Bryllup

BRYLLUPSPLANLÆGNING: ALL INCLUSIVE ELLER GØR-DET-SELV

20. oktober 2019

Billeder via Unsplash og Pinterest 

“Hvordan går det med bryllupsplanlægningen?” bliver jeg ofte spurgt om af veninder og familie. Og status er, at vi ikke er kommet så meget videre, siden jeg udgav min guide til 15 steder at holde bryllup i byen, hvori jeg afslørede, at vi nu havde fundet vores venue. At have dato og stedet på plads udgør selvfølgelig også en stor del af planlægningen, men listen med ting, der skal vælges til eller fra er stadig lang.

Der hvor vi er lige nu, væver vi lidt imellem, om vi skal vælge en all-inclusive bryllupsløsning, hvor stedet, vi skal holde bryllup, står for nærmest det hele; oppyntning, servering, mad, drikke, rengøring, eller om vi skal vælge gør-det-selv. Sidstnævnte kunne gøre plads til flere selvvalgte løsninger, ligesom vi antager, at man måske kunne gøre det samlede pris en lille smule lavere end ved all-inclusive modellen, hvor det er sværere at forhandle om prisen. 

Jeg er jo en detaljenørd, og har en masse ideer i hovedet til, hvordan jeg gerne vil, at vores bryllup skal ende ud. Ideer som ikke rimer helt på den pakke, vores sted for bryllupsfesten, kan tilbyde, og vi hælder derfor lige nu til at stå for alle elementerne selv. Have komplet ejerskab til det visuelle udtryk ved selv at stå for oppyntning, borde, stole og service. Ligesom vi også selv ville skulle arrangere kok, serveringspersonale og bartendere. Det er en ordentlig mundfuld, men fordi vi alligevel ville ende med at købe en masse tilvalg til all-inclusive pakken, tænker vi, at det måske bedst kan svare sig at gå den vej.

Men det er også klart den besværlige vej at gå. Vejen der kommer til at kræve et seriøst Gantt-chart at agere projektleder fra, og som uundgåeligt kommer til at give en lille smule ondt i maven i tiden op til den store dag, for “hvad nu hvis vi har overset noget?”. Det er så uhyre vigtigt for både Mads og jeg, at vi på dagen ikke skal tænke en eneste praktisk tanke, så bryllupsplanlægningen vil skulle styres med stram hånd. 

Sådan en hånd har jeg heldigvis. Altså for det meste, ahem. Men der er jo altid plads til forbedring, så hvis nu nogle af jer, der følger med her, selv er blevet gift og har skulle arrangere hele festen selv, deler I så ikke lige jeres bedste tip, hvordan man griber sådan en størrelse an? 

 

    Kommenter