammen med vores datter, hygge i sofaen og gå turer i mørket, hvor der jo heldigvis er masser af julelys. Tog selv et smut på strøget igår for at købe julegaver (med mundbind og afstand) i mørke og sjask regnvejr, men det kunne alligevel noget med alle de lys – og langt færre mennesker end normalt, hvilket jo faktisk gør det hyggeligt at gå der modsat en normal december. Håber, humøret vender, og at du får en dejlig jul. Og tak for inspiration til zoo og Dyrehaven tur med den lille.

  • Reply
   merimeri
   17. december 2020 at 13:03

   Åh tanker til jer. Det er så svært med alt dét der ikke blev, og alle de uindfriede forventninger. Snart forhåbentlig det hele vender ♥

Kommenter