Et godt tip I garderoben

EN SNAK OM GODE GARDEROBEVANER

2. oktober 2020

Reklame for LG Electronics

Jeg har et nyt spændende samarbejde linet up, som jeg har glædet mig rigtig meget til at fortælle jer mere om. Det er med LG Electronics, der blandt andet laver innovative hårde hvidevarer. Nu er elektronik eller hårde hvidevarer typisk ikke dét, I oplever mig skrive mest om herinde, men samarbejdet her giver alligevel rigtig god mening, fordi omdrejningspunktet er bæredygtige garderobevaner. Og dét er noget, der ligger mig meget på sinde.

Som gammel garvet modeblogger har jeg i den grad været slem til at forbruge tøj i et stort omfang, og jeg kan få helt ondt i maven over at tænke tilbage på, hvor tankeløst jeg shoppede i mine yngre dage. Et kig tilbage i bloggens arkiver afslører da også, at omdrejningspunktet dengang var meget mere på inspiration og en lind strøm af nykøb. Heldigvis er der som bekendt løbet meget vand gennem åen siden da, og jeg har de seneste år sadlet kraftigt om, og har nu et meget mere bevidst forbrug. Bevidst om at jeg med min stemme her, ikke har lyst til at virke som en opfordring til overforbrug. Præcis den tanke rammer hovedet på sømmet i forhold til LG’s nye initiativ #CareForWhatYouWear, og det er altså dét projekt, det skal handle om i dag sammen med mine tanker om gode garderobevaner.

#CareForWhatYouWear har LG taget initiativ til, fordi de ønsker at sætte fokus på, hvordan vi med få ændringer i vores garderobevaner kan passe bedre på vores tøj, og dermed sikre at det får en længere levetid.

Den tanke kan jeg godt lide. Det er nemlig også grundtanken i mine garderobeprincipper. At passe godt på det jeg har, så jeg kan have det længst muligt eller på sigt videresælge eller give videre til genbrug, hvis det ikke længere passer mig.

Helt konkret har jeg disse principper for gode garderobevaner, som gælder herhjemme:

  • Jeg reparerer vores tøj, så længe som muligt. Huller lappes/sys sammen, pletter gør jeg alt for at fjerne (gælder især Nolas tøj), og lader det sig ikke gøre, prøver jeg at genfarve tøjet uden kemi (fx med kaffe eller avocado)
  • Tøj vi er vokset fra forsøger jeg at videresælger på apps som Trendsales eller Reshopper, på fysiske loppemarkeder eller genbrugsbutikker som Lidkøb, og hvis det ikke er oplagt til videresalg ryger det til genbrug, hvis standen stadig er god
  • Tøj og andre tekstiler (håndklæder, viskestykker, klude, små snore osv) der enten ikke kan sælges eller genbruges afleverer vi til tekstil-genanvendelsesprogrammer, så tekstilerne på den måde får et efterliv. H&M og &Other Stories har nogle rigtig fine muligheder for genanvendelse, hvor man får en voucher med rabat for hver fyldte pose med afleverer med tekstiler til genanvendelses.

Det er små vaner, der sidder på rygraden, og som giver mig god samvittighed fordi jeg gør en indsats for, at tøj ikke bare går til. Mon det også er noget, der fylder for jer?

Udover at ændre på ens garderobevaner kan man selvfølgelig også overveje, om man med sin tøjvask gør hvad man kan for at passe på sit tøj. Her kommer LG igen ind i billedet. De har nemlig udviklet en vaskemaskine, der med innovative funktioner som damp- og hygiejneprogrammer, er særligt udviklet til at passe bedst muligt på tøjet der vaskes, også de mere skrøbelige stykker tøj som sarte materialer eller gammelt tøj, hvor fibrene ikke længere er så standhaftige. Helt konkret har man fundet, at LG vaskemaskinen beskytter tøjet op til 18% bedre ved at bruge AI DD™ teknologi, der netop er udviklet til at forlænge tøjets levetid. Maskinens dampfunktion (LG Steam+™) er desuden oplagt at bruge på tøj, der skal sælges/doneres videre eller på tøj, der er købt brugt, da den dræber 99% af alle virus og bakterier i tøjet.

I videoen her kan I høre mere til mine tanker omkring bæredygtige garderobevaner, og har I lyst til flere tips til hvordan, man kan passe på sit tøj, så tjek endelig LG’s kampagneside ud.

 

    Kommenter