Bryllup

BRYLLUPSSTATUS: SKAL VI UDSKYDE?

16. april 2020

 


Tankerne om vores septemberbryllup fylder rigtig meget for tiden. Og desværre ikke på den måde, vi havde håbet på. Igår græd både Mads og jeg lidt over det. Tårer over den forventningsfulde glæde, der er taget fra os, når alt vi drømte om for tiden lige nu, var at svæve rundt i vores bryllupsbobbel. Hygge os med at få de sidste detaljer på plads, og ellers blot glæde os over, at vi har planlagt præcis den dag med hinanden og vores kære, som vi drømmer om. Sådan skulle det have været.

Men lige som så mange andre, der her i forårs og sommermånederne har været nødt til at udskyde deres bryllup, står vi nemlig med de samme tanker. Tanker om, hvorvidt det overhovedet er muligt at holde det bryllup, vi drømmer om, bare fem måneder ude i fremtiden? Et bryllup uden restriktioner og forbehold. Et bryllup, hvor vi ikke skal tænke over social distancering dagen igennem. Vi er i syv sind. Jeg kan mærke på Mads, at han ikke tror på det. At han ikke ser det som sandsynligt, at Danmark er åbnet op til en sådan grad, at vi kan få lov at holde vores kærlighedsfest for vores 80 familiemedlemmer og venner. Jeg er lidt mere håbefuld. Nok mest af alt fordi jeg gerne vil være det. Siger til mig selv, at der stadig er længe til september, selvom sandheden nok er, at med den forsigtighed vi naturligvis skal genåbne Danmark med, er fem måneder ikke lang tid.

Jeg kan mærke, at tvivlen omkring vores dag har taget pusten fra mig. Den har stjålet lysten til få tjek på de sidste detaljer, til at sende invitationer ud og vælge pynt. Jeg føler, at det kun vil gøre ondt være at være nødt til at aflyse, jo mere og mere virkelig dagen bliver.

Vores gode venner, der skal giftes i august, har stort set allerede besluttet at udskyde. Kære Ditte, der var endt med at flytte deres bryllup til den 19. september, som også er vores dato for brylluppet, har besluttet at aflyse. Det gør selvfølgelig indtryk på vores beslutning også. For mens vi ikke kan forvente, at myndighederne allerede nu ved, om vi kan holde vores bryllup til september eller ej, så er det kun vores omgivelser vi kan spejle os i. Hvad gør andre omkring os med lignende fester? Og med den spejling er der indtil videre ikke meget håb at komme efter. Vi kigger på hinanden med tårer i øjnene, og venter blot på at nogle træffer en beslutning for os, inden vi selv er nødt til at gøre. Forventningens glæde er så fin, men ikke når man ikke ved, hvad man skal forvente.

At holde et septemberbryllup har været min drøm, så længe jeg kan huske. Der kommer flere september-måneder, selvfølgelig. Men vi tænker også over en lillebror eller lillesøster til Nola, og havde besluttet at gå igang efter brylluppet. Jeg ikke har lyst at være gravid eller ammende til vores bryllup, og vi vil derfor ikke gå igang med at prøve inden. Festen skal være vores og ikke begrænset af, at mit hjerte er delvist et andet sted. Men vi vil heller ikke vente for evigt på at blive gravide, så hvis vores bryllup ikke bliver i år, bliver det ikke før på den anden side af barn nummer to. Og så går der immervæk nemt nogle år, hvis ikke biologien lige flasker sig, som man håber.

Bryllupsdrømmene føles lige nu som om de hænger i en tynd tråd …

Hvad ville I gøre, hvis I var i vores sko?

 • Reply
  Caroline
  16. april 2020 at 16:22

  Kære Line
  Jeg genkender så meget dine tanker og følelser. Vi skal giftes i starten af juli, men er også ved at forberede os på, at det nok må udskydes… Vi har igennem to år planlagt, sparet op, glædet os og fundet på små detaljer, som skal gøre vores dag helt specielt for os og vores gæster. Vi har den seneste tid og grædt og været vrede på hele verden over det her. Vi har ingen børn, men tænkte at starte babyprojekt op efter bryllup, så det er præcis de samme tanker, vi har..
  Jeg har fået lidt mere ro på ift. følelserne efter vi satte os og fik snakken om, hvad vi gør. Vi har som sagt planlagt dette i to år (mig – det meste af livet..) og derfor har vi også besluttet, at vi ikke vil gå på kompromis. Vi drømmer og et sommerbryllup – vi kunne udskyde det til vinter, men det er jo ikke det vi vil have, og vi er blevet enige om, at vi ikke vil gå på kompromis eller begrænse os.
  Vi skal være sammen resten af livet, så om vi venter et par år, er vel ok i det store billede? Det har været svært at komme til den erkendelse, men samtidig vil vi heller ikke sætte vores liv på stand-by og udsætte babyplaner pga. et bryllup. Det skal være en dag med kys og kram og fest til den lyse morgen – ikke afstand og håndvask hver alle time..
  Vi har besluttet, at vi lige afventer og ser en måneds tid før. Vores gæster ved godt, hvilken situation vi står i, og de er helt med på, at der kommer en “sen” udmelding, som følger den situation DK står i på det givne tidspunkt.

  Puha det blev lidt langt.
  Jeg krydser fingre for, at I får jeres september-bryllup – og hvis det ikke er i år, så ønsker jeg jer en fantastisk fest om 1,2,3 år med kærlighed og fest, som I ønsker det.

  • Reply
   merimeri
   20. april 2020 at 14:18

   Kæreste Caroline, øv hvor er jeg uendeligt ked af at høre, at I også står i samme situation. Det er så benhårdt pludselig at se ens drøm blive sparket til hjørne, helt uden at man selv kan gøre fra eller til. Men det lyder som en virkelig god snak, I har haft jer. Vi har ligesom jer også besluttet at give det en måneds tid mere inden vi træffer den endelige beslutning. Til den tid er vi forhåbentlig klogere, og for mig i hvert fald vil det være nemmere at aflyse, hvis udsigterne er mindre usikre, end de trods alt lige nu er. Jeg håber det bedste for jer og jeres kærlighedsfest, også hvis det ikke skulle ende med at blive i år. Babyplaner er til gengæld også virkelig fantastiske at have udsigt til ♥ Klem til dig

 • Reply
  Sandi
  16. april 2020 at 19:08

  Du får et meget personligt svar. Jeg er en “handler”, for jeg ved, at når jeg først træffer en beslutning og kommer videre lysner alt. Jeg ville aflyse og gøre mig umage med ikke at være træt af det (lettere sagt end gjort, I know). Glæde mig over min gode familie, og at dagen nok skal komme, at vi trods alt bo et sted, hvor den basale tryghed er en selvfølge. Evt holde en skøn fest for mine 10 bedste venner samme dato og drikke gravøl i en fake brudekjole, tage på kanotur eller noget helt andet. Vi holdt konfirmation sidste år og har flere hængende fester i år. Mit synspunkt kommer af, at jeg ikke ved, om jeg bliver en god gæst, uanset om retningslinjerne siger, det er ok. For en ting er, at jeg har fulgt retningslinjerne for at sikre det generelle bedste (bla. sygehuskapaciteten), men jeg har også forældre og andre bekendte og venners familie, som helst ikke skal smittes. Med andre ord ved jeg ikke, hvornår jeg socialt vil være klar til at droppe afstand i så stort et omfang, at jeg fx vil være helt uden forbehold til en fest. Og tænker, at der blandt de mange gæster måske også er nogle stykker, som enten selv ikke er helt unge, eller som har venner/familie, de fortsat vil have i baghovedet. Og det tror jeg får stor betydning for, om festen reelt bliver, som I drømmer om. Ved godt det måske ikke er ønske svar, men kommer med de bedste intentioner. I skal nok få et skønt bryllup, uanset hvornår det bliver.

  • Reply
   merimeri
   20. april 2020 at 14:13

   Kære Sandi, virkelig nogle gode perspektiver du kommer med, tak for dem. Især pointen om dit forbehold med, om man som gæst overhovedet kan være den gæst, brudeparret ønsker. Det havde jeg slet ikke tænkt på, men det giver så god mening også at overveje det. For gæsterne er jo en kæmpe del af vores fest, og vi ønsker også at de skal være trygge og tilpasse. Ellers vil vi heller ikke være det. Kram

 • Reply
  Rebecca
  17. april 2020 at 8:38

  Puha, det kan jeg godt forstå er en svær beslutning. Det er så svært at vide, hvordan situationen ser ud om et halvt år.

  Det lyder som om, det er en dag, der betyder meget for jer – og derfor ville jeg nok udskyde det. Blot for at få en afklaring og ikke skulle gå og have ondt i maven de næste mange måneder og så I igen får noget at se frem til.

  Men gå evt. de forskellige scenarier igennem. Giver det mening at sende en invitation ud til bryllup i september med et kæmpe forbehold og så udskyde i sidste øjeblik? Er det vigtigere at blive gift snart, så I kan gå i gang med projekt bror eller søster til Nola end at blive gift i september måned?

  Hvis det var mig ville jeg nok tale sammen med min partner om, hvad der er det vigtigste. Hvad ser man allermest frem til ved at blive gift? Hvad er det ved selve dagen, man særligt glæder sig til?

  Jeg håber I finder en løsning 🙂

  • Reply
   merimeri
   20. april 2020 at 14:09

   Dejlig hands-on tilgang Rebecca, tak for at spille ind! Og det er sådan en god ide at sætte os ned og få talt igennem, hvad det vigtigste for os lige nu er. Vi ønsker fuldstændig det samme for dagen, jeg har nok bare brugt mere energi på at forestile mig og forberede dagen, og er derfor også mere ærgerlig over at være nødt til at nødsaget. Typen der græder over spildt mælk, mens Mads hurtigere vender et blad og finder noget positivt at se frem til. Det er jeg ikke helt lige så god til, og som et kompromis er vi derfor blevet enige om at vente med at beslutte os til juni. Forhåbentlig vi der er klogere på mulighederne for at holde vores drømmebryllup. Kram

 • Reply
  Cathrine
  17. april 2020 at 14:03

  Hvis det var mig, ville jeg nok så småt begynde at acceptere at skulle udskyde det, men jeg ville vente med at melde noget ud endeligt til om 1 måneds tid. Men for min egen ro i mavens skyld ville jeg helt sikkert begynde at indstille mig på, at et stort bryllup ikke ville kunne ske til sommer/tidligt efterår. Så jeg ville (om en måned) gå i fuld gang med at blive gravid og så holde en dejlig sommerdag, hvor jeg blev gift på rådhuset og spiste god mad med de allertætteste 🙂 Jeg ved ikke, om sådan en løsning kunne give mening for jer, det ved I jo af gode grunde kun selv 😉 Men jeg ville selv have brug for afklaring (jeg er så utålmodig og har brug for klare linjer, hvis det kan fås) og i mit hoved og liv ville det være langt vigtigere at få de børn, jeg gerne ville have, på de ‘rigtige’ tidspunkter. Gift kan man altid blive, og holde fest kan man også altid. Jeg sender jer en masse gode tanker <3

  • Reply
   merimeri
   20. april 2020 at 12:33

   Kære Cathrine, dejlig positiv og handlingsorienteret kommentar. Tak for den og for dig ♥ For nu har vi besluttet at se tiden an indtil 1. juni, så med mindre der kommer en klar indikator inden da, så holder vi håbet oppe en måneds tid endnu, og hvis der ikke er nogle lyspunkter til den tid, må det blive et udskudt bryllup. Jeg har vildt ondt i maven over det, men forhåbentlig det også bare er indtil man kommer på den anden side af beslutningen, og finder ro i, at brylluppet ikke skal være nu. Tak igen for din søde besked. Klem

   • Reply
    Cathrine
    22. april 2020 at 8:08

    Min kommentar blev skrevet lidt hurtigt (mange bolde i luften i denne tid, du ved :D) så den blev måske lige lovlig frisk og handlingsorienteret – haha! Jeg vil hvert fald bare lige sige, at jeg SÅ godt forstår at du har ondt i maven omkring det hele og at det er lidt stramt at være i den her venteposition. Og tiderne skifter jo konstant lige nu – efter udmeldingen om de 500 mennesker i går, er er måske alligevel lidt håb for jeres fest? Mange knus

    • Reply
     merimeri
     23. april 2020 at 6:29

     Det tænkte jeg slet ikke over Cathrine, jeg synes blot det var nogle fine praktiske råd! Og ja, meldingen igår nåede lige at give os et spirende håb, omend det i løbet af dagen kom frem at mediernes dækning måske også havde været lige lovligt håbefuld til en start i forhold til, hvad der reelt var blevet kommunikeret omkring de max 500 personer forsamlet.

 • Reply
  Christine
  18. april 2020 at 13:35

  Kære Line
  Vi har netop valgt at udskyde vores septemberbryllup, der skulle holdes på min 30 års fødselsdag. Dit indlæg var faktisk det, der endeligt gjorde udslaget for mig. Vi har været så meget i tvivl, men vi vil simpelthen ikke gå på kompromis med vores livs største fest!
  Vi ender formentligt også med at skulle vente 2-3 år, da vi også drømmer om familieforøgelse.
  Håber I træffer en beslutning, som I bliver glade for. Det er det vigtigste – for det er jeres dag.
  Kh

  • Reply
   merimeri
   20. april 2020 at 12:30

   Åh kære Christine, hvor er jeg ked af at høre, at I også har set jer nødsaget til at aflyse. Men dejligt der nu er vished ♥ Det glæder jeg mig også til den dag, vi har. Indtil videre har vi aftalt at se tiden an indtil 1. juni, så med mindre der kommer en klar indikator inden da, så holder vi håbet oppe en måneds tid endnu. Kompromisser med vores store dag vil vi nemlig heller ikke. Ønsker jer alt det bedste – eventyret med snarlig familieforøgelse er heldigvis også kæmpe stort! Klem til dig

Kommenter