Hverdagsliv

FREDAGSPOST

18. oktober 2019

Halleluja, det er fredag, og jeg håber, humøret er højt rundt om bag skærmene. Også selvom det for nogle betyder slutningen på efterårsferien, og at dagen igen – i hvert fald her i København – byder på heldagsgråvejr. Weekenden, den kan de ikke tage fra os, og den venter lige rundt om hjørnet. 10 sølle timer før jeg kan kalde den, og jeg glæder mig. Som altid.

Vi går endnu en stille og rolig weekend i møde. Mine veninder driller mig lidt med, at når jeg skriver, vi har en weekend uden planer, så har jeg alligevel altid tusind ting på tapetet. Og det er der nok noget om. For mig er en weekend uden planer, en weekend der ikke involverer andre end os selv, og der derfor er tid til at få set på bare en brøkdel af de påfund og weekendintentioner, jeg altid når frem til i løbet af en uge. Men ligger på sofaen og laver ingenting, det gør vi os ikke ret meget i. Det dur jeg simpelthen ikke til. For Mads er det en anden snak, men så skulle han have fundet en anden at slå pjalterne sammen med, det har han vist efterhånden indset og affundet sig med, ahem.

Nåh men weekenden; uden de store planer med andre mennesker som sagt. I aften er det familiefredag, med spaghetti carbonara, rødvin og Vild Med Dans. Computer- og mobilfri. I hvert fald noget af den. Lørdag får vi et sæt gode venner til brunch og resten af dagen har vi til at hygge og nusse rundt om nogle projekter herhjemme. Vi havde lidt overvejet at køre ud og se på et par sommerhuse, men vi venter nok til vi har ferie næste uge igen. Søndag er jeg alene hjemme med Nola det meste af dagen, eftersom Mads har en paddle tennis aftale et par timer om formiddagen, og skal ud og se bold om aftenen. Selvom jeg bedst kan lide at holde søndag sammen, så er det nu også ok, for jeg har alligevel planer om at skulle nusse ekstra meget om Nola, som jeg skal undvære hele to dage i næste uge, hvor jeg er i Berlin i forbindelse med noget arbejde. Jeg savner hende allerede lidt bare ved tanken om det, og bliver endnu engang bekræftet i, at jeg ikke sådan for alvor har lyst til at undvære mit barn mere end en dag ad gangen. Kommer den dag egentlig, hvor man helhjertet gerne vil det, eller er det mere noget, man tvinger sig selv til at blive klar til?

Hvad med jeres weekend? Store, små eller få planer?

Mine weekendtips kommer her.

 • Du kan alliere dig med Berlingskes guide til fem af byens gode drinkssteder, når weekenden skal skåles ind.
 • Tage til børneloppemarked i Absalon i morgen fra 10-14, hvor byens børn sælger ud af deres legetøj. Pre-loved legetøj er det bedste!
 • Læse Fredes spændende tanker om bæredygtighed.
 • Og apropos bæredygtighed, så er der på søndag Knap & Lap i Absalon, hvor du under kyndig vejledning af håndarbejdslærer Lene, kan reparere hullet i fx din yndlingskjole, eller få syet en ny knap i vinterfrakken. Det koster en 50’er at være med, og så er der til gengæld knapper, sytråd og lignende til fri afbenyttelse.
 • Winter is coming. Og er du på udkig efter en varm vinterinvestering, så tjek Arket ud, som netop har lanceret en kollektion af upcycled dunjakker med fyld af 100% genanvendte dun. Jeg har et godt øje til denne her.
 • Og som en lille bonus, skulle du tage at købe det nyeste Femina, hvor vores skæve Vesterbro-hjem har fundet vejen til med en syv sider lang boligreportage.

 

 

 • Reply
  Astrid
  19. oktober 2019 at 17:48

  Det eneste på mit weekendprogram er en noget forsinket sommerfest med mit arbejde – det bliver hyggeligt. Hvor er det hyggeligt med artiklen i Femina – det er lige før jeg må forbi den lokale magasinpusher og erhverve mig et eksemplar 🙂

Kommenter