Ting jeg kan li'

ÅRET DER GIK MED EMILY SALOMON

28. december 2019
Vi nærmer os så småt afslutningen på min december føljeton, hvor en række seje og inspirerende kvinder har fået lov at fortælle om deres år, der er gået. Jeg har elsket at læse de små hyggelige og ærlige anekdoter og tanker fra disse damer, og jeg håber, I har fundet læsningen lige så hyggelig. Inden jeg selv lukker og slukker ballet med mit året der gik på tirsdag, har jeg glædet mig til at dele dagens hovedperson.
Hun er en af de garvede bloggerrotter. En af dem der i et helt årti har været samlingssted for inspiration og ærlige blogskriv. Hun er simpelthen så dygtig både udi tekstens og billedets kunst. Men det bedste af det hele er, at hun altid virker næstekærlig og hjertevarm. Og lige netop derfor kræver hun nok ikke yderligere forklaring, for jeg har på fornemmelsen at de fleste af jer allerede ynder at følge hendes rare univers.
Så derfor, tag rigtig godt imod Emily Salomon ♥
1. Den bedste bog du har læst?

Av, den er svær, for har læst mange gode, men tror det må være De taknemmelige af Delphine de Vigan, både fordi den leger helt vidunderligt med sproget, men også fordi det er en af de første gange, jeg er stødt på en så præcis skildring af hvad det vil sige at blive ældre i vores tid.

2. Dit bedste ferieminde?

En lille mini-sommerferie vi tog i juni med campingvogn på Samsø. Hele den tur, der emmede af sommerforventninger og forestående fødsel (jeg havde termin i slutningen af juli), og hvor vi bare hyggede os og nød Sommerdanmark og jeg spiste 1 kg danske jordbær om dagen, min helt store graviditetscraving.

3. Hvad har været dit bedste måltid?

Haha… jeg ville gerne sige den morgenbakke, man får på hospitalet efter man har født. Men selvom det var det bedste (tørre) ristede toastbrød jeg nogensinde har fået, så går årets måltid til Margeritaen hos Corsa Pizza på Bryggen. Så enkel og så god. Dem har jeg efterhånden spist mange af.

4. Hvilken sang har du lyttet mest til?

Belinda Carlisles Heaven is a place on earth. Det er min power-sang.

5. Og dit bedste binge watch?

Working Moms! Og var også glad for Little Big Lies og Handmaids Tale, sidstnævnte tog jeg mig endelig modet til at se i år og det har jeg ikke fortrudt selvom det var en hård omgang.

6. Hvad vil du især huske 2019 for?

En magisk graviditet og en lige så magisk fødsel af min søn. Jeg havde ikke nemt ved at blive gravid, men da den endelig var der så gik resten virkelig let. Det er jeg meget taknemmelig over.

7. Hvem har gjort det største indtryk på dig, og hvorfor?

Min mand. At opleve ham som far er en fryd. Jeg vidste godt han ville være god til jobbet, men jeg havde åbenbart ingen anelse om hvor god. I det større perspektiv synes jeg Greta Thunberg skal have en præmie for utrættelige miljøkamp. Uanset om man synes om metoden, så har hun som ingen anden formået at få klimakrisen i søgelyset.

8. Hvad er dit største ønske for det nye år?

At tendensen med at pege fingre ad og hænge hinanden ud, som jeg oplever nogen steder, stopper og at der i stedet bliver mere rummelighed og lyst til at løfte og hjælpe hinanden. Jeg tror det er sådan, ting kan flytte sig.

9. Hvad glæder du dig mest til i 2020?

At se min lille dreng blive større og opleve alle små milepæle forbundet derved. Første ord, første skridt osv. Det er allerede helt utroligt at få lov at opleve verden på ny gennem hans øjne.

10. Et år er gået. Hvad ved du nu, som du ville ønske, du havde vidst, da året startede?

Hvor overdrevet fedt det kan være at føde.

    Kommenter