Hverdagsliv

KALENDERKIG #21

14. april 2020

Dagen igår føltes mest af alt som en forlænget søndag, og derfor tog jeg mig altså den frihed at skyde ugens kalenderkig til i dag. På denne mandags-tirsdag der i anledning af påsken markerer hverdagens start. Men måske og nok mere skelsættende for flere, også sidste dag som hjemmepassere. En måned med lockdown er gået, og de fleste dagstilbud og indskolingen åbner op igen i morgen. Mon mange af jer har børn, der skal afsted nu? Vores institution har meldt ud, at de med de nye retningslinjer fra sundhedsstyrelsen kun har kapacitet til 50% af de børn, de normalt har, og da jeg stadig arbejder hjemmefra, har jeg derfor meldt, at vi til en start fortsætter med at holde Nola hjemme i denne og næste uge for at give plads til dem, der har mere akut behov for pladsen, end vi har. Og så må vi se, hvordan situationen ser ud igen om et par uger.

Således fortsætter hverdagen herhjemme lidt som vi nu har vænnet os til, og det kan jeg mærke, at jeg har det fint med. Og selvom det selvfølgelig tærer på overskuddet at balancere fuldtidsarbejde og hjemmepasning, synes jeg stadig det er bedre end alternativet der lige nu er fuld af uvished.

Ugen her bliver derfor med fuldt fokus på at få hverdagen til at glide så gnidningsfrit som muligt, og så vil jeg se, om jeg ikke kan få enten et par virtuelle venindesnakke i stand eller måske sågar en gåtur på afstand. Det ville glæde mig uendeligt. Så uge 16, lad os komme igang.

UGE 16

MANDAG

Havde vi den dejligste sidste feriedag i denne omgang. Med familiemorgenløb efter croissanter, Nolas første besøg hos ByOasen, sløvt morgenbord, sofatid i en lunende solskinsstråle mens haglen kom og igen udenfor (lunefuldt påskevejr), en arbejdssprint og livretter til aftensmad. Stenbiderrogn og Cacio é Pepe. Åh ja, mandag var en rar dag, og jeg havde helt lykkesaligt Sikke’n dejlig dag det er i dag i hovedet det meste af dagen.

TIRSDAG

Er jeg stået tidligt op for at komme tidligt fra land med dagens arbejde. Dels indlægget her, men også et indblik over indbakken og opgaverne på jobbet, ovenpå en uges fravær. Vi skal forhåbentlig ud med en større PR indsats i denne uge, som jeg er tovholder på, og der er stadig en del løse ender at få styr på. Jeg har et par møder i løbet af dagen, og ellers skal arbejdet blot klemmes ind, hvor det kan.

Det er Mads, der har puttetjansen i aften, og hvis jeg ikke er helt ved at gå til af træthed, når vi når dertil, vil jeg gå mig en tur med en lydbog i ørerne imens. Efter at være blevet færdig med Anne Mette Kirks ‘Knust, er jeg nu startet på ‘Fruen’ af Malene Lei Raben efter tip fra en sød følger på Instagram. Sådan en gåtur alene men alligevel i godt selskab er virkelig et rart åndehul i denne tid. Jeg lytter med hos mofibo, og det kan du også gøre gratis de næste 30 dage med koden ‘MERI20’, hvis du tilmelder dig via dette link.

ONSDAG

Håber jeg på at indvie dagen med en løbetur sammen med Mads. Det fik vi en god vane med, mens vi holdt påskeferie. Nola elsker den hurtige tur i løbevognen, og jeg nyder også at komme afsted med fart under fødderne. Stadig ikke helt så meget, som jeg nyder at være færdig bagefter, men det er også okay. Pointen er, at jagten på den følelse får mig afsted, og eftersom træningscentrene jo er lukket, er løb den eneste træning jeg rigtig får pulsen op af.

Jeg har deadline på næste omgang af mit samarbejde med Solaray, så det skal jeg have eksekveret og ellers skal dagen bare gå med at få alt klar til lanceringen af den PR indsats, vi skal ud med.

TORSDAG

En dag med intet andet på programmet end arbejde. Jeg må ringe til en veninde for trods alt at klemme lidt sjov ind i løbet af dagen!

FREDAG

Sidste etape inden weekenden, og det er sjovt, som weekenden lidt har mistet sin betydning i denne tid. Jo, jeg glæder mig selvfølgelig over, at mængden af arbejde er noget mere begrænset i weekenden, og at vi derfor kan være to om at hygge med Nola, men alt det, vi normalt ville lave i weekenderne, er ligesom skrællet væk, og det tager altså toppen af weekendlængslen.

Ikke desto mindre tænker jeg, at vi, når vi er færdige med fredagens arbejde, vil fejre weekendens komme med en drink og udsigt til en lækker fredagsmenu. Det hører sig til. Måske se en film. Vi ser flere film end vi længe har gjort, men mangler altså nogle rigtig hit bangers at kaste os over. Har I tip til gode film, vi bare skal se, på Netflix, Viaplay eller Filmstriben? Tip endelig!

LØRDAG + SØNDAG

Weekend. Og uden skyggen af planer. Måske I har gode ideer til weekendprogrammet, vi kan lade os inspirere af?
De lover flot vejr i weekenden, så vi skal i hvert fald finde en måde at komme ud på. En roadtrip med madpakker et eller andet sted hen måske? Kære Trine har tippet om smukke Karlstrup kalkgrav, vi kunne også få tjekket Skovtårnet ved Haslev af listen eller måske en tur til stranden. Et eller andet skal der ske. Det ved jeg, at jeg trænger til ovenpå ugen hvor alt går op i at få praktikken til at fungere.

    Kommenter