Hverdagsliv

FREDAGSPOST

11. oktober 2019

Morgenbordet igår. I dag har jeg spist havregrød. Balancen, I ved.

Godmorgen fine I,

Sikke en ruskedag vi er stået op til. Tunge regnvejrsskyer og regn på ruden. Gråt i gråt, og vådt i vådt som nyhedsværten på P4 så tørt konstaterede her til morgen. Hvem der bare kunne hoppe direkte til weekenden allerede nu, og blive hjemme i hyggetøjet. Det har jeg egentlig haft en stor lyst til det meste af ugen, hvor jeg har følt det som om, jeg var lige ved at blive indhentet af sygdom. Træt, tung i hovedet, øm i kroppen og konstant frysende. Jeg trænger vist bare til weekend. Og efterårsferie, og apropos mit indlæg i går. Er der mon mange af jer, der går på ferie i dag? 

Mens vores ferie lige venter nogle uger endnu, glæder jeg mig istedet over weekendens komme. Og den byder på lige præcis den ro, som jeg værdsætter så højt for mine weekender. Fordi den giver plads til løse planer og projekter uden at det skal klemmes ind i et tæt pakket program. I aften har vi ingen planer. Og når Nola er puttet, vil jeg prøve at lokke Mads til en spilleaften eller et glas vin og bryllupsplanlægning. Noget vi er sammen om. Det trænger vi lidt til ovenpå nogle uger, hvor der er gået lidt vel meget hverdag i den. Hvor vi alt for ofte har fundet os selv siddende i hver vores ende af sofaen med en computer på skødet og tv’et tændt. Rigeligt med distraktion fra at være kærester i hvert fald. Tænker vi nok er flere der kan nikke genkendende til det billede? Det bruger vi lige de næste par dage på at rette op på herhjemme.

I morgen er der intet på programmet, før svigerfars 60 års fødselsdag om aftenen. Tror vi vil tage i svømmehallen og måske gøre et eller andet ekstra hyggeligt ud af frokosten. Om eftermiddagen kommer mine forældre ind, fordi de skal passe Nola om aftenen, og vi kan lige nå et par timers hygge med dem, inden vi sætter kurs mod fødselsdagsmiddag på Fiat. Søndag har vi et par huslige projekter herhjemme. Bl.a. de der køkkenhylder, som min far skal agere supervisor på. Og ellers håber jeg, at efterårsregnen for en stund holder inde, og giver plads til en tur ud og se på de smukke farver. Måske Halloween i Tivoli, der åbner i denne weekend. Vores årskort godt kunne i hvert fald godt trænge til at blive luftet.

Hvad med jer, hvad byder denne efterårsweekend på? Er der plads til at plukke lidt fra mine weekendtips måske? I så fald kommer de her. 

  • Årets Kulturnatten løber af stablen i København i dag, og havde Nola lige været et par år ældre, skulle vi afgjort afsted. Fx kan de små i aften få lov at agere børnepolitibetjent på Politimuseet på Fælledvej, eller man kan tage forbi Vesterbro Bibliotek, som er omdannet til et sandt Vitello paradis; fyldt med små værksteder i børnehøjder og underholdning i børnehøjde. Det fulde program for Kulturnatten finder du HER
  • Der er åbnet en ny sydamerikansk restaurant på Christianshavn. Og den er populær. Donda er navnet på restauranten, som Politiken fx for nylig har sendt fem store hjerter afsted efter. Der er desværre ikke ledige borde her i weekenden, men du kan bruge fem minutter af din weekend på at booke et bord, så du fx i næste weekend kunne nyde godt af hypen.
  • I morgen inviterer Absalon igen til Pizza og Perleplader fra klokken 11. Perfekt måde at bruge en gråvejrslørdag på. Hvad end det er i venindeflokken med weekendsludder henover perlerne, eller som underholdning af børneflokken.
  • Se den nye Netflix-miniserie Unbelievable. Baseret på virkelige hændelser og efter sigende umulig at ryste af sig. 
  • Søndag kan du klemme det sidste ud af den udendørs loppesæson, når Veras Market holder til under Buen fra klokken 1o. 

    Kommenter