Opskrifter

OPSKRIFT // HURTIG SOMMERSALAT

7. juli 2015

opskrift-power-salatNår vi skal udtænke madplaner herhjemme, så er kød ofte udgangspunktet for retten og det har gjort, at vi  i bedste fald spiser kød 5 gange om ugen. Det synes vi begge, er lige i overkanten og derfor satte vi os for nylig for at køre en kødfri uge – og selv for en bøf-bearnaise elskede type som mig, var det virkelig rart. Vi fik afprøvet en del nye salater og en af dem var denne super nemme og farvestrålende sommersalat, som smagte helt fantastisk, og jeg tænker, at den derfor er værd at dele.

Ingredienser

Babyspinat
Rød grape
Granatæble
Avocado
Saltmandler
4 skiver rugbrød
Olivenolie
Balsamico
Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at lave rugbrøds croutonerne; rugbrød i tern, drysset med salt og svitset i olivenolie på en mellemvarm pande til de er sprøde. Når du har croutonerne færdige, kan du gå igang med salaten. En bund af baby spinatblade, derefter rød grape, avocado og granatæble kerner, hvor du til sidst hælder en vinaigrette på olivenolie, balsamico, salt og peber over. Slut af med rugbrøds croutoner og saltmandler.  De overskudsagtige laver selvfølgelig saltmandlerne selv – herhjemme skulle det gå lidt hurtigt, så det blev til nogle færdigkøbte af slagsen, som nu virkede ganske upåklageligt, omend det bliver lidt dyrt i længden.

Vi serverede salaten til en skindstegt laks, men jeg vil mene, at alt kan gå til den. Vil du helt undgå kød, kylling eller fisk, så kom istedet noget quinoa i og lav en skyrdressing til, så tror jeg stadig du vil opleve at blive fint mæt uden proteinerne fra kødet.

  • Reply
    Ida
    7. juli 2015 at 16:56

    Mums Line den salat ser virkelig lækker ud!
    Jeg spiser selv meget kylling og fisk.

Kommenter