Opskrifter

GROVBOLLER – NEM OPSKRIFT PÅ SUNDE BOLLER

4. juni 2020

Med sådan en lang weekend der står for døren, skulle man da være et skarn, hvis man ikke sukkede efter et morgenbord af den slags, der byder på nybagte boller. Og mens jeg absolut synes, at københavnske bagere som Hart, Juno og Brød laver gedigent brød, vil jeg altså til hver en tid foretrække en lun hjemmebagt bolle. Jeg har over tid forfinet den opskrift, jeg er forfalden til, og er efterhånden endt ud med de perfekte grovboller, synes vi selv. Med en perfekt sprød skorpe og blød midte. At de samtidig er både nemme at lave og sunde, fyldt med fibre gør dem blot endnu bedre. Og i dagens blogskriv, vil jeg dele opskriften med jer.

God morgen og velbekomme ♥

OPSKRIFT PÅ NEMME GROVBOLLER

Tilberedningstid: 20 minutter
Hævetid: 1 time

Ingredienser til ca. 12 boller:

  • 25 gram gær
  • 7 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld hørfrø
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 200 gram havregryn (både fine og grove kan bruges)
  • 500 gram hvedemel
  • 250 gram grahamsmel (eller anden grov meltype, jeg blander ofte både graham og spelt)
  • 1 æg til pensling

 

Sådan gør du:

  1. Riv gulerødderne
  2. Kom gær og lunkent vand i en skål og rør rundt til gæret er opløst
  3. Tilsæt salt, honning, olivenolie, gulerødder, hørfrø, solsikkekerne og havregryn, og rør godt rundt.
  4. Tilsæt mel. Du kan med fordel røre dejen med høj intensitet på en røremaskine i 4-5 minutter. Har du ikke en røremaskine kan du også røre dejen i hånden med en grydeske. Dejen skal være let klæg
  5. Stil dejen et lunt sted med viskestykke over skålen, og lad den hæve 1 time
  6. Forvarm ovnen til max. temperatur
  7. Når dejen har hævet færdigt, kommes lidt mel på bordet, og dejen hældes forsigtigt ud.
  8. Med en kniv skæres dejen i ca. 12 stykker, afhængig af hvor store de ønskes.
  9. Bollerne kommes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Pensel bollerne med æg.
  11. Skru temperaturen på ovnen ned til 225 grader, og sæt bollerne i ovnen.
  12. Bollerne bages i 20-30 minutter, afhængig af ovn. Når de er gyldne, er de færdige.

 

  • Reply
    VenterPaaVinBlog
    5. juni 2020 at 15:43

    Åh, de ser altså virkelig gode ud – blød midte og sej skorpe, ligesom jeg bedst kan lide boller.

    • Reply
      merimeri
      8. juni 2020 at 13:26

      Jeg er med dig hele vejen!

Skriv et svar til VenterPaaVinBlog Annuller kommentar